2008/12/16

Gamlas rullstolsläktare

GAMLA ULLEVI Detta inlägg kanske inte intresserar majoriteten av våra läsare, men förhoppningsvis är jag inte den ende här som sitter på rullstolsläktaren. Jag var på öppet hus i fredags för att inspektera min blivande plats. Tyvärr kom jag inte närmare än på bilden här, då den riktiga ingången ännu är spärrad. Detta är alltså nedanför sektion K, i norra änden av östra långsidan. Med viss besvikelse konstaterade jag att platserna är i höjd med de allra lägsta bänkraderna. Är lite rädd att jag får problem med sikten, särskilt som jag har svårt att vrida på huvudet. Skälet till placeringen är säkerligen säkerhet, det kan ju ha sina sidor att snabbt evakuera tjugo rullstolar med en enda hiss.

I alla fall är det här ett framsteg jämfört med gamla arenan, då man satt direkt på gräsnivån, bakom reklamskyltarna i ena hörnet. För övrigt var det på samma sätt även på Nya Ullevi under det glada 80-talet. Det häftiga då var att man gick in genom spelartunneln och sedan satt utmed sidlinjen, strax bakom eller bredvid avbytarbänken. Att fiska autografer var en enkel match, spelarna var väldigt tillgängliga. Jag vill minnas att jag en gång fick en sponsorboll av själve Tord Holmgren. Those were the days.

När Nya byggdes om hamnade rullstolsplatserna högst upp på nedre läktaren, vilket gav bättre överblick men betydligt större avstånd till plan. Förhoppningsvis kan det på nya arenan bli ett bra mellanting. Annars får jag investera i en egen loge …

(Bästa arenan jag besökt är annars Stade de France. Men det är ju som att jämföra VM och, ja Allsvenskan.)

29 kommentarer:

  1. Jag är inte rullstolsbunden men jag tycker det är väldigt bra att arenorna byggs på ett sätt som tillåter alla människors närvaro.

    Blåvitt - Folkets lag.

    SvaraRadera
  2. Oerhört intressant att få läsa om arenasituationen ur ett annat perspektiv och vad den nya arenan betyder för dem.

    SvaraRadera
  3. Detta är ju faktiskt en bra måtstock för att se hur mycket man faktiskt tänkt igenom den nya arenan.

    SvaraRadera
  4. Hoppas verkligen du kommer se bra på nya arenan Blåvite vän. Annars måste detta korrigeras omedelbart. Allt annat vore otänkbart!

    SvaraRadera
  5. Det är hög tid att BaraBen lyfter fram de mer annorlunda och sällan uttalade supporterrösterna, som kvinnans, handikappades, invandrares och andra blåvita minoritetsfansgruppers syn på supporterskapet. Bra!

    SvaraRadera
  6. En fråga: Kan man köpa säsongsbiljett till dessa platser? Har en bekant som fick jobba livet ur sig för att få en säsongsbiljett till Axa center i Södertälje då han sitter i rullstol.

    SvaraRadera
  7. Agnesund tack för fint och viktigt inlägg. Tycker ni ska vara frimodiga med om era behov är mötta eller inte. Viktigt att vi alla sluter upp bakom er och lyssnar grundligt.

    SvaraRadera
  8. Ja, det går att köpa säsongskort till dessa platser, prisklass grön, 2250 kr (eller om det var 2050).

    Jag tror nog inte Gamlas läktare för rullstol är sämre än på de flesta andra arenor. Personligen hade jag velat sitta relativt högt på kortsidan;jag gick förbi ståplats och där har man en underbar sikt.

    SvaraRadera
  9. Tyvärr, Tomten, kommer du aldrig att få se vår nya , fina arena. Du var en äkt Bajenhjälte och söderkis av de gamla stammen. Sådana som du finns inte många kvar av och här i Götet skulle du för länge sedan ha blivit hedersängel men nu är det för sent. Hälsa dock till himlens änglar! Dom är nog inte så dumma dom heller ;) Och hälsa till Nacka, Kenta och gänget och bjud dom på en bira från oss här nere!

    Farväl Tomten

    SvaraRadera
  10. Tummen upp till den som lyfter in andra perspektiv än "vit man mellan 23-28 och ståplatssupporter" på Baraben.com. Kan bli lite väl mkt av den saken ibland.

    SvaraRadera
  11. Frankie du menar ungefär som när du hånade två mongolida AIK:are? Jävla kappvändare.

    SvaraRadera
  12. Håller med dig Frankie. Du får pusha för detta ;)

    SvaraRadera
  13. Kanon inlägg!! mer denna typ av inlägg och minder inlägg typ det om berg för ett tag sen.

    SvaraRadera
  14. "16/12/08 23:38, Anonym sa...
    Frankie du menar ungefär som när du hånade två mongolida AIK:are? Jävla kappvändare."

