2008/12/14

Tack Hjalmar!

TACKTAL Det finns ingen som inte tycker om Hjalmar.... Eller rättare sagt, det finns ingen som inte tycker NÅGOT om Hjalmar.

"Den som tror på människans fria vilja har aldrig hatat och aldrig älskat"

Det sa en vis kvinna en gång i tiden, och visst stämmer det. För det är precis så det är med just Hjalmar Jonsson. Antingen gillar man honom eller så gör man det inte. Jag har aldrig hört någon supporter säga att Hjalmar är en "okej" spelare. Antingen tycker man att han är bra, eller dålig. Svart på vitt, inga gråzoner.

Jag har personligen aldrig varit speciellt förtjust i Hjalmar, men precis som många andra, så tycker jag att han har fått oförtjänt mycket skit när han gjort bort sig. Och samtidigt på tok för lite beröm när han gjort bra ifrån sig.

Just därför vill jag ta tillfället i akt att tacka Hjalmar.

Tacka honom för sex blåvita år, 158 sköna matcher, tre härliga mål, men framför allt för att han hjälpte till och bärgade hem guldet 2007!

Med en back som "aldrig gör en dålig match" (enligt Sveriges främsta fotbollsexpert Perlskog), är jag helt övertygad om att vi kommer placera oss i toppen även nästa säsong !

Tack Hjalmar!

34 kommentarer:

  1. är det här ironiskt menat eller ej? vacklar mellan om det är det eller inte...

    SvaraRadera
  2. Undrar just hur många av dom hundrafemtioåtta matcherna som han gjort en godkänd eller bra insats.

    SvaraRadera
  3. anonym 14:42

    Ganska många skulle jag tro.
    F.ö någon som kan nämna 5 bättre vänsterbackar i allsvenskan?

    SvaraRadera
  4. haha.. som när han gjorde toppmatchen mot basel och gjorde så att vi missade champions league? :)

    SvaraRadera
  5. Svårare att nämna fem matcher han får godkänt i än fem bättre vänsterbackar...

    SvaraRadera
  6. man kan inte tycka illa om hjalmar och det vet ni. NÄR HJALMAR SPELAR - STÅR VÄRLDEN STILLA

    SvaraRadera
  7. tro fan det är ironiskt, killen är ju helt horribel.

    SvaraRadera
  8. Hjalmar "träben" Jonsson, ja kan det vara ironiskt att hylla honom en hel dag, kaaaan det vara så.

    SvaraRadera
  9. Har ofta klagat på Hjalmar, men jag kan komma på många bra matcher han gjort. Dom 6-8 i slutet på årets säsong var han riktigt bra i.

    SvaraRadera
  10. Kan man nämna fem vänsterbackar som är bättre? Eeeeeh, finns det någon som är SÄMRE? Någon i världen?

    SvaraRadera
  11. det roliga med hjalmar är att han blivit så usel att han blivit kultusel och därmed svår att kritisera.

    SvaraRadera
  12. Han är bra nog för att spela i rådande trupp, med bottennapp ibland och riktigt bra matcher ibland. Men summerar man så har i alla fall jag svårt att komma ihåg en ordinarie spelare de senaste 15 åren som man svurit lika mycket åt, som man irriterat sig lika mycket på och som man så ofta undrat vad för mirakel han presterar på träningar för att få fortsätta spela. Han väcker i alla fall känslor käre Hjalle-boy.

    SvaraRadera
  13. Hjalle = Frankie?

    SvaraRadera
  14. Som nämns i texten så har han fått så jävla mycket skit vår käre Hjalle. Personligen älskar jag inte killens prestationer men har jävligt svårt att se att en Blåvitt-kille som spelat under en riktgt lång tid i klubben, pratar göteborska efter att ha sängt bort isländskan får så mycket skit. Har överlag problem när man hackar för mycket på en enskild spelare men framförallt för en kille som spelat så länge.

    Missförstå mig inte nu, killen kan vara ofantligt dålig ibland..men han förtjänar efter så många år i klubben ett bättre förhållande från vår sida!

    SvaraRadera
  15. Har hört flera gånger "nämn fem vänsterbackar som är bättre". Bara för att Allsvenskan har många dåliga backar betyder ju inte att Hjalle är bra sen har jag iaf inte hört eller sett någon nämmna fem som är bättre..

    Men Hjalmar är helt ok, tom kanske mer än ok om man tycker att det är helt ok att en enskild spelare avgör två tre matcher åt fel håll, slarvar bort en två tre riktigt bra inläggslägen i varje match genom toksnedsparkar.

    SvaraRadera
  16. Hjálmar är kung,
    Hjálmar är tung
    Hjálmar är evigt ung.

    Dålig dikt såhär i jultider...

