2008/12/03

Därför var det rätt att inte värva Martin Ericsson

SILLYANALYS Martin Ericsson är klar för Elfsborgs IF. Det är inget konstigt med det egentligen. Problemet är snarare att dagens fotbollssupportrar i allt större utsträckning baserar sin fotbollsverklighet på diverse managerspel där allt ska göras i en handvändning och där snabba förändringar alltid är rätt väg att gå.

IFK Göteborg 2009 är inte Championship Manager 2009.

Martin Ericsson har talang som fotbollsspelare, visst har han det. Allt annat vore konstigt att påstå. Men det är inte samma sak som att Martin Ericsson är rätt spelare, med rätt inställning, rätt ambitioner och rätt pris för IFK Göteborg 2009.

IFK Göteborgs ekonomi är inte byggt av fantasipengar.
IFK Göteborgs lag består inte av digitala spelare.
IFK Göteborgs sportchef tänker inte kortsiktigt.

IFK Göteborg 2009 är inte Championship Manager 2009.

I dagens Blåvitt har vi landets mest lovande mittfält, en titel vi stärker vår äganderätt till med tanke på att den bästa av Elm-bröderna försvunnit ut i Europa. Blåvitt mönstrar de idag tre mest lovande centrala mittfältsspelarna i Sverige i trippeln Gustav Svensson, Jakob Johansson och Pontus Wernbloom. Vi har alltså tre stora talanger, alla med landslagsmeriter och alla på gränsen till sitt stora genombrott i vår trupp.

Då "kräver" en majoritet av våra fans att vi ska öppna den stora plånboken för att värva Martin Ericsson. För visst är det en majoritet som rynkar på nästan åt att en "stjärnspelare" likt Martin Ericsson, med förflutet i Blåvitt, hamnar i Elfsborg och inte IFK.

Men varför kräver majoriteten av de blåvita fansen den här åtgärden?

1. De tycker att handlingskraft är lika med att agera.
Det finns en allmän uppfattning bland debattörerna som går ut på att en sportchefs framgång mäts i antal värvningar han genomför. Här väger det ofta in en gnutta av resonemanget "värvar man väldigt många är det chans att många lyckas, värvar man få är det mindre chans att någon av dessa lyckas". Det kan alterneras till "värvar man dyrt..." och så vidare. Men jag vill bara påpeka att det även kan vara handlingskraft att inte göra någonting alls. IFK Göteborgs nuvarande trupp är inte komplett för nästa år. Det kan den inte anses vara så länge lagkaptenen inte har ersatts via värvning eller intern uppflyttningsprocess. Men sportchefen har inte försvagat sin position för att han inte har agerat i fallet Martin Ericsson. Naturligtvis har hans namn funnits uppe till diskussion men av någon okänd anledning avfärdats.

2. De tycker att man måste slösa för att tjäna.
Många spekulanter och intressenter kritiserar ständigt Blåvitt för att inte öppna plånboken i rätt lägen. Vad som är rätt lägen delar dock upp oss i väldigt många undergrupper. Jag anser inte att det här var ett sådant, ett rätt läge. Detta då värvningen av Martin Ericsson inte är billig, hur man än vänder och vrider på det hela. Då måste en analys av vår trupp göras för att se över vad det faktiskt är som behövs i form av förstärkningar och där har IFK Göteborg inte haft lust att bränna "en hel säsongs värvningsbudget" på en central mittfältare med överpris. IFK Göteborg anser att de behöver andra spelare, att de behöver förstärka på andra positioner i nuläget, troligtvis. Sedan innebär inte en dyr värvning per automatik framgång. Det borde vi alla ha lärt oss vid det här laget. När BaraBen.com avslöjade att Ali Gerba värvades hoppades många av oss på att den dyra affären skulle bli en succé. Dock blev fiaskot lika brutalt som när Marino Rahmberg köptes för kaffepengar. Dyrt innebär inte framgångsrikt. Det bör vi ha i åtanke.

3. Den offensiva mittfältaren är gud
Sedan urminnes tider har blåvita fans drömt om "en ny Stefan Rehn" och den drömmen försvagas inte av att G-P en gång i tiden lanserade Martin Ericsson med precis den titeln. Men noteras skall att vårt övriga lag inte har lyft sig under de säsonger som vi spelat med en utpräglad offensiv mittfältare, istället har flera olika framgångsvågor under det senaste decenniet byggts kring andra tankar om lagbygget, framför idén om en skicklig spelfördelare. Jag skulle hävda att vi haft bättre anfallsspel de perioder vi spelat med en forward som anfallshjärna och trots att en del ser Martin Ericsson precis i den rollen väljer i alla fall jag hellre både Pontus Wernbloom som gamla Peter Ijeh, i just den tänkta rollen. Blåvitts guldbygge 2007 hade inga inslag av en Martin Ericsson-roll som offensiv mittfältare, glöm inte det. Lagbygget är i verklighetens fotboll alltid överlägset den enskilda nyckelspelarens. Så när det kommer till att täppa igen sprickan i lagbygget återvänder jag till att den som måste ersättas är Niclas Alexandersson, inte Thomas Olsson.

