2015/03/06

Den första dagen i den sista månaden - Nedräkning

FÖRSÄSONGSHETS. Det är sent, det är fredagkväll, och det är den första dagen på den sista månaden innan Blåvitt gör säsongspremiär mot Åtvidaberg. Det är egentligen lite för sent för att skriva det här inlägget, men så reflekterar det också i hög grad hur den här försäsongen har tett sig ur supporterperspektiv.

Allt har liksom dykt upp, men alldeles för ofta alldeles för sent. Spelet, segrarna, lill-Dyres A-lagschans, en fastslagen anfallsbesättning (med Vibe säkrad) och Sebastian Erikssons återkomst har alla kommit för sent. När rapporterna dök upp i tidningarna om röda backresultat i ekonomin så skulle den inte presenteras offentligt förrän en vecka senare - återigen för sent.

Den supporter finns inte som inte har klagat över att Mr. X kommer in i truppen för sent, men även från supporterhåll har försäsongshetsen och säsongsförberedelserna varit skrala. Årskortsförsäljningen har dröjt, trots att Stahren lämnat Gren i november och de många ljudliga löftena om att det varit det stora hindret för årskortsinköp. Medlemssiffrorna tog rejäl fart den senaste månaden - men först ett par månader in på det nya året, och bara några veckor innan årsmötet.

Jag menar inte att säga att allt är kasst och att det som faktiskt skett inte är bra, men vi kan bättre än såhär. Tanken var att jag själv skulle skrivit det här inlägget igår, för att inleda nedräkningen till Allsvenska starten, och visst är det bra att få det skrivet men nog kan både jag och Änglasverige bättre än såhär. Vi kan hetsa mer, skriva oftare och mer förväntansfullt, hoppfullt och kärleksfullt än vad som skett hittills på både forum, debattsidor och på bloggar och Twitter. Det allra minsta vi kan göra är att räkna ner.

Det är möjligt att vi alla olika supporterfördelningar älskar olika sidor av Blåvitt, men alla räknar vi ner till något. Alla hoppas vi på något. Gnällrövar om den ena delen av änglakulturen älskar någon annan del i stället. Jag vill därför själv både lova och hota er med följande: från och med idag kommer jag räkna ner här på bloggen. Under de följande 30 dagarna ska jag så gott jag kan försöka lyfta fram vad det är jag och andra räknar ner till, som drar igång den 5 april på Gamla Ullevi. Du som vill vara med kan beskriva, varthelst du än vill säga det, på Facebook, Twitter, bloggar, Avenyn, i gästkrönikor eller i megafon, vad det är du räknar ner till, eller åtminstone se till att varje dag, var du än befinner dig, uppdatera världen om hur många dagar som återstår.

Det må vara sent, men den 5 april ska vi vara redo.


30.