2008/12/01

Mittfältstalang klar för Blåvitt

JUNIORSILLY IFK Göteborg har knutit till sig 16-årige talangen Joel Allansson från Nybro IF. Joel håller till på innermittfältet och via en intervju i lokaltidningen Östran 21/8 i år beskriver Joel Allansson sig själv främst som en spelfördelare snarare än en fysisk mittfältare:

-Nej, närkamperna är inte det jag är bäst på. Jag tycker att min speluppfattning och mitt passningsspel är mina främsta egenskaper som spelare.
I september i år debuterade han i P16-landslaget mot Skottland och var sedan ordinarie under höstens EM-kval. Totalt blev det fem landskamper i år för hans del. I Blåvitt kommer Joel därmed återförenas med sina landslagskamrater Nicklas Bärkroth, Joakim Busi, David Johansson och William Atashakade.

Joel var även med i Smålands lag som tog hem distriktspojkcupen i år där man i finalen besegrade Skånes dito med hela 6-0.

BaraBen hälsar Joel varmt välkommen till Blåvitt och hoppas på en liknande utveckling som en viss Söder. Det skall bli mycket spännande att följa din utvecklingskurva i Sveriges bästa talangfabrik.

..

Samtidigt konstaterar vi (något sent) att Tobias Nilsson väljer att återgå till Västra Frölunda, vilket känns trist för undertecknad. Tobias var en av de spelare jag trodde på och som jag valde att haussa lite extra. Så med tanke på den prestigeförlust återgången innebär för mig så får jag nog välja att omvärdera mina fotbollskunskaper en smula. Men men...

..

För övrigt känns Silly Season igen på något sätt när det gäller IFK Göteborg, då nyheten om ett nyförvärv till juniortruppen känns som det bästa som hänt på länge...

..

Fotnot: Bilden på Joel Allansson är tagen från Nybro IFs inspark där offren blev sminkade. Frisyren är därför inte den han brukar ha, men visst vore det coolt med en innermittfältare som ser ut som Vyvyan??

23 kommentarer:

  1. Gött med ännu en talang. På den bilden ser han ut som frontfiguren i Prodigy, om nån nu kommer ihåg dom.

    SvaraRadera
  2. Sture: Inte helt olikt Keith Flint heller, nej. :)

    SvaraRadera
  3. vart har ni fått reda på detta? kan inte hitta länk någonstans

    SvaraRadera
  4. Detta betyder att vi har fem spelare på p92 landslagets Bosön-läger nu i mitten av december. Bp kommer strax efter med fyra spelare. Helt ok årgång för blåvit del.

    SvaraRadera
  5. anonym 15:57- det kallas väl för källor inom föreningen.

    SvaraRadera
  6. Det kallas väl främst för sunt förnuft?

    Allanssons brorsa håller på blåvitt, bor i götet och Allansson själv fick frågan om vad han hade för favoritfärg på Nybro IFs forum. Blått och vitt blev svaret.

    Det är ett rykte som pågått länge, men kul att det nu verkar vara klart.

    SvaraRadera
  7. Allansson blev klar för en dryg vecka sedan. Men men, bättre sent än aldrig..

    SvaraRadera
  8. anonym 17:21/ Vart har det stått om detta? Jag läser om det för första gången på Baraben idag!

    SvaraRadera
  9. om baraben inte avslöjar nyförvärv så gnäller någon "fan va lite nytt ni kommer med nu för tiden" och om de gör det gnäller någon "ööööh det visste jag väl redan" (trots att ingen publicerat det, om du nu visste detta varför spred du inte informationen vidare din stjärna?)...

    SvaraRadera
  10. Varför har han GAISfrisyr?

    SvaraRadera
  11. Anonym 17.21

    Tänk vad enkelt det är att dra iväg ett mail till BaraBen. Eller ville du behålla infon så att du senare ska kunna skryta?

    GÖTT!

    SvaraRadera
  12. allansson åkte från smålands skogar upp för att se guldmatchen i höstas så gaisare är han inte om någon nu skulle lurats av frisyren.

    SvaraRadera
  13. Kan det vara så att Wenger är den riktiga tränaren i Blåvitt, och Rehn o Olsson bara är Marionetter, och Arsenal en cover?

    SvaraRadera
  14. alltid gött me talanger, tråkig me Tobias dock.
    Ser fram emot nästa talangrapport från barabens eminenta herrar!

    SvaraRadera
  15. The young ones, eller Hemma värst som den hette på svenska är ju fan cult.
    Tanka om ni hittar!

    SvaraRadera
  16. är övertygad om att tobbe nilsson återvänder när han fått tillbaka motivationen i vf.

    SvaraRadera
  17. Nu får Mild se till att locka över Per Frick från FBK Karlstad så ser laget minst lika starkt ut 2009 som 2008.

    SvaraRadera
  18. Där ser ni, Baraben är alltid först med nyheterna! Där fick ni så ni teg, era bajhögar.

    SvaraRadera
  19. det är klart, behandlas man som skit kanske man sticker från klubben. Tobias var kanske den största talangen som IFK hade, men tack vare behandlingen av honom så återvände han nu till vf. Vilket både är tråkigt för hans framtid samt ifk:s...

    Personligen tror jag tobias hade blivit en av A-LAGETS BÄSTA SPELARE inom 2 år...

    SvaraRadera
  20. bara det inte blir med joel allansson som det blev med tobias nilsson. den största talangen men som bara försvinner ut i det tysta.

    SvaraRadera
  21. mardrömmen skulle ju vara om tobias nilsson tar på sig en gais eller öis-tröja till sommaren och gör succé.

    SvaraRadera
  22. Det verkar som Allansson går från klarhet till klarhet.
    Just nu är hans innermittfälts-kompanjoner Nicklas Martinsson och Johan Lundgren uppe och tränar med A-laget.

    Kan garantera att inom ett år är även Joel med och tränar där.

    Däremot, nu när jag hört allt som hänt med Tobias Nilsson så är jag oerhört tacksam att slippa den själviska Frölunda-fjanten. Jag vet hur det ligger till men IFK har absolut inget fel här.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.