Dagens operativa ledning i Blåvitt har på två säsonger gett oss tre titlar. Det är mer än vad en hel rad av klubbledare och tränare lyckades producera för oss på mer än tio år. Dagens operativa ledning av Blåvitt vet vad de sysslar med. Martin Ericsson var inte värt det krut som skulle krävas för att få den sillybomben att smälla. Så enkelt är det. En analys jag ställer mig bakom.

Nu vet jag att en del som inte håller med, eller som känner sig träffade av ovanstående funderingar, kommer skrika "du har ingen sjukdomsinsikt, kan man inte få kritisera Håkan Mild för att han är legend eller?". Så då vill jag tillägga att: jo, kritisera gärna Håkan Milds arbete. Men gör det då för en värvning som Ali Gerba där vi satsade miljoner men fick en spelare som inte alls passade in i grupp eller spelsystem. Kritisera inte Håkan Mild för att ni baserar er silly season-analys på den fotbollsverklighet ni lärt er i ett managerspel. Nyansera kritiken för fan.

94 kommentarer:

  1. Håller med i allt vad du skriver.

    Kan man inte ringa och tjöta på Tobias Nilsson att han kommer tillbaka. Ingen hade blivit gladare än jag i sådana fall.

    SvaraRadera
  2. hacka in på Marino!!!

    SvaraRadera
  3. det här kan ha varit den bästa sillykrönika jag läst någonsin.

    SvaraRadera
  4. Bra skrivet. Håller helt med krönikören.

    SvaraRadera
  5. 22:17
    Instämmer till fullo. Hög klass.

    SvaraRadera
  6. Härlig krönika. Du har nog lyckats tysta en del kritiker i den här frågan.

    SvaraRadera
  7. 1 000 spänn säger att det är Frankie som står bakom den här krönikan och har skickat in den till en annan skribent. Man känner igen språket.

    SvaraRadera
  8. Gerba fick aldrig chansen..

    SvaraRadera
  9. ehhhh. det finns la faan 1000 olika foreningar dar den enskilda spelaren ar viktigare an natt javla lagbygge.forza totti merda martin

    SvaraRadera
  10. Bra krönika som dom andra säger, vi måste verkligen hitta en spelare med det lilla extra som har framspelskvaliteter, och lite mer offensivtlagd, så har vi gurra därbak och rensar upp. Jag tror Martin E hade varit bra, men inte SM-gulds bra. Så för att komma till kritan, fortsätt med dessa krönikor!

    SvaraRadera
  11. Rätt av Mild. Kan väl ändå ge ME vissa missnöjesyttringar när han kommer till The Hell, nya Gamla...
    Om man inte vill till Blåvitt är man i grund och botten en dålig människa.

    SvaraRadera
  12. Hur stor chans tror ni det är att lovande spelare i truppen stannar om man får stå tillbka för inköpta sk "stjärnor"
    Kan man vinna Guld 2007 och slå i princip alla topplag året efter, så måste man ha oerhörd talang.
    Om klubben inte tror på spelarna vi har då är det ju fullständig KATASTROF och kan bara sluta i nederlag.

    SvaraRadera
  13. Jättebra krönika! IFK Göteborg har slutat upp med att gräva sin egen grav med dyra spelare som sällan lever upp till förväntningarna..Det lag som Wernersson knåpade ihop 1997-1998 är ett exempel på hur man inte skall gå tillväga. Martin är en bra kille och det är lite synd att han inte får spela i vår klubb nu när vi är tillbaka i den del av tabellen där vi hör hemma.

    Dock stödjer jag ledningen och denna krönika till fullo. Alex är den stora utmaningen att ersätta. Såna spelare med den karaktären växer int på träd!

    SvaraRadera
  14. Fint! Mycket fint!

    SvaraRadera
  15. Gött! Grymt bra krönika. Bra tankar och väl formulerat. Spara pengarna tills RÄTT spelare dyker upp. Dyker han inte upp alls, ja då krossar vi allt å alla ändå och har dessutom ännu mer pengar till sommaren, alternativt nästa säsong.
    Framåt Blåvitt!

    SvaraRadera
  16. Tänk ett framtida mittfält.

    Bärkroth-Tobbe Nilsson-Seb Eriksson-Jakob-Hysén

    Om man utgår från att Gustav och Pontus har blivit proffs.

    SvaraRadera
  17. Väldans vad vi stryker varann medhårs i dag då.

    Jag håller inte alls med. Krönikan säger ju inte ett smack om huruvida ME hade varit en bra värvning eller inte. Tvärtom kommer Mild & Co undan med att de inte försökte få hem Martin med ett tamt bekräftande att de gjorde rätt "av skäl vi inte vet"...