    SvaraRadera
  17. Det finns ingen sämre spelare i IFK idag, det fanns det inte förra året, året innan det osv.

    Han är år efter år Blåvitts sämsta lirare, så tro fan han är hatad av massorna.

    SvaraRadera
  18. om man hatar en blåvitt spelare är man ju fan dum i huvudet

    SvaraRadera
  19. Hjalmar är Kult. Som tidigare sas är han så usel att han blivit kultusel. Sen är han inte så usel heller. Han är bara ojämn :P

    Det är bara att det är han som gör de stora tabbarna. Men det är en laginsatts det också. Han tar på sig att alla svär hans namn, för att han kan, för att allmänheten får aldrig se hur usla alla andra är :p (För er som precis tittat på "The Dark Knight")

    SvaraRadera
  20. Hjalmar är faktiskt mycket bättre som mittback än vänsterback, fast bra mittbackar har vi ju redan. Kan inte Hjalle låtsas att han spelar mittback där ute till vänster?

    SvaraRadera
  21. Sen när blev Perlskog expert:)?

    SvaraRadera
  22. Som sagt, Hjalmar är kult, hur dålig han än må vara. Jag vet i alla fall att jag med handen på hjärtat kan säga att jag älskar Hjalmar Jonsson

    SvaraRadera
  23. Hjalmar har varit klockrent förstaval som vänsterback för minst fem blåvita tränare- Bosse J, Arne E, Kjell P,Stefan R, Jonas O. Dessutom back i Islands landslag. Men alla Ni Hjallehatare här inne- Ni vet väl mycket mera om fotboll än det värdelösa brögänget!
    En kille som spelat fem säsonger, i ur och skur, med- och motgång för Blåvitt- och som talar svenska med en jättegöteborgsk accent och som slår allsvenskans giftigaste frisparkar från långt håll- hur kan man undgå att älska honom?
    Go, Hjalmar, go!!!!

    SvaraRadera
  24. Hjalmar är en legend!

    SvaraRadera
  25. jalmar är en jävla råsopa sett till fotbollskvalité. det är allt man ser till om man inte är förblindad.

    SvaraRadera
  26. han ska väl inte lämna? eller varför denna uppståndelse om legenden?????

    SvaraRadera
  27. "giftigaste frisparkar från långt håll"!?!?! hahahahahaha. tack hjalmar för din insats mot basel. tack hjalmar för gedigenheten borta mot ellos. tack hjalmar för allsvenskans sämsta vänsterbacksinsatser.

    SvaraRadera
  28. Hjalmar e nye Ölme!

    Man VILL verkligen att han ska göra bra ifrån sig men ibland vill bara slita håret åt hans insatser.
    Han är ändå fan så mycke bättre än Sandklef.

    SvaraRadera
  29. Det kan väl fan inte finnas någon som tycker att Hjalmar är bra!? För det är han ju inte. Han är en kass fotbollsspelare.

    SvaraRadera
  30. En dag av 365 där det är tänkt att man skall hylla en skön snubbe som spelar i Blåvitt, en snubbe som konstant får höra hur jäkla kass han är, och somliga kan inte ge honom det. Vad ni är sorgliga!

    Räcker inte 364 dagar av glåpord för er? Kan man inte lägga undan aversionen mot honom för en enda ynka dag?

    God jul!

    SvaraRadera
  31. "Hjalmar har varit klockrent förstaval som vänsterback för minst fem blåvita tränare- Bosse J, Arne E, Kjell P,Stefan R, Jonas O. Dessutom back i Islands landslag. Men alla Ni Hjallehatare här inne- Ni vet väl mycket mera om fotboll än det värdelösa brögänget!"

    Mycket bra skrivet, håller med till 100%.

    SvaraRadera
  32. Man hade ju saknat honom om han gick till något annat lag! Jag hoppas att han kan kriga tillbaka sin plats som vänsterback i Isländska landslaget.

    SvaraRadera
  33. Må det vara så att han gör misstag, att han var klumpig i straff situationen mot Basel, att han är ojämn, att han slå en del långbollar upp på läktaren.

    Glöm inte att han varit med oss i mot och medgång. Att han trots all skit han får bara kör på match efter match.

    Men framför allt är han en blåvitt krigare. Kan man inte för en dags skull lämna all påhopp och åsikter för en dag? och hylla en blåvit spelare som varit oss trogen länge.

    Over and out

    SvaraRadera
  34. Hjalmar är brå. En krigarson som förtjänar blåvit kärlek.
    Ni som hatar honom borde väl rikta kritiken mot alla de tränare som haft honom som ordinarie? De kan ju, enligt er, inte ett skit om fotboll?

    In Hjalmar we trust.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.