2015/03/26

Gästkrönika: En gemensam kärlek

GÄSTKRÖNIKA I dag är det Daniel Svanberg (@SvanbergDaniel) som velat få en gästkrönika publicerad. Han försöker dra sitt strå till stacken för att cupfinalen den 17 maj skall bli lika magisk som den 2013. Vill du få din text publicerad här på Baraben.com? Mail då till kontakt@baraben.com

Vi alla har olika kärlekar i livet. De flesta som tar del av denna text har en gemensam kärlek. IFK Göteborg. Sveriges mest framgångsrika förening genom tiderna. Däremot har vi alla olika förutsättningar och prioriteringar för att få dela, berikas och även ganska ofta slitas mellan lycka och förtvivlan i denna kärlek.

Undertecknade bor i Lund och arbetar i, vad jag personligen skulle vilja kalla, Mordor 2.0. Jag vet att de flesta av er där ute benämner kära Solna som Mordor av flera skäl. Jag arbetar i Malmö och får dagligen genomlida den ganska sjuka självuppfattning som de flesta anhängare av Pedofil FF har om sig själva och sin klubb. Jag vill inte förringa MFFs prestationer på något sätt, men det finns faktiskt en gräns och den passerades för väldigt längesedan. Personligen förknippar jag Solna med Cup-guld. Det är även därför jag valt att författa denna text.

Guldet 2013 ligger färskt i minnet. En härlig vår, en efterlängtad titel och ett engagemang som sällan skådats. Personligen fick jag se matchen från soffan då det nalkades slutseminarium i C-uppsatsen morgonen efter. Men jag var stolt, lycklig och oerhört tacksam den dagen, över hur alla blåvita kamrater visade sitt engagemang fullt ut. Precis lika glad och stolt som jag är över de som varje dag, varje match, visar sitt engagemang på olika sätt. Genom bortamatcher, genom rapporteringar från träningar, träningslägersresor, bloggar, poddar. Ni gör min blåvita vardag roligare, lättare och väldigt underhållande. Som sagt, alla har vi olika förutsättningar för att kunna bidra och uppleva kärleken till Blåvitt.

Denna final finns det inga hinder som kan stoppa mig likt 2013. Därför är det en ära för mig att kunna sprida hetsen och bidra på bästa sätt likt så många gjorde 2013 och som många gör dagligen. Den 17 Maj ska Gamla vara slutsålt. Vi ska totaldominera som vi gjorde på Friends. Det finns inte längre några ursäkter. Personligen ska jag ta med mig den ingifta holländska släkten från Skåne, vars uppfattning är att det finns bara en sorts bra fotboll och den spelas i Ajax. Efter den 17 Maj kommer denna uppfattning att ha förändrats. Rejält.

Just nu gör faktiskt IFK Göteborg med våra danskar i spetsen allt för att bidra till en riktigt bra hets. Laget spelar riktigt bra fotboll. Vi har många bra affischnamn som alla levererar och vi hade även turen med oss i lottningen. Nu är det upp till oss supportrar att alla bidra till en fullsatt fest och en glödande hets, dock utan underskattning, och som borde kunna följa med säsongen igenom. Är du en sådan som ofta klagar på att det är dåligt med publik? Tvinga med någon. Bjud med någon! Älskar du blåvitt så ses vi där. Årets första titel ska hem. Bjärs ska lyfta bucklan, på hemmaplan. Denna gång har jag fått mina prioriteringar iordning. Få det du också.

Med längtan i bröstet..

Och just det, ses den 5 april, då ska det också vara slutsålt. Ett tips, fynda alla REA-varor i shoppen så färgar vi Gamla blått och vitt samt ger föreningen en ekonomisk push i rätt riktning.


Väl mött!

/D. Svanberg