    Vi vet alla att om Blåvitt hade värvat ME hade vi alla hurrat och lyckönskat oss själva idag. Hyckleri och är vad det är. Lika bra att erkänna att Ellos snodde oss på en mycket bra spelare som vi räknade som vår och hoppades skulle bli en hemvändare á la Alex.

    Nej, fan vi kan inte alls vara nöjda med det här!!

    SvaraRadera
  18. anonym 23:22/ men det är ju hela grundpoängen i diskussionen, de som kritiserar litar inte på mild/rehns analys av värvningen, de som är nöjda med deras analys kritiserar inte det som hänt. därför väljer ju krönikören att säga precis som många av oss tänker: att vi litar på mild/rehns omdöme, sedan kan man ju inte veta exakt hur de resonerat i det här fallet. men deras resultat talar ju för sig själv...

    SvaraRadera
  19. krönikan konstaterar ju att me inte hade varit en bra värvning, då det inte behövs en innermittfältare för så stora pengar för vi har tre mycket lovande killar där, utan vi behöver en ersättare till alex, vilket me verkligen inte är. hela krönikan pekar ju ut varför me inte var en bra värvning för blåvitt just nu.

    SvaraRadera
  20. jag trodde att ett tiotal personer redan skulle kommenterat det faktum att spelet numera heter Football manager... inte sen CM 01/02 har det väl hetat CM?

    SvaraRadera
  21. Helt rätt skrivet! Martin är för seg. Dock tvek till att vi inte behöver en riktigt bra speluppläggare.

    SvaraRadera
  22. Nä, jag måste hålla med anonym 23:22.

    Vi var många som tyckte att ME skulle vara kalas i blåvitt igen. Det är trist att se kappvändare, så är det bara.

    Dessutom vet vi inte vad M.E verkligen kostade. Var han så dyr egentligen? Det går väl inte att argumentera kring det om man inte vet vad han kostade?

    Och att säga att PW, Gurra och Olsson räcker som innermitt är ju helt fel. Det räcker inte alls och ingen av dem är spelfördelare. Vad händer om en blir skadad och en annan går till utlandet? Att vi vann 07 utan den spelartypen är ju inget argument, snarare ett undantag. Dessutom var 07-serien svag generellt och vi hade faktiskt lite tur som vann till sist. De andra som har vunnit de senaste åren har helt klart haft den spelartypen. Kalmar och Elm. Ellos och Taco...

    "Ledningen gör alltid rätt" Ja, det börjar kännas som Nordkorea här inne som någon skrev.

    SvaraRadera
  23. ME har för klen vinnarskalle.
    Vi skall ha 11 killar på plan som tokhatar att förlora. Då platsar inte ME.
    Blåvitt byggs via karaktär, tack Mild, Rehn och Jonas mfl.

    SvaraRadera
  24. Härligt Frankie!

    Instämmer i allt. Det var bra gjort att man inte värvade Martin Ericsson. En avvägning som få skulle klara av. Håkan och styrelsen är kung.

    SvaraRadera
  25. Championship Manager, tss. Sen några år tillbaka är det Football Manager som gäller!!!

    SvaraRadera
  26. Mycket bra skrivet. In Mild we trust!

    SvaraRadera
  27. Den bästa krönikan på mkt längre. Vi har redan ett av sveriges mest lovande och bästa mittfält, vad ska vi då med pengarunkande ME till?

    MILDMILDMILD!

    SvaraRadera
  28. Mycket bra skrivet. Och vi behöver inte spelare som inte vill till oss, vi har redan ett lagbygge och flera som redan nu har framtiden för sig, har M.E det? Kan vara så han söker sig dit han kan få plats, inte bli utkonkurrerad av våra talanger som ständigt blommat upp de senaste åren

    SvaraRadera
  29. Fan vad bra krönika Videovixen. Jag hade gärna sett Martin i blåvitt, men naturligtvis inte till vilket pris som helst.

    Grymt bra. Det bästa du har skrivit här!

    SvaraRadera
  30. Jag förstår inte riktigt varför många är så deppade efter att Tobias Nilsson stuckit. Var han verkligen så bra? Jag menar.. någon här inne nämnde ju t.o.m. honom i en framtida startelva i allsvenskan... Hur gammal är killen? Har han ens varit med i någon A-lagsmatch?

    SvaraRadera
  31. Angående mittfältet ser jag gärna att Adam blir högeryttermittfältare. Lund tar högerbacksplatsen.

    SvaraRadera
  32. Härliga argument att det är så många lovande killar i laget. Då kan man lika gärna säga att ett juniorlag är lovande, för där är alla 17-18 och talanger... Ska man ställa upp med j-laget i år då?Bittert att missa ME, han hade tillfört mycket. Som tidigare skribent skrev, det är mycket medhårs det stryks just nu..

    SvaraRadera
  33. Martin Ericsson svek ju oss när han lämnade oss sist och går från svin till ärkesvin, helt rätt att inte värva honom då han helt enkelt inte skulle passa in i ramen då det är en pengahora av dess like!!

