lördag 9 mars 2013

Mikael Stahre inför matchen mot Nyköping + Ny hemlig sko från Adidas avslöjad

TRÄNINGSRAPPORT. IFK Göteborg har precis avslutat dagens pass på Härlanda Park och slussas i skrivande stund upp mot kamratgården, där kökschef Fredric idag serverar pasta carbonara - allt enligt kapten Hyséns önskemål, ty det idag är hans bemärkelsedag, vilket syntes lång väg då han "tjoade och tjimmade" likt ett barn på julafton under träningen.

En som hade fokus på annat var Mikael Stahre. Jag passade på att ställa honom några frågor;

Vad vet vi om Nyköping?
- Vi har haft folk på plats, och vi har sett dem på video efter matchen mot Kalmar, och vi vet om att de spelar en ganska offensiv fotboll. Sen är det klart, när de möter ett Allsvenskt lag, som nu senast mot Kalmar men också imorgon är det klart att det blir en mer defensiv inriktning med fokus på kontringsspel. Dom har ett par pigga bra spelare och ett bra innermittfältspar som jobbar väldigt hårt och energifyllt, så det gäller att vi är väldigt ödmjuka - jag menar, gör vi en dålig match och de en bra match så blir man sårbara, så det gäller att vara ödmjuk och inte tro att man kan "rulla ut motståndet". Vi måste vara beredda på att kriga och jobba hårt. Vi tar denna matchen på största möjliga allvar, och ser detta som en stor möjlighet att ta oss vidare. Vinner vi matchen imorgon har vi goda förutsättningar inför sista omgången.

Fokuserad


Blåvitt har endast släppt in ett mål de senaste fem matcherna, och om vi bortser från Alvbåges goda ingripanden - hur kommer det sig att ni håller så tätt?
- Vi har haft en bra kemi i backlinjen, vi har haft en viss kontinuitet. Jakob har vart bra, och Philip har vart bra i det defensiva blocket framför backlinjen. Om vi bortser från några svaga matcher i slutet på Allsvenskan 2012 där vi fick dåliga resultat hade vi de sista tio matcherna en bättre defensiv, och den är något vi kunnat fortsätta bygga på. Vi har haft ett gediget och bra försvarsspel som jag är mycket nöjd med såhär långt, men man ska inte glömma att det är färskvara. Det gäller att göra det imorgon också, att vecka efter vecka efter vecka prestera. Men just nu ser det bra ut.

Hur ser skadeläget ut i truppen just nu?
- Nordin har ju fått ett litet bakslag. Han har en lårskada som inte skall vara så jätteallvarlig, men han är inte aktuell imorgon. Sen har vi haft lite magsjuka som gått i truppen, så både Bjärsmyr och Ludwig ansluter imorgon bitti, medans resten av laget åker idag. 

Stort tack.
- Stort tack. 

----------------------------------------------------------------------------------

BarBen avslöjar:
En blåvit spelare testade idag ett par konceptskor från Adidas, som ännu ej är släppta för allmänheten. BaraBen kan nu bjuda på en exklusiv förhandsvisning.
Vi ser att den bygger på samma plattform som Predator LZ där kombinationen i skinnet är en mix av Adizero F50 samt  Adipure 11Pro. Om jag kommer köpa? Skämtar du. Kosta vad det vill.