2013/08/18

Matchtankar - Ellos hemma 17/8

ANALYS. Ytterligare tre poäng bärgades i, vad vi nu nästan kan kalla guldstrid, vilket är helt ofattbart gött. Misstänker att de flestas röster, halsar och stämband mår som de förtjänar en morgon som denna och sättet vi vinner på smakar extra gott, i synnerhet när Andess och hans bönd-kompisar gråter floder i kvällspressen. Detta får mig osökt att tänka på "det vanliga ämnet" som jag tyvärr varit tvungen att ta upp i mina matchtankar från de senaste kamperna. Tänker självfallet på mannen med pipan och hans kamrater med flaggorna.

Att jag då, och många blåvita med mig (inklusive även då Andess och bönd™-gänget) tycker att domarteamet återigen inte levererar vad man kan förvänta sig på den högsta nivån i Sverige är smått skrämmande. Jag tänker givetvis inte poängtera den misstänkta offsiden på JJ när han gör det sjukt viktiga 2-0-målet. Tänker inte heller gnälla om JJs röda och den påföljande straffen. Tänker istället poängtera ojämnheten i frisparkssituationer, gula kort och bedömningar. Framförallt med Jönssons IDIOTSATSNING trettonde minuten där Tobbe slår en riktigt bra frispark. Att det bara blir gult där är ett under.

I en sekvens något senare när Hjalle blir halvt bortgjord och fortsätter i "fel riktning" FRÅN spelaren och FRÅN bollen springer en ellosspelare över Hjalles hästben, varvid han får gult. Konsekvensen i dessa två situationer? Oklart. Kan rabbla en hel drös med liknande situationer där vissa inte ens renderar i frispark. Tänker främst på en situation i andra när Tobbe är sånär igenom och sliter sig fri, men får i princip en nacksving av gamle Häckentomten Långe Jan. Solklart friläge där också.

Hur som helst. Vi lyckades bemästra Martin Hansson, Andess, Lilla fröken Hult, Solna-Ishizhi och svindyra Bangura (vilken Bangura? Det vetefan). Den taktiska ändringen från Stahre när vi lyckas stänga till mitten hårdare, förtjänstfulla omställningar, resolut försvarsspel, jävlaranamma från samtliga och ett mäktigt tryck på läktaren är några av nycklarna till att den förlustfria sviten på nuvarande GU och gamla GU håller i sig mot Ellos. Gött.

Samtidigt då, i den något märkliga diskussionen (som jag personligen inte står bakom) från viss(a) Barabenskribenter och många kommentatorer gällande Tobbes vara eller icke vara som kapten. Där tycker jag att vi igår återigen såg varför han ska fortsätta agera med ett C (K, borde det vara) på armen. Svinhårda hemjobbslöpningar som störde deras uppspel flertalet gånger, en underbar inställning i anfalls- och försvarsspel generellt, inget vikande i närkampssituationer och framförallt, två mål. Således kan i alla fall jag tycka att diskussionen kring kaptensskapet får vänta, åtminstone till efter säsongen. Punkt.

Enda smolket som vi måste ta med oss från matchen är då givetvis att JJ blir avstängd mot MFF vilken är ytterligare en måstematch (likt alla andra denna säsongen). Då får vi hoppas att Bjärs är tillbaka (trots att Kjetil, vilken gigant! och Hjalle ändå gjorde det bra mot ellosanfallarna) för att få ännu resolutare försvarsspel.

Några korta från matchen då.

+ Frejdigt och fartigt anfallsspel med Tobbe, Söder och Vibe. Kul!
+ Tre baljor igen!
+ Resolut och konsekvent spel (till 98%).
+ Kjetil!
+ Tobbe!
+ Bra tryck på GU!
+ Vibes gölliga och (till synes) väluppfostrade lintottstvillingar!

- Adam. Sorry, jag börjar nästan bli taskig i mina minus. Men att inte kunna ta emot vissa bollar i anfallsspel, samt helt bedrövliga värderingar är inte OK och kan inte skyllas på att man spelar vänsterback. Men visst, godkänd generellt!
- Martin Hanssons inkonsekvens.
- Arrangemanget generellt. Ölen tog slut på J. Taskiga högtalare. "Betongigt" som vanligt.

Sammanfattningsvis är vi dock extremt nöjda med dessa pinnarna och ser framemot comebacker av Ludde och Bjärs mot Lund.