    M.E pallar inte för trycket och kraven som skulle läggas på honom i våran förening, i Ellos kan lämna ansvaret till både Taco & Ischi..

    SvaraRadera
  34. är det detta som kallas götabosshumorrr? en krönika som förklarar att visst sjutton har "vi" ALDRIG velat ha martin och "den älskade ledaren" har agerat rätt tokhyllas som ett shakespeare-verk. surt sa räven. SURT.

    SvaraRadera
  35. Om man inte vill till Blåvitt är man i grund och botten en dålig människa.

    3/12/08 22:46


    Det var nog det bästa jag har läst på mycket, mycket länge.

    FORZA BLÅVITT!!!1

    SvaraRadera
  36. Bra skrivet, med en reservering. ME var inte dyr. Han gick för rena reapriset till bönderna!

    SvaraRadera
  37. Oavsett om det var rätt eller inte känns det oprofessionellt av Mild att ena månaden säga att "Martin är en av dem vi pratar med mest" för att sedan tvärvända och säga att "vi inte pratat med honom den här gången?"

    Och - rätt eller inte: den här icke-värvningen kommer att få stora konsekvenser när det gäller fansens åsikter om Håkans och Blåvitts filosofi. Vinner Elfsborg Allsvenskan nästa år med en strålande Martin på plan och vårt spel och placering blir en besvikelse kommer det bli jobbigt.

    Men låt oss hoppas att de spelare vi har blir ännu bättre, att vi kan fylla på med fler talanger och hamna överst i tabellen igen.

    Då har vi verkligen visat att vår filosofi är rätt väg framåt.
    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  38. Bra skrivet! Tror Martin hade passat in fint med lite inskolning av Rehn & co, men med det sagt kanske skillnaden är marginel mot vad vi har att erbjuda iform av egna talanger och då inte värt att "splash the cash"...Pros and cons.

    SvaraRadera
  39. Är det ingen som fattar att Milds bedömning är färgad av hans erfarenhet av att ha spelat tillsammans med ME? De drog inte jämt då, och det var uppenbart att Mild inte gillade Martin som person.

    Lite oproffsigt av Mild faktiskt att låta sådana gamla surdegar stå ivägen för en fin värvning...

    SvaraRadera
  40. Känner ni till ordet efterhandskontruktion?

    SvaraRadera
  41. anonym 08:56/ Dyr är man på fler sätt än ren övergångssumma. Sign on bonus, lön, klausuler, attityd, roll i gruppen osv osv osv.

    ME passar inte in i Blåvitt, han är en diva. Det vet Mild och han har inte ens varit aktuell.

    SvaraRadera
  42. En annan grej. Flera allsvenska klubbar har de senare åren uttalat filosofin att hemvändande utlandsproffs alltid är intressanta och välkomna tillbaka. Ellos och Andreasson inte minst har ju gjort ett stort nummer av det. De flesta andra klubbar med: DIF, AIK, HIF, MFF...

    En sorglig bieffekt av den här soppan är att blåvitt inte sänder en sådan signal till spelare och yngre talanger. Det gör tyvärr klubben mindre attraktiv, så är det.

    SvaraRadera
  43. Elfsborg skrev ett fyra-årskontrakt med ME. Nu ryktas det på deras Svenska Fanssida att de pungar ut 9,3 MSEK totalt för alla fyra åren. Säg att han har en lön på 150 000 så innebär det att sign-on och transfer gick på 9,3- 0,15*48= 2,1 MSEK.

    Ett riktigt reapris och antagligen en kanonaffär för boråsarna... Dyr var han alltså inte. Fuck!

    SvaraRadera
  44. Cm finns fortfarande kvar!

    Spelbolaget som ägde rättigheterna till cm och de som tillverkade kom inte överäns, därför bildade de som gjorde cm ett eget spel-FM!

    Men cm finns forfarande att köpa,inte för att någon gör det, men spelbolaget fortsätter i varje fall!

    SvaraRadera
  45. va, består ifk göteborg inte av digitala spelare? inte ens kim? Kabbah?

    SvaraRadera
  46. Vill inte gå in djupare i ämnet huruvida ME hade varit ett bra nyförvärv eller inte utan hoppas att Mild och co vet vad gör även om jag likt Steve skriver tycker det är lite oproffesionellt att ändra åsikt när han redan är klar för Ellos.

    Det som istället oroar mig är att det känns som att vi visar upp en stor handfallenhet i många dragkamper om intressanta spelare (Tobias Hysén undantaget). Hade inte ME varit intressant och som vad man än säger är en spelartyp vi saknar hade ju aldrig Mild uttalat sig från början.

    När diskussioner som denna titt som tätt dyker upp stöter man nästan alltid på argumentet som krönikören tar upp, "titta på alla misslyckade dyra förvärv vi gjort tidigare". Inget säger att det som hänt tidigare automatiskt skall hända igen. Argumentet kan därför liknas vid att ro en roddbåt. Du åker framåt men tittar bakåt.

