2015/03/09

Vi är på gång!

HETS. Det är alltså på Gamla Ullevi vi skall spela vår kvartsfinal på lördag. Först och främst vill jag ge en dunk i ryggen till Gren, Kurzwelly och säkerligen flera till som under ett par hektiska timmar gjorde allt som stod deras makt för att få matchen förlagd till Gamla Ullevi. Nu är vi där!

Vi minns alla cupfesterna för ett par år sedan - och det bör räcka för att slänga sig på telefonen och ringa runt till alla nära och kära med budskapet att IFK Göteborg, stadens stolthet, spelar kvartsfinal i Svenska Cupen på hemmaplan på lördag. Hjälp till att göra denna nyhet viral nu!

Minns ni hur Philip Haglund tråcklade in en boll på Olympia? Minns ni den obeskrivligt heta bortaläktaren i Växjö? Minns ni tågresan till Stockholm? Minns ni guldet? Minns ni scenerna efter matchen på Friends Arena? Om inte dessa färska minnesbilder räcker för att köpa sig en välförtjänt Blåvitt-biljett till på lördag så vet jag inte vad som krävs.
Vi har bara fyra till fem dagar på oss att skapa hetsen som krävs, och vi skall visa alla att vi kan skapa just denna nödvändiga hets. Helsingborgs spelare skall skaka av respekt inför det faktum att de ska behöva beträda Gamla Ullevis gräsmatta på lördag. Sydsvenska journalister, ivrigt påhejade av andra tyckare, gissade att vi skulle bli tvungna att spela vår match i Borås. I Borås?! Så otroligt dumt...

Se detta inlägg som ett bidrag till hetsen. Se detta inlägg som ett bidrag till den supporterskara som är värd all uppmuntran efter en stundtals magisk stämning på Valhalla igår. Se detta inlägg som ett bidrag till IFK Göteborg.

Jag hoppas vi ses på årsmötet i kväll, och jag hoppas vi ses på Gamla Ullevi på lördag! Mot en semifinal på hemmaplan!