2015/03/21

Matchtankar - bk röva hemma, 21/3

ANALYS. Det finns några initiala och elementära frågor man måste ställa sig efter en sådan här totalkross av världens bästa lag. 1. Var ska jag börja hyllningen? 2. Vad ska jag gnälla på? 3. Kan vi inte, en gång för alla få slut på det evinnerliga jävla gullandet och dravlandet kring häckens förbannat jävla pinsamma och tandlösa epitet som "det extremt roligt spelande underdoglaget som aldrig granskas kritiskt eller ifrågasätts på något plan?" Jag menar helt enkelt att det räcker nu. Det räcker med lovord till det jävla gärdsgårdslaget med på tok för mycket pengar. Häcken är och förblir ett jävla ickelag som visserligen kanske anfaller okej stundtals och har en rätt bra spelare i Simon Gustafson (även om han var rätt kass idag). Men sen då? Den roliga fotbollen bjuds ju på i deras totalrötna backlinje som stundtals höll på att bjuda på både ett, två eller tre baklängesmål.

Så. Slut på tjötande om motståndarlaget. Det är inte riktigt min normala "standard" att gå loss så mycket över det andra laget som står på plan eller det andra lagets "fans", men nu måste det fan få ett slut. Häcken är och förblir som sagt ingenting.

Strax innan avspark kände jag inte någon direkt nervositet. Jag vet inte om det berodde på senaste #BBpodd (den på GP.se, ni vet) och Mysjörgens snack om ditten och datten och hans förmåga att gjuta mod i mottagaren och samtidigt utstråla ett konfident lugn? Eller om det helt enkelt var något annat som spökade till det? Vanligtvis är jag sjukt nervös inför avspark, oavsett om det Knäckebröhults IS eller storlag som bk röva vi möter. Det är bara något som ligger där och oroar mig. Men denna gång var det som sagt annorlunda.

Det skulle ju visa sig vara en ganska rättfärdigad känsla med tanke på vår start där vi direkt tar kommandot och pressar ner motståndaren på egen planhalva och egentligen per omgående ställer in tonen för vilken matchen skulle spelas i. Kontrollerad possesion med finess och hjärta, i A-dur.

Att det bara stod 1-0, och målskytten var inte Lasse (även om han hade ett par goa lägen, och SVT-ajk-aren Fjäll tydligen hade sagt i någon TV-intervju att just Lasse var den som hittills hade stått för matchens enda mål) var ju såklart i underkant med tanke på de lägena vi skapade. Vilka kom både från höger, vänster och även centralt i banan. Vi ägde verkligen matchen på alla positioner. Måhända att just som ovan nämnde Simon Gustafson hade något motlägg i stolpen, men så mycket mer än så skapades inte av Hisingens FC Realbayernbarcelonamff.

I andra halvlek körde vi på av bara farten och vår käre Haitam "Alessi" Aleesami, som i paus hade dratt både hjältemusikvideos av Laglund och injicerat självförtroende rätt in i blodet, visade ett spel som vi ännu inte blivit bortskämda med på vänsterkanten. I synnerhet inte från vänsterbacksposition. Jävlar vilken halvlek han gör. Här ska man ju betänka att FC Realbayernbarcelonamff i prinicp styrde alla sina anfall genom deras högerkant och således satte Hajtand på rätt många defensiva prov ändå. Den gode GHT, ni vet han islänningen som yppade i media att de (FC Realbayernbarcelonamff alltså) skulle KROSSA oss, av honom såg vi intet. Jag märkte faktiskt knappt att han var på plan. Än mindre när han blev utbytt. Pajas, brukar en sådan gubbe kallas, så även idag.

Kombinationsspelet mellan Seb, Sören, Ankersen, Vibe, Boman visade ju sig vara extremt vältrimmat och finoljat. Klapp klapp på sant mediagulligulllagsmanér och tvåan var ett faktum. Jösses så bra genomfört av alla inblandade i både det anfallet, men även fler där innan. Att Vibe i matchminut 66 fick döna in en fin balja efter ett frejdigt anfall på högerkanten av Emil som passar Sören, vilken fint langar till sin danske dreng punkterar ju matchen fullständigt. Några minuter där innan hade ju Tom Pettings gamle lagkamrat fått syna det solklara röda kortet och det hela var ju ganska komfortabelt. Även om solen hade gömt sig bakom taket och kylan gjorde sig jävligt påmind på ståplats.

Deras reduceringsmål var rätt onödigt men var väl mer av statistisk karaktär än något att hänga upp sig på brutalt, så mer än så tänker jag inte orda om det. Dock var det kanske ett litet halvbra ingripande av Tom Petting som föranledde baljan, men vafan, skit i det nu.

Några korta från matchen då:

+ Ankersen! Jävlar så bra han är. Mats Gren, du är inte dum du...
+ Gurra Swede. Jävlar så bra han är. Vladimir Putin, du är rätt dum, men vafan, Gurra är hemma!
+ Hajtands andrahalvlek! Kör på sådär. Gör det bara.
+ Sören. Synd att det inte blir ett mål idag heller. Mycket bra prestation!
+ Boman. Sliter nåt djävulskt i det tysta. Hög allsvensk klass i det mesta.
+ Seb. Ditt spel. Ditt agerande. Ditt hjärta. Visst, några bollar galet idag, men som sagt, gesten där du slår på klubbmärket på bröstet i andra halvlek när vi får en hörna. Jag ryser.
+ Vibe. Inte superförstatouch idag, men gör det mesta rätt ändå. Målprotokollet. Gött.
+ Bra förstamatch av Rogne. Säkert och ordentligt. Blir bra detta.
+ Fint inhopp av Mikkelsen. Kommer att bli nyttig ändå.
+ Emil. Räcker så.

- Att vi bara är strax under 7,5kpers. För dåligt. För jävla dåligt. Inga ursäkter.
- PA't funkade sådär i första på kortisdan. Skitsak (säger det mesta om matchen).
- Att vi fortfarande har en 5a på en av flaggorna vid inmarch. Vafan, det var 2 år sedan vi tog 6e cupguldet. Släng den och fixa en ny med 7 snart.

Som sagt, att man enbart hänger upp sig på skitsaker som egentligen inte har något med matchen att göra, det säger en del av hur bra jag ändå tyckte att det var. Visst, ett minus är väl kanske att jag hade så många plus, samt min inledning då, hur mycket gulligull kommer bk röv fortsätta att få framledes? Det räcker nu.

Mot #5APRIL. Mot en fullsatt jävla arena. I år är det vår tur.