    Nu måste vi titta framåt och inte ta ögonen från målet även om vi tar med oss minnen och lärdomar från misstag som begåtts. Vårt mål kan inte bara vara att ta fram lovande spelare som vi sedan säljer och tjänar pengar på även om detta till viss del är nödvändigt i fotbollssverige. Sportsliga framgångar även utanför Sveriges gränser som målsättning får inte glömmas bort och kräver satsningar inte bara på ungdomlig talang, vilket vi redan är etta på i landet utan även på rutin.

    Forza Blåvitt

    SvaraRadera
  47. http://uk.youtube.com/watch?v=OPNin0-dLVE

    av någon anledning framstår ovanstående låt som mycket passande när det gäller håkan mild-vurmandet.

    SvaraRadera
  48. Martin Ericsson är en idiot

    SvaraRadera
  49. BRA! Äntligen!

    SvaraRadera
  50. Håller med i stort, så länge det inte är meningen att TO ska leka Pirlo nästa år igen.

    Satsar man istället på någon av de yngre då kan jag förstå detta beslut att inte spendera pengar på Martin.

    SvaraRadera
  51. Om Ericsson skulle kosta 10 miljoner för fyra år skulle det göra det svårt för blåvitt att värva hem en gubbe som Risp exempelvis, och jag ser mycket hellre Risp i laget (ifall nu Bjärsmyr sticker) än någon jävla halvdan frisparksskytt.

    SvaraRadera
  52. Dessutom har jag hört från säkra källor att ME har en sk "mangina". Detta är bekräftat.

    SvaraRadera
  53. Si Interactive sade upp avtalet med Eidos efter CM4. SI fick databasen och Eidos fick namnet CM.
    SI startade sedan Football Manager. Det spelet är mest likt det gamla medans CM blivit nåt flashigt bös som EA skulle kokat ihop.

    Å just det! Jag litar på Håkan. M.E. kan ruttna i borås.

    SvaraRadera
  54. Det ligger mycket i det som skrivs i krönikan. Men någonting Blåvitt behöver bli bättre på är passningsspelet och första bolltouchen och där hade ME haft mycket att tillföra. Nu hoppas jag att man scoutar unga spelare med framför allt dom egenskaperna i stället. Vi har ju ett par gånger de senaste åren blivit utspelade och utklassade av Elfsborg för att deras passningsspel är eller var så mycket bättre.

    SvaraRadera
  55. Håller med i grunden, men påståendet om att "Blåvitt mönstrar de idag tre mest lovande centrala mittfältsspelarna i Sverige i trippeln Gustav Svensson, Jakob Johansson och Pontus Wernbloom" är en liten aning hemmablint. Inte för att de inte är talangfulla, men för det finns fler talangfulla innermittar i landet, exempelvis Albin Ekdahl, Rasmus Elm, Robert Åhman-Persson, Andreas Landgren, Astrit Ajdarevic och Denni Avdic. Dessa befinner sig i samma talangnivå, ungefär. Kanske skulle man även nämna Sebastian Eriksson i sammanhanget.

    SvaraRadera
  56. Är nog istället lagd åt blåvitt saknar kratör hållet. Om Wernbloom spelar forward och Olsson inte blir yngre och hittar tillbaka till formen 2008, så behövs en Martin Ercisson typ. Framförallt mot "Ljungskile lag" där spelet fotboll tenderar att utebli. Men men, Jakob slår väl igenom nästa sässong, och när blåvitt talanger slår igenom utveklas de fan snabbare än på Championship Manager

    SvaraRadera
  57. "Blåvitt mönstrar de idag tre mest lovande centrala mittfältsspelarna i Sverige i trippeln Gustav Svensson, Jakob Johansson och Pontus Wernbloom."

    HAHAHAH?!?! hoppas du skojjar nu, Jakob,fyfan va dålig han e, inte bevisat någonting, gustav åker ut å in i startelvan å pontus vet inte ens själv om han e bäst där, inte den bästa passningsspelaren direkt. tre bästa innermittfältarna HAHA snälla nån?

    Va sägs om Rasmus Elm, Bajrami, Toivonen, Ekdal??

    Sjukt va alla blåvitare saknar verklighetsuppfattning.

    SvaraRadera
  58. Skulle vilja läsa krönikan ifall vi fick honom....Snacka om att vända kappan efter vinden!!

    SvaraRadera
  59. Glöm inte att vi också har Sebastian som innermitt..

    SvaraRadera
  60. 12:49 menar du att man kritiserat Mild i krönikan då eller?

    SvaraRadera
  61. 13:41 Nej då hade vi nog läst om succé värvningen!!

    SvaraRadera
  62. En spelare som kan tänka sig att spela i ellos är per definition aldrig intressant för oss. Han är ju en traktorbonne från början, låt han bli det igen, vem bryr sig.