    Såvitt jag kan minnas va de mer ett skämt än ett hån, och de är en jävla skillnad på de två..

    SvaraRadera
  15. Anonym 23:38/ Jag vill minnas att bilden var på tre killar i AIK-tröjor och att jag inte skrev något alls utan att publicera bilden under rubriken "Kommentarer överflödiga"? De starka reaktionerna och kommentarerna kom (i detta) kommentarsfältet sedan, så hur är det kappvändande? Om det innebär att vända kappa att kunna skämta om och driva med i princip allting från sig själv till sin motsats, då har jag nog en kappa i garderoben faktiskt.

    Roligt uttryck anyway, att direkt när en person inte har samma fundamentalistiskt religiösa tro på saker och ting som en del har, då är man "kappvändare". Det finns, tro det eller ej, nyanser på saker och ting.

    Och även skillnad mellan viktiga seriösa inslag som detta och skarp humor, även i de fall vissa anser att humorn är osmaklig. Fråga bara Betnér eller Schulman om vad för åsikter de möter om sina typer av humor, inte är det hyllningskörer i alla fall. Sällan kan man glädja alla.

    SvaraRadera
  16. Kul att just du går på folk med "fundamentalistiskt tro" Frankie.

    Anfall är bästa försvar eller?

    Sedan oavsett vad du säger i efterhand så var publiceringen av "AIK-bilden" ett hån. Spelar ingen roll vad du försöker vrida det till nu i efterhand.

    SvaraRadera
  17. Om jag förstått det rätt, ligger den här sektionen framför K!. Då har du ju iaf en mäktig stämningshöjare i ryggen i form av Young Fellows! ;)
    Nää, men seriöst tror jag det är en skitbra sektion, du kommer ju typ kunna blåsa hjalmar i örat när han slår hörnor...

    SvaraRadera
  18. Öis har även en U-21 målvackt, peter abrahamsson.

    SvaraRadera
  19. Råkar veta att Denne Peter Abrahamsson alltid varit blåvit.

    SvaraRadera
  20. Klassisk blåvitt.

    SvaraRadera
  21. Jag vill också uppmana handikappade invandrarkvinnor att skriva om supporterskap.

    Gärna på svenska eller engelska.

    SvaraRadera
  22. Frankie, även den bästa kan fela. Inget fel med det. Att alltid skylla ifrån sig är dock fel och blir ibland pinsamt.

    Välskriven text förresten.

    Nu skulle jag vilja ha en text skriven av en arab, på arabsika.

    Tack!

    SvaraRadera
  23. Frankie: Du lägger ut en bild på 3 AIK:are som är mongolida. Med undertexten "kommentarer överflödiga". Fjortisjournalist som du är och gör gärna som dina storebröder på aftonbladet så sökde du provokation och uppmärksamhet. Stå i stället för de du gjorde och hymla inte med att ditt budskap var att håna/skratta åt dessa grabbar.

    SvaraRadera
  24. Kul att se att Alltid Blåvitt redaktionen har vaknat till liv och blåser ny fräsch morgonluft över debatten om mongoloida-AIKare. Bra jobbat killar, hoppas att ni mår bättre inombords nu när ni "står upp" för de handikappade på internet.
    Ni har mitt stöd. Verkligen.

    /john

    SvaraRadera
  25. john, poängen i det hela är att frankie blir mer o mer patetisk men fortfarande hänger väl du o några 14-åringar kvar vid sin gud o slickar uppåt. kvällstidningshataren som numera får sin lön av en kvällstidning. haha.

    SvaraRadera
  26. anonym- det enda patetiska är att anonyma personer sitter och vräker ut sitt hat över frankie som inte ens är kvar på baraben.

    SvaraRadera
  27. Men han skriver ju här i kommentarerna.

    'Hatet' är ju kritik som direkt svar på hans kommentarer på artikeln.

    Och ang. anonymitet, vad vill du ha för att kritiken ska vara legitim? Namn, adress, personnummer, urinprov? Lär dig skilja på sak och person.

    SvaraRadera
  28. anonym 16:02/ det finns ju ingen kritik, för han la ju bara upp en bild som sedan andra flippade ur till för vad 2 år sedan? detta vill du älta nu? vem är det som är löjlig här egentligen...

    SvaraRadera
  29. Konstigt faktiskt, när samma anonyma hord i ena sekunden försöker göra en intelligent dissektion (nåja) av Hankins inlägg, för att i nästa sekund göra oprovocerade påhopp.

    Ni (du) inser väl att ingen tar eran kritik på allvar i och med att ni beter er på samma "fjortis" nivå som ni anklagar baraben-sympatisörerna att vara på.

    Det finns väl något sorts perverst behov hos vissa individer som tillfredställs av att skriva ner folk på internet antar jag. Har själv aldrig fattat vad det går ut på. Trivs alldeles för bra med mitt riktiga liv.
    /john

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.