2012/04/09

Fotboll vinner man med mål, inte med "fint spel".

MATCHTANKAR. Martin Hansson hade kanske inte sin bästa dag idag, det ska vi inte sticka under mattan. Jag kan till och med förstå att han "var helt säker" på sin sak och blåste straff, för ur hans vinkel kan det mycket väl sett ut så. Hur som helst spelar det egentligen ingen roll. Det finns helt andra anledningar än en feldömd straff, till att änglarna återigen får en förlust i facit.

Första halvlek domineras av IFK, ett par spelare jag tyckte utmärkte sig lite extra är Sobralense, Salomonsson och Farnerud. IFK har en press och radar upp chanser, men det är just det som är problemet. Man radar upp chanser men får inte in bollen i mål. Det räcker nämligen inte att spela bra offensiv fotboll och rada upp chanser, inte om man ska vinna matcher. Man måste ta vara på det man får och samtidigt vara bra defensiv. Och vid sidan av "sista touchen" är det just det defensiva spelet i laget som inte riktigt kommit på plats än, och det märks.

Det saknas beslutsamhet i många lägen och trots att man inte borde bli det så blir man lite lätt nervös varje gång Norrköping får till ett anfall. Det är något med rollfördelningen som inte riktigt klickar, och det är bara att hoppas att det löser sig framöver.

Trots att Änglarna spelar bra fotboll, trots att Hansson fick licensen i Cornflakes-paketet, trots att det regnade och spelar föll till höger och vänster, så är inte två förluster en godkänd inledning på säsongen. Nästa två matcher är oerhört viktiga. Vi måste ta minst fyra, helt sex, poäng för att vi inte ska stå där precis som förra säsongen, med uppgivna guld-drömmar redan efter fyra matcher!