    SvaraRadera
  63. Nu var det så att det var inga fantasisummor som Herr eriksson värvades för.
    Anser nog att han tillfört en hel del i IFKs trupp.
    28 år gammal. HAn hade antagligen skrivit på ett flerårskotrakt och tagit en plats i elvan, alltså en mittfältare som går in i startelvan och troligtvis hade stannat i flera år.
    Måste väl ändå ses bättre än att ha "talanger" på mitten endast? talanger som om de är sådana talanger kommer lämna IFK, och MArtin Eriksson skulle idag vara den bästa mittfältaren i IFKs trupp om han hade värvats, speciellt nu när Alex lämnat in.

    SvaraRadera
  64. Fruktansvärt hög klass på denna krönika.

    M.E. borde vara hemvändare "a la Alex" sa någon. Men, håller M.E. samma klass som Alex gjorde... Knappast va?

    Vi behöver helt enkelt inte ta hand om varenda gammal IFK-spelare som vill hem.

    SvaraRadera
  65. det var rätt att inte värva just en innermitt när vi har trec andra som är riktigt bra... frya med jakob också
    men ja håller inte med skribenten, blåvitt tänker för mycket långsiktigt och när man väl har fått dom i bra form så kommer dom att säljas till typ ålborg för 10 millar och sedan får vi börja om på ny kula som alltid.

    ne vi satsar för långsiktigt o borde köpa nån toppspelare också som en riktig striker, nistelroy typen

    SvaraRadera
  66. Ni som pratar om att de värvat en bänkvärmare. Hur dumma får ni bli? Hysén, var han ordinare i Sunderland? När Alexandersson lämnade England gjorde han knappast det och lämnade en kör av bedjande engelsmän i Everton och West Ham efter sig eftersom han knappt spelade. Daniel A från Elfsborg? Carlsson från AIK? VAKNA!

    SvaraRadera
  67. Nu säger tydligen Mild enligt Fotbollskanalen att man inte förhandlat med ME eftersom ME tidigare sagt att han inte velat flytta hem.

    Men va fan Mild!! Saker och ting förändras och det är ditt jobb att hålla koll på sådant! Urkass att inte inse att det krävs långsiktighet och bearbetning i kontakterna av utlandsproffs. Se på Andreasson som snackat regelbundet med ME i ett års tid. Tro fan att han känner sig uppvaktad.

    Som Glenn säger känns det här mer och mer som en riktig tabbe av blåvitt och att sen Mild försöker dölja den med diverse bortförklaringar håller inte.

    Tycker helt klart att den här infon plus prisuppgifterna som bekräftar att bönnerna fick honom billigt kastar ett löjets skimmer över blåvitts hantering av det här.

    Sen kan alla kappvändande supportrar välja att förneka, det är vi ju bra på, rent generellt...

    SvaraRadera
  68. Kan inte Admin ta bort hela bloggposten? Den är pinsam. Det var ett fucking misstag att inte värva Martin Ericsson.

    SvaraRadera
  69. Fan vilka hycklare och rövslickare de flesta här är. Hade ME skrivit på för Blåvitt hade ni hyllat Mild som en hjälte och inte en jävel hade snackat om att ME var dyr, diva eller alla annan skit ni skriver. Jag säger inte att ME är frälsaren eller att han garanterat kommer spela IFE till sm-guld men hade han skrivit på för Blåvitt hade jag jublat och varit överlycklig. Just nu känns det som en jävla förlust..

    SvaraRadera
  70. Märkligt!
    Sist Håkan pratade med ME sa han att han ville stanna i Danmark.
    Enligt Borås tidning säger elfsborg att man ville slå till innan någon konkurerande klubb fick nys om möjigheten!
    Vem har ME som agent?
    Hade jag varit agent hade jag talat om för hela världen att ME är ute på marknaden!
    Hur mycket fick agenten av elfsborg för att hålla tyst?
    enligt uppgift kostar detta 4M +3M(SOF) + 48x50k = 9.4 M!
    ... + Agentens premie (0.5M?)

    SvaraRadera
  71. Om det är så att Wernbloom är på väg att försvinna är det bra mycket allvarligare än att inte ME i laget. Vi måste se till att han stannar kvar. Livstidskontrakt?

    SvaraRadera
  72. Agenten är väl ME's farsa!

    SvaraRadera
  73. Alltså om det är så att Martin Ericsson bara kostade fyra miljoner varför var han då så billig. Det måste ju vara så att Bröndby ville bli av honom och i såna fall varför?

    Är han skadebenägen, omotiverad eller håller han inte måttet? Om det är något av dessa tre skäl så är det ju bara bra att han inte spelar för blåvitt

    SvaraRadera
  74. Alltså om det är så att Martin Ericsson bara kostade fyra miljoner varför var han då så billig. Det måste ju vara så att Bröndby ville bli av honom och i såna fall varför?

    Kan det kanske vara så att Martin Ericsson kanske inte är så intresserad av att spela fotboll längre utan föredrar att tjäna pengar???

