2015/03/14

Matchtankar - helsingborg hemma, 14/3

ANALYS. Mycket skräp idag. Inte på långa vägar matchen, resultatet och avancemanget i cupen. Men att inte kunna vara på plats av olika anledningar, att detta inlägg ska försökas komponeras i samklang (klang?) med nåt jävla spektakel i #melfest och dessutom publiceras samtidigt som "fel låt vann". Skit rätt igenom.

Hur som helst. Bra match idag. Onödigt spännande kan jag tycka (iom den något irriterande ineffektiviteten), fast det kanske mer berodde på att man för ovanlighetens skull kollade på en match på tv (eller i telefonen rättare sagt) som spelades på hemmaplan. Det är något knas med det. Jävligt mycket mer nervöst och ångestladdat att inte vara på plats. Kort och gott värdelöst. Blir till varje pris att utnyttja biljetten nästa gång. Gör det, du också!

Smakstarten gjorde väl iofs att man lugnade ner sig lite, men missarna därpå störde lite grann. Helsingborg var ju sannerligen inte bra. Våra anfallsalternativ i Engvall (halebale vilken match), Vibe (jösses så svårt han gjorde det för sig idag, men spelade fram bra flertalet gånger), Søren (bollvinsterna på offensiv planhalva, spelbarheten i varje anfall och bra avslut. Sånär målskytt!) och Ankersen (explosivt driv! Köngligt mål! Frejdig variation!).

Att vi därtill ska nämna Emil (bortskämd med hans nivå nu. Jag gillar't) och delaktigheten i överlapp, inlägg, väggspel och finurligheter. Så gött. Sebbans vilja och spelglädje, Gurras tysta tuffa löpningar och arbete och förhållandevis duglig defensiv var såklart ytterligare parametrar i segern.

Men som sagt, inget gott utan ont i vanlig ordning. Vi borde kanske stängt matchen tidigare och gjort fler mål på alla de lägen som skapades, å andra sidan är det bara att ta med sig "skapandet" till semifinalen (som spelas hemma, säkerligen mot världens i särklass mest kompletta och fantastiska förening) och ställa in skärpan något ytterligare så ska det nog gå bra. Vad jag helst hade velat se då är ett säkrare mittlås, för Hjalle är ju som vi vet inte riktigt alls den gubben som kan göra den avgörande brytningen mot snabba anfallare i röva/peking, eller för den delen garantera att inte ta med hand någonstans/skicka in bollen i egen kasse. Även om Hjalmar inte alls var dålig idag (han var bara Hjalmar) så tyckte jag ändå att Pearce gjorde ett säkrare intryck när han spelade mittback. Visst, då var det mot Ljungskile som kanske inte bjöd på det motstånd vi förväntar oss framöver, men ändå. Å andra sidan tycker jag inte Pearce gjorde en jättematch som vänsterback idag, så det är allt lite knepigt i backlinjen, i synnerhet vänstra delen av fyran. Å andra sidan, tillsammans med Mackan gör de ju en bra match, för noll mål bakåt är noll mål bakåt.

Sen, sannolikheten och det troliga i att Rogne (gött mos där!) redan spelas in i veckan innan en cupmatch känns la sådär stor. Å andra sidan har ju mittbacksparet bestått av olika namn i varje match känns det som, så what the heck liksom?

Några korta från matchen då:

+ Engvall!
+ Ankersen!
+ Søren!
+ Emil!
+ Bra arbete av Vibe, men för omständigt lite ofta. Plus ändå.
+ Bra insats generellt!
+ Vidare i cupen!
+ Gräs!
+ Rogne!

- Rätt ineffektivt allt för ofta.
- Emellanåt går det FÖR fort och vi spelar bort till synes enkla anfall/omställningar.
- Att inte vara på plats.

Nu får vi se vilka vilka det blir i semin. Vad jag har har förstått är inte aik och inte malmö med i cupen längre i alla fall. Framåt.