2013/03/21

Vad ska gaisarna göra sen?

Som ni kunna läsa de senaste dagarna så är Gais ekonomi riktigt illa. Som det är just nu så verkar frågan vara när snarare än om Gais går i konkurs. Skulle det bli konkurs så har alltså Göteborgs näst största och tredje största fotbollsföreningar gått i konkurs inom loppet av ett par år. I och med att Öis var ett aktiebolag var det degradering till division 1 som gälde för deras del. Skulle Gais gå i konkurs så är det tack och hej helt och hållet som gäller. För öisarna var det nog inte så svårt, att följa ett lag i division ett är inget konstigt, man har samma logga, samma namn och till stor del även samma spelare.

Alla som följer ett lag vet att det tar mycket tid. Både när det gäller att gå på matcher men kanske främst när det gäller tankeverksamhet. Man går och funderar en hel del på förra matchen, nästkommande matchen och eventuella nyförvärv. Det blir därför ganska mycket tid att fylla upp med annat. Därför har jag tänkt komma med en liten lista för att hjälpa “alla” gaisare med detta.

Nytt fotbollslag?
Jag tror inte det finns allt för många gaisare som känner sig sugna på att börja följa något av stadens övriga herrlag. Vad sägs om Kopparbergs Göteborg? Spelnivån är ungefär den samma som Gais har haft. Publiksiffrorna är inte mycket sämre än vad Gais haft på Gamla Ullevi.

Börja gå på hockey?
Inte samma säsong som fotbollen, men skulle det gå bra för Fröluna så håller ju säsongen på nästan hela april ut. Tycker du att det är för många matcher? Skit i ett par matcher, det är väl det gaisare gör bäst?

Känna på vinnarkultur?
Det är ju ingenting som gaisarna är vana vid men det kanske kan vara kul att känna på? Sävehof är Sveriges bästa handbollsförening både på dam och herrsidan.

Man kanske vill komma bort från sportens värld? Vore ju inte så konstigt som gaisare. Då finns det ju ett gäng aktiviteter man kan roa sig med i Göteborg.

En sväng till Feskekörka
Har man haft som största intresse att se “Makrillarna” spela på Gamla Ullevi så måste ju det här vara perfekt. Man får se makrillar, men utan risk att förlora!

Årskort på Universeum
Kolla på hajar, göra lite fysikexperiment och ta en sväng i regnskogen. Lite taskiga öppetider om man jämför med hur allsvenska matcher spelas. Men det kanske man kan ha överseende med om man inte längre kan gå på fotboll?

Fortsätta kolla på tavlor
Har man haft Dime Jankulovski som målvakt de senaste åren har man fått se en och annan tavla. Varför sluta upp med det? På Världskulturmuséet kan man dessutom få se tavlor från riktiga världsartister.

Göteborgs Konserthus
Konserthuset har en ruggig akustik och även Gamla Ullevi har det. Men på Gais matcher får man inte uppleva det. En ny upplevelse efter att fotbollen hos Gais har försvunnit.

Har du fler tips till vad alla gaisare där ute kan göra när fotbollen inte längre kommer att finnas där? Kommentera!