    SvaraRadera
  75. Mycket sköna kommentarer. Skiter i vem vi värvar eller inte, bara vi vinner!
    Och nej, det är inte Frankie som skrivit!

    SvaraRadera
  76. Om nån räknade rätt här, och ME kostade ca 2 Millar, så betalade Mild samma summa för lill-Alex. Från Elfsborgs bänk.

    Känns inge vidare

    SvaraRadera
  77. "I dagens Blåvitt har vi landets mest lovande mittfält"

    Är det därför vi är beroende av den ständigt skadade och av MFF ratade Thomas Olsson? Martin skulle passat perfekt i dagens blåvitt, så är det bara. Men tyvärr är blåvitt inte längre det självklara valet för hemvändande utlandsproffs. Tragiskt men sant...

    SvaraRadera
  78. Kom igen nu gubbar, de va ett jävla gnäll dit å dit. Vi kan väl ändå vänta tills vi får hela bilden klar för oss.

    Blåvitt var helt enkelt inte till räckligt intresserad,,vad menas me de..jo...$$$$$ De e bara det de handlar..ME gick till ellos för pengarna, så e det bara. Är det någon som kommer ihåg när han stack???...Pengar

    Sedan alla kommenterer från mild måste tas med en nypa salt, jag tänker....vad tjänar det till att säga att vi var jätteintresserade av ME men han valde ellos...?....

    Ge inget beröm åt en spelare som inte väljer oss.......ge han inte någon ceed över huvudtaget.

    Mild e sur därför väljer han att säga som han säger...tror jag....Ha det gött alla FANS

    SvaraRadera
  79. Jag måste lita på Mild så länga man bidrar med resultat i form av titlar och bra placeringar men oxå Blåvitts tänk när det gäller att satsa på dom yngre.

    Vi gör förändringar när han inte längre kan leva upp till dom krav som ställt, framtill dess.

    LÄNGE LEVE MILD

    SvaraRadera
  80. Ja för guds skull sluta gnäll nu för fan. Det glädjer mig att så många redan idag tagit sitt sans till fånga angående Martin-affären, men ni andra som fortsätter gnälla borde visa lite förtroende för Håkan. Först får vi vänta och se vad Håkan gör nu under silly season. Och sedan får vi se hur kommande säsong går för blåvitt. Efter det har vi möjligtvis rätten att klaga. Fram till dess får vi banne mig visa lita ödmjukhet och tacksamhet för vad han har gjort med klubben så här långt.

    SvaraRadera
  81. Ponera den här situationen; Vi lyckas med värvningen av ME, han går in i elvan. Då står vi med Gurra och JJ, båda två landslagsmän i U-landslag, som 4:e och 5:e alternativ på innermitt. Samtidigt som man stoiskt hävdar att man är en klubb som satsar på ungdomar. Skulle kunna bli en klurig situation att lösa. Jag tror att de långsiktiga riskerna hade varit för stora med en sån värvning.
    Fortsätt ge utrymme och ansvar till de unga, och hugg rätt spelare när han dyker upp. ME var inte rätt spelare nu.
    Sen må dessa tankar vara en efterhandskonstruktion i viss mån. Men det gör det inte per defintion till felaktigt.

    SvaraRadera
  82. Man måste våga satsa kortsiktigt även för att kunna lyckas på lång sikt. Hade vi värvat Martin så hade vi haft en större chans att ta guld och därigenom tjäna mer pengar via europaspel. Martin Ericsson hade tillfört otroligt mycket då vi i dagens IFK inte har någon spelare med hans egenskaper, så enkelt är det.

    Att ens jämföra honom med PW är ju bara löjligt, visst PW är en hårt arbetande, lojal lagspelare dvs en sådan spelare som vi har ett överflöd av i dagens trupp. Men han är defintivt ingen speluppläggare som har den passningsskickligheten som ME besitter.

    Jag är trött på folk som hävdar att vi måste ha spelare som passar in i gruppen, för att kunna skapa ett vinnande lag så måste man även se till spelarnas egenskaper och inte bara till hur väl dem kommer överens med de andra spelarna det finns inget lag i världen som har vunnit ngt pga att alla i laget har varit kompisar, det måste finnas plats för oliktänkande spelare som har spetskompetens.

    SvaraRadera
  83. Jag tror att ME ville ha en lön långt över vad någon annan i Blåvitt har. Jag tror att det kan vara ett mkt starkt skäl till varför Håkan avstod. Att ge någon den stjärnstatus som en mkt högre lön skulle innebära passar inte riktigt dagens grupptänkande i Blåvitt.

    Personligen tycker jag att innermittfält samt högermittfält är de två absolut viktigaste positionerna att förstärka. Jag kan dock se Sella som ett bra alternativ på högermitten.

    Vad avser innermittfältet, så tycker jag att Jakob och Gustav haussas väl mkt.De är både ok spelare, men har mkt kvar att bevisa. Gustav saknar tyvärr all form av kreativitet IMO, och Jakob är verkligen tung i steget. Olsson är bra - men skadebenägen, gammal och helt utan förmåga att växla tempo.

