2015/03/20

Införanalys + #poddgate + lite gött

KÅSERI. I takt med att nya #BBpodd launchats ut på GP-plattform når tyckandet och i rätt bred mån gnällandet inga gränser. Jag hade väl egentligen tänkt att ägna ett inlägg till att i vanlig ordning orera lite om laguppställningar, införgnäll, allmänt hetsdravel om att försöka få folk till derbyt imorgon. Istället, eller därtill får jag då även ta tillfället i akt och trycka ur lite sexistiskt skräp och "utmåla gaisaren som en avvikande anomali (reds. anm. festligt ord) som egentligen inte borde få vara med i deras (reds. anm. Baraben) bild av Göteborg och göteborgaren". Självklart gör jag allt som står i min makt att i vareviga inlägg utmåla gajsaren och smäda gajs, för det är det enda denna bloggen syftar till att göra. Eller inte.

Skit samma, wajnet från de övriga småklubbarna i Göteborg gällande GP's "övertagande" av #BBpodd (som mycket riktigt tidigare var Baraben-podden, men numer förklaras som "Bara Blåvitt") har tydligen rivit upp meterdjupa sår och unsiona orättvishetsröster i de övriga lagens "supporter"kanaler (två gnäll på Twitter från bk rövas hela supporterskara, någon mer från öis och till och med en debattartikel i Metro från två-tre stycken gajsare). Alla påvisar orättvisan och det hemska i att GP nu då tar denna kontroversiella och konstant sexistiska blogg under sina vingar.

Den goe dansbands-Rylander twittrade ändå sunt om detta igår kväll i stil med att "det är väl bara för andra klubbar att göra samma sak? Producera något eget och försök nå ut med detta genom GP's plattform". HUR SVÅRT KAN DET VARA? (höhö). I sammanhanget kontrade dansbands-Rylanders tidigare kollega Malin Jonson Rylanders tweet och tyckte ändå att det kunde/skulle bli snedvridet att stans morgontidning agerade något "partiskt" genom denna aktion. Helt plötsligt var #poddgate ett faktum (höhö, igen).

Vad tycker jag om detta då? Inte så svårt att räkna ut kanske? Som jag skrev ovan, för att citera dansbands-Rylanders nuvarande kollega och Jonsons tidigare dito Balkander, HUR SVÅRT KAN DET VARA? Lös en egen podd med bra lyssnarbas, gör det bra (nej, blanda inte in några jävla liknelser med nazism, lex: någon podd som kallar sig "studiohisingen") och ta kontakt med GP och lös det. Det är inte alltid någon annans fel, eller någon annan som ska lösa det. Samma resonemang kan vi själva klä på oss när det gäller det väsentliga, att dra folk till matcherna och hetsa för biljettförsäljningen.

Nu tänker jag inte orda mer om #poddgate eller kränkta gajsare utan istället komma in lite på morgondagens derby. Eller ja, för att återigen koppla an till gajs, vilket vi alltid gör (vi, den samlade och alltid samstämda redaktionen Baraben) hade jag ju kanske hellre mött det grönsvarta laget i en semifinal istället för laget från Hisingen. Inget snack om den saken. Men, nu är ju läget som det är och den egentliga konkurrenten vi har i stan är Gothia Cup-laget. Bra motstånd på plan. Inget motstånd på läktaren. Och, dessvärre ytterligare ett plastlag (på nya gamla Rambergsvallen/VVS-varumärkearenan) från sommaren.

Till matchen imorgon då. Verkar som att det sålts bra med plåtar såhär långt. Bra. Fortsätt med det. Vi ska bli minst tio tusen. Vi förtjänar det. Blåvitt förtjänar det. Fotbollen förtjänar det. Och, vi minns hur ofantligt sköj det var på Vagn 7 till Friends (vilket inte verkar bli fallet anylonger) men ändå. En match om en titel är en match om en titel.

Hur ska vi ställa upp då? Ja, det är kanske inte helt enkelt. Eller ja, de flesta positioner får väl ändå anses som ganska klara med avseende på form och skadeläge. Jag har visserligen tyvärr inte kunnat kolla på någon träning själv sedan Jörgen med J's intåg i föreningen, men vill ändå uttrycka min tanke kring en elva likt följande (baserat helt på känsla):

John
Emil - Bjärs - Rogne - Pearc(h)e
Ankersen - Tom Petting Pettersson - Seb - Sören
Boman - Vibe
 
Egentligen uppställd helt utifrån ovan som sagt. Känsla, förhoppning och allmänna tankar. Det är väl som sagt egentligen statusen på Rogne (inte att han inte är i form, utan mer samspeltheten) och vem som faktiskt är vänsterback. Men här tycker jag Pear(c)he ändå känns säkrare.
 
Det ska bli jävligt intressant att se hur matchen ter sig under morgondagen för superstrikern GHT i Hisingslaget har ju uttryckt att de ska krossa oss.
 
Köp din biljett idag. Köp din biljett till #5APRIL idag. Köp ditt årskort idag. Framåt.