2012/08/23

Måltider

STATISTIK Igår kväll/natt roade jag mig med att ta fram lite statistik från de första 19 omgångarna av Allsvenskan för att ta reda på när i sina matcher IFK Göteborg släpper in respektive gör mål. Resultatet tänkte jag dela med mig av här. Ber om ursäkt för den missvisande titeln, kunde inte låta bli.

IFK Göteborg har under den Allsvenska säsongen 2012...

• ...gjort 24 mål.
  • ...släppt in 27 mål.
  • ...gjort 9 av sina mål (37,5%) under de 40 första minuterna. Med andra ord, om vi inte leder efter 40 minuter säger statistiken att motståndarna kommer att göra fler mål under resten av matchen.
  • ...gjort fler mål än sina motståndare under de första 5 minuterna av andra halvlek, tro det eller ej.
  • ...spelat riktig Hawaii-fotboll mellan minut 50 och 60? Då har man nämligen både släppt in 14,8% och gjort 16,7% av sina mål.
  • ...släppt in nästan hälften (48,2%) av sina mål mellan minut 50 och 80. Något för Stahre att slipa på?
  • ...aldrig släppt in ett enda mål i minut 80-85, så om motståndaren pressar för kvittering eller ledningsmål i slutet så kan vi spara nervositeten till sista 5 istället.
  • ...aldrig heller gjort något mål i minut 80-85, så om VI pressar för kvittering eller ledningsmål så är det ingen mening att hoppas förrän sista 5.

Där har ni det svart på vitt. Ni vet ju vad man säger. Den som vet mest vinner mest!