2012/09/08

Jämförelse: IFK före EM vs IFK efter EM

STATISTIK Nu kommer jag med ännu ett statistikbaserat inlägg. Jag vet att ni längtat. Här kommer jämförelsen av IFK före EM och IFK efter EM. Nu kör vi!

Uppkomsten av det här inlägget är bland annat en intervju med Hannes Stiller gjord av FotbollDirekt.se där han säger så här:
"Jag tycker absolut att det känns som att vi är på gång nu. Vi har åkt på några rejäla käftsmällar, men just vändningen som gjorde att vi fick 3-3 i Sundsvall senast var viktig för moralen."
Jag tänkte därför späda på lite för att peka på hur viktigt det är att den gode Hannes får rätt i att en pinne mot Sundsvall behövdes för fortsättningen.

Före EM-uppehåller tog IFK 15 poäng på 12 matcher. Ett snitt på 1,25 poäng per match. Under den här tiden mötte man samtliga lag i Allsvenskan utom Helsingborg, Djurgården och Gefle. Med andra ord alla topplag utom Helsingborg och Djurgården (som på något vänster ligger femma i Allsvenskan nu).

Efter EM har IFK tagit 10 poäng på 9 matcher. Snittet blir där 1,11 poäng per match, dvs något sämre än före. Det som oroar dock är att detta har varit mot i princip idel så kallade påstådda "bonkelag". Vad sägs om listan Djurgården, Helsingborg, Gefle, Gefle, Syrianska, Norrköping, Mjällby, Kalmar, Sundsvall? 2 segrar och 4 oavgjorda är allt man mäktat med under en period där Helsingborg och Djurgården är det enda topplag man mött (Dif var dessutom inget topplag före mötet med IFK).

Idag ligger IFK Göteborg 3 poäng från kvalplats. Känslan påstås vara bra och det sägs ha vänt nu. Hoppas verkligen att det stämmer för kvar har vi att möta Elfsborg, Gais, Malmö, Häcken, Åtvidaberg, AIK, Helsingborg, Djurgården och Örebro. Det vill säga topp 6 i Allsvenskan, succénykomlingen Åtvidaberg, ett derby och jumbon som vi inte lyckades slå på hemmaplan (för det hjälper inte att vi borde ha vunnit den).

Är det bara jag som är lite nervös? Lite rädd? Lite orolig?
/patricw
@patricwestberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.