2008/12/08

Mikael Dyrestam - skrällen som tar plats i a-truppen

SILLY IFK Göteborg presenterar idag två "nyförvärv" på sin hemsida. Mem det rör sig inte om några inköp, utan om två ungdomar från u-truppen som skrivit på treårskontrakt. Robin Söder är given - det var bara en tidsfråga innan han officiellt skulle skriva på - och kontraktet har legat "klart" ett tag. Den andre då? Nicklas Bärkroth? Nej märkligt nog inte, även om han också lär få ett a-kontraktserbjudande snart. Ali Selim? Kamal Mustafa? Inte det heller.

Det är nämligen 16-årige försvararen Mikael Dyrestam som skrivit på ett treårskontrakt med a-truppen inför 2009. En något oväntad manöver kan tyckas, för vem är egentligen Mikael Dyrestam? Det är nog frågan som är på de flestas läppar just nu.


Dyrestam, eller "Dyre" som han kort och gott kallas, är u-truppens försvarsklippa som tagit älgakliv i utvecklingen på bara ett år. För faktum är att när u-truppen presenterades tidigt i år var inte ens hans namn med. Det skulle dock bli ändring på det snabbt och när u-laget premiärspelare i slutet av januari i år så var Dyrestam plötsligt med, och han fick även hoppa in som mittback i paus. Efter det och framåt våren och sommaren så var Dyrestam given i mittförsvaret, oftast med Patrik "Fox" Hansson som mittbackskollega. Det räcker med att titta på en u-lagsmatch i två minuter för att urskilja säregenskaperna hos dessa två spelare.

Då Hansson bygger sitt spel på sin storlek och styrka är Dyrestam mer av en elegant. Gör inte helt ofta en glidtackling, för han behöver inte. Spelar sällan bort en bort på måfå. En mycket bra speluppfattning som gör att han hela tiden agerar lugnt med bollen. Bra timing i luftrummet och följdsam i dueller. Mer en Adam än en Lund, mer en Bjärsa än en Ragnar, inga jämförelser i övrigt. Som en bonusinfo kan tilläggas att Dyrestam spelat i Blåvitt sedan han var ungefär sju år gammal.

Så för att sammanfatta Dyrestams kometår;

- debut i u-laget den 28 januari
- debut i p91-landslaget den 26 augusti
- debut i a-laget, mot Atalanta, den 9 oktober
- skriver på a-lagskontrakt på tre år den 8 december

Mikael Dyrestam fyller sjutton år om två dagar, den 10 december. Grattis på födelsedagen och grattis till kontraktet - och ett stort lycka till - önskar vi på BaraBen.com!

23 kommentarer:

 1. Tjalalalala han är 17 år idaaaag...

  SvaraRadera
 2. Grattis så änna. Men va fan har han på hôvvet?

  SvaraRadera
 3. Ey yo, jag tror det kallas dreads man!

  SvaraRadera
 4. dieter eilts2008-12-08 18:49

  Jävligt starkt och påpassligt att smälla upp denna info så fort Dyrestams kontrakt presenterades. Precis vad man behövde. Tack.

  SvaraRadera
 5. Vovven är tillbaks! I en yngre utgåva. Hoppas dock på att denna har mer kvalitée. Grattis och välkommen upp!

  SvaraRadera
 6. man drömde ju om kalle...men är detta back-up lösningen ifrån milds håll om bjärs eller ragnar säljs, man ska ju inte döma redan men det känns tunt ifall nån av dom ovan nämda lämnar klubben i vår. råttan och dyrenstam 17 år?

  SvaraRadera
 7. GRATTIS ÄNNA IFRÅN VARENDA GLENN I GÖTEBORG!

  SvaraRadera
 8. dieter: ja starkt att hämta infon från officiella... haha. fast det finns ju mer kontraktsinfo när det gäller blåvitt. märks att ni har legat av er...

  SvaraRadera
 9. Förvånande!

  Det måste väl vara åldern, som gör att han går före Björlund, jag har följt dessa under ungdomsåren och Björlund är betydligt starkare, snabbare och säkrare på huvudet.

