2009/04/12

Att dämpa förväntningarna en smula

FÖRVÄNTNINGAR. Dagen efter premiären har man hunnit smälta resultatet lite. 6-0 i invigningen kan man inte annat än vara toknöjd med. Något vi alla vet är att Djurgården är ett lag i kris, och om det blir som jag siar kommer de hamna i botten av tabellen när den sista omgången är spelad. Djurgården är helt enkelt pissdåliga i år, så är det bara. Jag vill på intet sätt baktala vårat egna lag. Vi fick med oss sex välförtjänade mål, vi hade grymt spel såväl offensivt som defensivt.

Det man däremot måste göra är att dämpa är förväntningarna lite. Det farliga med att få en bra start är att man lätt underskattar kommande motstånd. När jag surfat runt på diverse blåvita sidor och forum har jag läst oroväckande texter där det pratas om guld. Rätta mig om jag har fel, men känns det inte en smula naivt att börja prata om guld efter två omgångar och tre poäng. Jag är absolut övertygad om att vi kommer vara med och slåss om guldet när säsongen börjar närma sig slutet, men att räkna hem guldet efter två omgångar är inte bara dumt, det är farligt också. Så låt oss dämpa hybrisen, visst ska vi slåss om guldet, men det är MÅNGA omgångar kvar. Nästa redan på Onsdag förresten, på Rambergsvallen. Var där eller var en ruta!

22 kommentarer:

  1. Naivt att prata om guld efter 2omgångar.. Dom flesta av oss o många experter prata ju om guld redan i januari.. Det måste la isåfall vart än mer naivt.

    6-0 skapar väl isåfall bara lite mera grund för snacket.. även om nu djurgården är skit just nu, så är det ofta skit som många lag med guld drömmar får problem med..

    SvaraRadera
  2. Vi kommer ju dessutom att förlora minst 7 spelare efter sommaruppehållet enligt AB. Så guld kan vi ju bara drömma om. Dessutom går det att spela bra en match. Men att hålla samma nivå en hel säsong är svårare. Se på Dif, dom slog Örebro förra omgången. En stor bedrift av deras dåliga lag. Men när dom möter bra motstånd så går det som det gick igår.

    SvaraRadera
  3. Alla till Rambergsvallen på onsdag!

    SvaraRadera
  4. Äscchh låtom oss njuta och fantasera en dag som denna. Komma här med pekpinnar är ju bara löjan, tror att de flesta av oss nog är tillräckligt rediga i hövvet så att vi inte på allvar tror att saken e biff.Men tack för att du betvivlar vår IQ och säger sanningen till oss vilseleeda små får. ^^

    SvaraRadera
  5. http://www.youtube.com/watch?v=NxGR061BHCU


    film från kastatommaglas låten på matchen... ingen direkt stämning, tyvärr

    SvaraRadera
  6. Anonym 16:33:
    Var du på plats ?
    Det var jag och kan säga att man luras en hel del av ljudet på videon.

    SvaraRadera
  7. aaah jag va på plats stog mitt i klacken.. det var inte va man förväntade sig av låten

    SvaraRadera
  8. Allsvenskans bästa match genom tiderna enligt Bank!

    Förresten, nu får ni för fan fixa så man kan kolla på BB i mobilen!

    SvaraRadera
  9. Du trodde alltså att alla skulle kunna den utantill i första matchen.
    Naivt..

    SvaraRadera
  10. Jacob: SKaffa en Iphone. Baraben fungerar utmärkt i Safari ;)

    SvaraRadera
  11. Länsmansgården2009-04-12 17:21

    Jag tycker man glömmer en spelare som var riktigt bra igår. I första matchen lyckades han inte med någonting , men igår var han en av dom bästa spelarna . Jag pratar givetvis om Stefan Selakovic. Han hade bytt kant med Tobbe igår och han gjorde sig jävligt bra på vänster kanten. det gjorde givetvis även Tobbe så jag hoppas och tror att dom fortsätter så mot Häcken på onsdag.

    SvaraRadera
  12. Vadå, det är klart det blir guld

    SvaraRadera
  13. Ni satte verkligen ribban högt igår. 7-0 mot helsingborg känns svårt, men inte omöjligt.

    SvaraRadera
  14. 16:53/ Haha vafan? "det var inte va man förväntade sig av låten"!? Är du helt jävla dum i huvudet? Tror du det är låten som gör stämningen? Om du sjungit med, tillsammans med alla andra som inte lärt sig texten än, så hade det blivit ännu bättre. Tyckte att det verkade vara en jävla go stämning och den kan bara bli bättre!

    SvaraRadera
  15. PeeMan: Jag har en samsung touchwiz, det är mest att det är så jävla trögt att ladda sidan på 3g nätet.. :(

    SvaraRadera
  16. Var det inte du som skrev att allt annat än full pott efter de fyra inledande är underkänt? Skönt att man kan ändra åsikt till den bättre. Att ha en realistiskt syn är inte att vara gaisare, det är att vara vinnare.

    SvaraRadera
  17. "kasta tomma glas" gjordes det verkligen igår... iaf utanför centralstationen, kanske där låten hör hemma numera ?

    SvaraRadera
  18. Z:
    Jag har sagt att vi mycket väl kunde ta full pott fram tills uppehållet, det står jag kvar vid. Jag sa även att den här matchen tillsammans med HIF Och Elfsborg är de tre svåraste hittils. Men det är skillnad mellan att ta full pott till uppehållet och att vinna guld. De svåraste matcherna kommer efter uppehållet imho.

    SvaraRadera
  19. blåvitt är bra i år! slipper vi en massa skador kommer det att räcka riktigt långt. viist, bara två matcher spelade.
    MEN: vi för spelet i den svåra bortamatchen mot ett annat topptippat lag. på deras hemmaplan. det krävs en horribel straff för att vi ska torska.
    igår krossade vi ett blekt och mediokert motstånd. annars brukar vi ha märkligt svårt mot sketlag. ogår var dominansen total, och när t.o.m sella nätar ser det jävligt ljust ut.

    SvaraRadera
  20. Härlig hybris här inne! Sist jag kollade låg IFK efter BP och Gefle i tabellen...

    SvaraRadera
  21. Marcus: Och sist jag kollade har vi inte ens spelat klart andra omgången. Det är som sagt långt kvar på Allsvenskan =P

    SvaraRadera
  22. ljudet är förhögt på arenan för att "snart skiner poseidon" ska bli en riktig höjdare

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.