    Visst är ME en bra spelare. Vi behöver dock en innermittfältare med fart, bra speluppfattning och passningsspel. Just därför tycker jag inte att ME skulle ha varit optimal, då han saknar tempo och känns väldigt vek. Jag tycker också att han saknar den vinnarskalle som kännetecknar många i dagens Blåvitt.

    The search goes on....

    SvaraRadera
  84. Tycker mig komma ihåg att ME tyckte att han fick förmycket ansvar på mitten i IFK jag tror inte att de kraven ändras. jag minns också erlings uttalande från blåvit gryning där han berättade att han skrikit ett helt tillbakalöp på ME för att han inte tog i tillräckligt... ME är förvisso bra med bollen och med ett antal vattenbärare omkring sig men så fort han skulle bära själv (tillsammans med seb j till exempel) så funkade det inte, detta finns nog i Håkans minne. Tillsammans med den långsiktiga planen som bergis är att spela in jj i rollen så var ME för dyr helt enkelt.

    SvaraRadera
  85. Mitt intryck är att det gått till såhär: Mild har kontakt med ME men får signaler att han inte skall flytta hem. Samtidigt har ME kontakt med Ellos i hemlighet och filar på kontrakt. När Mild får höra talas om detta är i princip allt klart mellan Ellos och ME. Mild blir förbannad för att ME gått bakom hans rygg och säger till media: "Vi var aldrig intresserade" fastän han menar "vi var intresserade, men ME valde pengarna ännu en gång". Tror att Mild tröttnat på Cirkus Martin Ericsson vid det här laget...

    SvaraRadera
  86. Fuck Championship Manager!

    Football Manager 09, that's where the truth lighs.

    SvaraRadera
  87. Som sagt:

    Hade IFK haft något spår eller planerat att hitta en spelare att ersätta Alex med så hade det nog inte varit samma missnöjesyttring. Men eftersom det är knäpptyst (vilket inte behöver vara dåligt, se bara "akutvärvning" Christensen, som pressen uttryckte det) så blir folk nervösa. Jag kan tycka att det är som sagt Alex som behöver få en ersättare. Jag hade ju självklart också kännt mig lugnare ifall det blev någon klarhet över hur IFK skall klara anfallsbiten ifall Wallerstedt/Söder går sönder, tyvärr håller Wernbloom upp ett helt försvar och Lill-alex är och kommer alltid vara en nödlösning.

    SvaraRadera
  88. Trea, svenska cupen, Supercupen, helt ok CL och en hel del yngre kommande spelare som mer och mer visar klass. Och en hemvändare som inte platsat eller dominerat, inte klarar press och varit tongivande sista åren. Inte har han någon given plats i dagen Blåvitt. Tror både han och MIld insåg det. Vi behöver honom inte. Sen kan man också lägga till reapriset och att det var fler inblandande lag i slutet som INTE budade över. FUNDERA!!

    SvaraRadera
  89. Kul att läsa att så många här inne tydligen har bättre koll på blåvitts ekonomi samt vilka spelare som passar in i truppen!

    Nog lika bra att sparka Mild och co och ta in några av forumstomtarna här inne!

    MArtin Ericsson i blåvi,,hade kunnat lyckats,hade lika väl kunnat misslyckats!

    SvaraRadera
  90. Bara för att man är av uppfattningen att martin inte hade tillfört så mycket betyder inte dt att man är kappvändare! Folk har rätt till en åsikt,oavsett vad vissa här inne verkar vilja!

    SvaraRadera
  91. Vi behöver en nr 10, punkt slut.

    Han finns inte och då blir det inget sm-guld.TO gjorde en kanonsäsong då vi vann sm-guldet, sådana kreativa spelare behövs

    Commando Ultras 84´

    SvaraRadera
  92. Krönikören är ju för fan helt blåst som påstår att vi har 3 av landets mest lovande mittfältare. JJ, PW och Gustav Svensson må vara laglojala arbetare men dem besitter inte ett uns av teknik, passningsskicklighet eller speluppfattning, saker som är helt avgörande för kreativa mittfältare.

    Emir Bajrami, Elmin Kurbegovic, Rasmus Elm, Anel Raskaj är exempel på spelare som är betydligt mer begåvade och bollskickliga än ovan nämnda.

    SvaraRadera
  93. Visst, ME kanske inte är just den spelare med den sanna kämparandan som Blåvitt behöver. Men det Blåvitt verkligen behöver är en stark "nummer 10". Thomas Olsson i all ära, men han är ingen riktigt dominant nr 10 som levererar de riktigt geniala passningarna. Visst kan han smälla dit ett och annat snyggt mål per säsong, men varför skjuter han inte mer? Hoppas att några av dagens ungdomar kan ta steget och bli den dominanta mittfältare som vi så väl behöver...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.