2013/03/18

Kalmar, Helsingborg och avsaknaden av målskyttar

ANALYS. Förlust i cupen och mot allsvenskt lag. Är detta en engångsföreteelse eller ska vi börja oroas? Det jag vill framhäva är om vi är på väg mot en repris av senaste säsongerna med ängsliga spelare, dåligt spel och poängtapp eller om vi kommer vara starkare än 7-7-7.

Vi var bättre än Kalmar. I första halvlek tycker jag att vi har bra kontroll på deras spelare och stundtals även visar upp ett varierat och bra spel. Tyvärr är det sedan som vanligt att vi är alldeles för dåliga framför mål. I andra halvlek gör vi som så ofta de senaste åren - går ner oss, släpper in mål och blir tafatta.

Att vi förlorar hoppas jag var en liten väckarklocka för Stahre och spelarna om att man aldrig får slappna av.

 ********************

Missad straff i tävlingsmatch - känns det igen?

********************

Var det framtida backlinje vi fick se i andra halvlek?
Salo - Bjärs - Dyre - Ludde

********************

Vi möter Helsingborg i nästa cupmatch. I media kan man läsa att detta var mardrömsmotståndaren. Jag är inte helt överens om det... Helsingborg på bortaplan är kanske det bästa vi kunde få:
  • Vi har oddsen emot oss.
  • Det är tidigt på säsongen.
  • Vi ska inte förlora två matcher i rad.
  • Vinner vi är det sämre lag kvar i turneringen.
  • OM vi förlorar finns det tid att agera och förhoppningsvis rädda den allsvenska säsongen.
Jag vill inte ha en likadan början som förra året med flera poängtapp, missnöjda supportrar och ytterligare en avslagen säsong.

********************

Vem/Vilka, förutom Tobbe, ska göra målen i år? Är det så att vi får vänta till sommaren innan Mackan Berg blir klar och Tobbe får en ny anfallskollega?

Kriga!