2012/04/05

Stoppa supporterhetsen mot Erik Lund!

GÄSTKRÖNIKA. I dag välkomnar vi signaturen Tobias som serverar en gästkrönika om vågen av dålig attityd gentemot Erik Lund. Vill du delge dina åsikter eller tankar i form av ett kåseri, en krönika eller en analys? Maila oss din text eller din bild på: kontakt@baraben.com så kan den bli publicerad här - på Fotbollsgöteborgs största och bästa blogg!

Jag blir oerhört förbannad och mycket besviken när jag läser all dynga som skrivs om Erik Lund just nu. Jag är ingen användare av forum och annat, utan en supporter som i vått och torrt ställer upp och visar min glädje och mitt missnöje genom att skrika, svära, gapa - och jubla! Men jag har aldrig tänkt tanken på att säga några nedvärderande ord om någon av våra spelare! Och därför kände jag att nu är stunden är inne för att visa att det som görs nu inte är acceptabelt för fem öre...

Jag är pappa till en son på snart 2 år. En son som jag nu stolt kan ta till Kamratgården och visa upp hans namn i Kamratstenen och berätta att "DU är IFK Göteborg och kommer ALLTID att vara det, beviset står på stenen". IFK har följt mig sedan jag var liten och jag brukar säga jag ”Föddes i pissrännan på Ullevi”. Matchen mot Hamburg hemma i ett vidrigt väder é något i minnesväg jag alltid bär med mig. Jag såg knappt någonting utan stod där med min Lithells korv och käkade, men jag minns en supporter som satt sitt spår i mig.

En man i 50-års åldern med en hederlig gammal urtvättad keps med texten ”Älska Blåvitt”. Han lyfte upp mig och kysste mig och bara jublade efter slutsignalen.Jjag och min pappa skrattade högt för den glädjen han visade var ovärderlig. Då kunde samma man säga... "För fan Ruben...", ”Nu har du vart uppe och köpt körv för många gånger”, "kom igen nu"...

Drar vi klockan 30 år framåt i tiden framkallar samma situation reaktioner som "Skicka bort helvetet...", "Du är en en skam för IFK...", "Sälj helvetet" och det kan till och med buas PÅ hemmaplan! Vilken normal funtad människa som helst förstår att får en människa höra något sånt sänks hans självförtroende till botten. Va e det för fel på er som beter er så här?

Använd hjärnan. Man ser tyligt efter Lunds miss före 1-2 målet hur han bara vill slita sitt hår och bara fly. Och bilderna på bänken efteråt visar ännu hur smärtsamt detta är för Erik. Stor eloge till tränarparet som visar medkänsla, sånt älskar jag, sympati till andra människor. Att tala om att ingen är felfri. Vi är alla människor och alla begår misstag. Man undrar om samma efterspel hade visat sig om det varit Tobias Hysen i exakt samma läge? Knappast!

Vi måste visa våra spelare att vi älskar dom i vått och torrt, att vi suppotar dom även om de gör fel och begår misstag. Som människa är det underbart att få en klapp på axeln och höra orden ”Nästa gång fixar du det”! Men visa nu Erik Lund att han är en spelare som vi litar på och tycker bra om. Jag kan lova att Erik Lund kommer vara lika tänd som en braskkamin i nästa match!!

Ge honom en chans bara Kamrater och vänner!

// Tobias