  Dyres styrka är det enkla spelet, men det kan bli lite tråkigt med bara bredsidor, jag har fått uppfattningen att Björlund har lite för mycket "attityd" för våra tränare och hamnat lite i "boxen", han blev ju ofta omnämnd som en av de bästa spelare i Frölunda av Reine, Dyrestam måste ju naturligtvis utveckla snabbhet, spänst etc för det går fort i Allsvenskan. Men med hans flyt skulle jag önska att han plocka ut en trisslott åt mig.

  SvaraRadera
 10. Anonym 20:59/ Är du dum i huvudet eller läser du bara jävligt dåligt? Vad dieter eilts säger är ju att det är väldigt trevligt att få mer info om Dyrestam så snart efter att IFK gått ut med att han skrivit kontrakt. Eller menar du att den här bloggposten bara innehåller uppgifter som går att finna i IFK:s nyhet?

  SvaraRadera
 11. Definitivt inte förvånande. Petter Björlund är äldre och inte ens bättre nu. Det jag sett av Dyrre är jävligt imponerande och jag har för övrigt hört att Blåvitts blivande lagkapten är jävligt imponerad.

  Dyrestam lirar mittback. Verkligen lirar.

  SvaraRadera
 12. VARFÖR sitter ni och raderar massa kommentarer här? Motivera tack. Vilka Sovjet-fasoner. Trodde ni var för det fria ordet. Pajas-nivå på er sax.

  SvaraRadera
 13. Lycka till Dyrestam!!

  SvaraRadera
 14. Jag har hört att flera av spelarna tycker att det är konstigt med Björlund.

  SvaraRadera
 15. Om Björlund är tillräckligt bra så får han chansen så småningom. Inget snack om saken.
  Jag litar dock på att Dyrestam är en större talang och bättre med tanke på att han fått kontrakt. Jag menar, dom har inte varit tvingade att kontraktera någon, det är dom aldrig. Så ger dom en spelare kontrakt, så anser dom honom tillräckligt bra.

  Grattis Dyre och Robin.

  Hade gärna sett ett 7 års kontrakt på Robin:)

  SvaraRadera
 16. Anonym sa...

  VARFÖR sitter ni och raderar massa kommentarer här? Motivera tack. Vilka Sovjet-fasoner. Trodde ni var för det fria ordet. Pajas-nivå på er sax.

  8/12/08 23:43


  Detta innebär att du skrivit en rasistisk, idiotiskt, etiskt förkastlig eller allmänt galen grej som inte lämpar sig att publiceras här. Använd lite folkvett och netikett så riskerar du inte att få ditt meddelande raderat.

  SvaraRadera
 17. spännande talang!

  SvaraRadera
 18. Bond-Saxen: Men motivera exakt vad i inlägget som var förbjudet? Och den motivering du skrev håller inte, ni har raderat många inlägg bara för att någon har skrivit ngt elakt om Hankins eller bara kritiserat er rent generellt.

  SvaraRadera
 19. Kul att Dyrestam har fått kontrakt. Annars hade jag väntat mig att både Söder och Bjärkroth skulle få kontrakt. Spelar mycket Football Manager Live och där rnkas båda som grymma talanger i min spelvärld och de är mycket eftersökta. Tyvärr har jag inte lyckats signa någon av dem.

  Nu får jag kolla upp Dyrestam,då...

  SvaraRadera
 20. Luktar en ny kapten
  vart i klubben sens 7 års ålder och ny a lags kontrakt
  Hoppas det går bra för honom
  Lycka till Dyre

  SvaraRadera
 21. Mijael Dyrestam har gjort ca 3 futsalmatcher med korplaget FC Hulan!!!!!!
  www.laget.se/fchulan

  SvaraRadera
 22. Såg några kommentarer ang. Björlund. Han kommer erbjudas ett 1års-kontrakt, likt det som Oskar Gustafsson fick förra året.

  Men Dyrestam är utan tvekan en större talang.

  SvaraRadera
 23. Vi bor i samma byggnad i backa han bor under mej

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.