2012/04/16

Några punkter änna...

1. Robin Söder behöver mer matcher och få mer självförtroende. Det kanske inte är så smart att spela honom när laget "krisar" lite. Jag tror att det smartaste hade varit att plocka in honom när hela laget mår bra på planen igen.

2. Gillar 4-4-2 men skulle nog föredra 4-5-1 så som det ser ut i truppen. In med Allansson på mitten, ut med Hyséns anfallspartner. Plocka in Stiller/Söder i slutet på matcherna och återgå till 4-4-2.

3. Sana är före Sella i min bok. Hoppas på att laget kan börja utnyttja alla lägen Sana fixar fram. Vi behöver honom som en poängspelare. Selakovic har haft den magin tidigare och nu får väl den gå över till nästa man tycker jag.

4. Tror fortfarande på Stahre. Är inte det minsta skeptiskt till honom som tränare. Vi vet att Blåvitt behöver mer tid på sig. Lite tur med domarna i nästa match så kan nog trenden vända.

5. Domarna som sagt. Tycker nog att man ska börja använda reprisbilderna efter vissa situationer. Låt 4e domaren hjälpa till med det. Hands i straffområdet bör frias oftare. Solklara täckningar med händerna ska straffas. Allt annat ska inte spela någon roll.
Ta till exempel med våran norrman. Vad jag kommer ihåg så vart det egentligen ingen farlig situation han täckte bort. Varför då blåsa straff? Sådant är bara löjligt.
Offside där det slutar med mål, som kan påverka matcherna drastiskt, bör också ta hjälp av reprisbilder. Två stycken enkla men ack så avgörande saker där jag tycker man borde ta hjälp av reprisbilder, som 4e domaren kan kika på och kommunicera med resten av domarteamet. Det blir inga långa avbrott i matcherna, men små där det behövs.

6. Backlinjen är jag lite orolig för. Våra två islänningar känns inte så stabila, norrmannen är inte lika säker som jag hade trott på förhand. Enda jag anser vara tillräckligt bra där bak är Salomonsson. Lund är ett frågetecken. Han har ju faktiskt gjort en hel del bra matcher under åren, men det går upp och ner hela tiden. En värvning som Bjärsa hade vi nog kommit långt på. Ser gärna en till ytterback i laget. Vi behöver stabilitet där bak för att ge ro åt resten i dom främre leden.

7. Funderade på om man ska ha smala blå-vita ränder horisontellt på nått bortaställ någon gång. Lite fiskare över det hela. Hade nog vart ballt.

8. William Atashkadeh och Pär Ericsson. Grattis!

9. Vad kommer hända om Seb och Gurra kommer tillbaks till sommar? Harrejefflar. Då får vi börja spela 2-7-1. JJ och Dyrestam i backlinjen på den kanske?

That's all folks.

// @speero