2013/03/26

Mikael Stahre om Adam Johansson

INTERVJU. Denna vecka är tung för mig personligen. Mycket arbete ligger framför fötterna och jag hade tyvärr tro om att inte kunna ägna Blåvitt en endaste liten minut innan söndag - fram tills för ett par timmar sedan, då min mobiltelefon fullständigt överbelastades av SMS och telefonsamtal där det sades att Adam Johansson kritat på för Blåvitt och att han - "just i detta nu" - tränar på Härlanda Park.

Då var det fan bara att ta sig dit.

Adam som skymtades iklädd mundering uppmärkt med siffran nio (9) såg ut att vara i riktigt bra form. En viss "herr chef" kom leendes fram och hälsade, så jag passade på att fråga honom om hans tankar kring den nya spelaren och veckan som kommer.

Mikael Stahre, stort grattis till ett riktigt bra nyförvärv.
- Stort tack! Det känns bra att vi lyckats knyta honom till oss nu. Blåvitt har ju en tradition att kunna locka hem gamla spelare när de kommer från utlandsuppdrag, och det känns oerhört bra att kunna fortsätta med det.

Vad tror du Adam kan tillföra laget? 
- Adam är en erfaren spelare som spelat över en längre period i Blåvitt. Han har med sig erfarenheten och stabiliteten. Som jag ser det är det oerhört viktigt att vi har täckning, att vi har backup och att vi har en konkurrenssituation bland de defensiva positionerna. Det är klart att man alltid vill ha en supervass konkurrenssituation över hela planen, men just i backlinjen. Alltså - vi får inte bli sårbara i vissa positioner, så det känns jättebra att kunna knyta honom till oss.

Går han rätt in i startelvan på söndag?
- Hehe, det återstår ju att se.. om man säger såhär. Jag ser inte att Adam kommer behöva någon lång "preseason-del". Han har varit här någon vecka och fått köra lite individuellt och efter att ha sett honom idag tycker jag han ser fit ut, så ge honom bara några träningspass. Sen är det klart att han blir mer och mer varm i kläderna allt eftersom han spelar fler matcher. Samtidigt så är det en kille som varit såpass länge i miljön här gör att han väldigt snabbt smälter in i de Blåvita kläderna, om man säger så. Det är faktiskt också en aspekt. Han behöver ingen lång introduktionsfas. Även om jag inte haft honom under en längre tid hann vi ändå bekanta oss under januari, februari nånting innan han försvann, vilket gjorde att även jag hann få en ganska tydlig bild av honom både som spelare och person.

Är det nu Emil Salomonssons omskolningsresa mot yttermittfältet börjar?
- Emil är ju en ytterspelare, jag menar han är ju ytterback eller yttermittfältare och det har han alltid varit. Han har faktiskt lirat lite forward också, men generellt är han en ytterspelare och han har spelat några matcher här under försäsongen, så det är inte otänkbart att han kan spela på en kant också.

Hur laddade är ni inför söndag?
- Vi är jätteladdade - självklart. Vi skall se till att få träna bra de resterande dagarna och sen har vi fått några spelare tillbaka som nu kör aktiv rehab och är påväg tillbaka. Sen är det några spelare som kör lite mittemellan för att vara försiktiga. Philip är en sån spelare. Det skall egentligen inte vara några problem. Han har gjort ett genomtramp i hälen som kan påverka honom lite grann, så just därför är vi lite extra försiktiga just nu. Sen har Kjetil deltagit under vissa övningar, men hålls tillbaka för att inte riskera att överbelasta - men det skall inte vara något problem till söndag överhuvudtaget.

Stort tack.
- Stort tack.