2012/04/15

Domarskandal i all ära!

DOMSLUTSTANKAR. Visst, det är JÄVLIGT surt att två domslut har rånat oss på poäng, det är jag först att erkänna. Men det betyder inte att jag tänker såga domarkåren vid knölarna. Att sitta och tro att "Den svenska domarkåren är ett skämt" och att "domare i internationella sammanhang är så mycket bättre" är skrattretande argument. Fråga exempelvis Milan om de håller med, efter CL-matchen mot Barcelona.

En åsikt många verkar ha är att man ska införa hjälp-kameror, vars bilder domaren ska springa iväg och kolla på i tid och otid. Den lösningen är orealistisk och egentligen ingen lösning av två anledningar:
1. Vem fan vill se på fotboll om det ska vara avbrott på avbrott för att domaren ska springa ut och kolla på en tv-skräm i tid och otid?
2. Domaren kommer ändå att få skit, för han ska fortfarande göra bedömningen huruvida han ska ut och kolla på tvn eller ej. Jag kan redan nu höra argumenten:
- Pajasdomare! Varför kollar han inte på skärmen?!
- Sikken stolldomare, är han så kass att han måste ut och kolla reprisen. Det kan ju en blind se att det inte är straff!

Jag är så SJUKT trött på att diskussionen efter varenda match skall handla om domarens insats. Det finns ett par andra människor på planen som enligt min åsikt gav bort (eller lät någon stjäla?) två poäng ifrån oss. En är Sobralense, några andra är håglösa försvars-spelare som står och kollar på när Örebro pangar in 1-2 målet. Det som oroar mig mer än dagens domarmiss är att det i andra halvlek kändes som Jonas Olssons Blue-White Army var tillbaka på planen, och det är jävlarimig inget gott tecken.

Vi vet alla hur det är med domslut egentligen. Varje säsong får man några emot sig, och några med sig. Förhoppningsvis har vi fått våra värsta den här säsongen, och förhoppningvis får vi några med oss framöver.