2013/08/23

Spelarintervju – Darijan Bojanic

BaraBen har vid flertalet tillällen haft fotografen Emelie Hübner placerad på de Allsvenska arenorna för att dokumentera när våra kära Änglar spelar match. Ett uppskattat tillskott där riktigt fina bilder levereras. 
Emelie har även passat på att göra en intervju med ett visst nyförvärv. Den kommer här;

Det var den 28 december år 1994 som en stor fotbollstalang föddes, en talang som så småningom skulle tillhöra laget som nu jagar sitt 19:e SM-Guld. Darijan Bojanic. Blott 13 år gammal inledde han sin fotbollskarriär i Gislaved IS, men värvades inför säsongen 2010 till Växjö-klubben Östers IF som samma år tvingades spela kvalmatcher mot Qviding för att hålla sig kvar i Superettan. Trots att utländska klubbar så som Fulham FC och SC Heerenveen visat ett intresse så var det Öster som var det självklara valet. Efter att tydligt visat sin talang för fotbollsvärlden och presterat bra under säsongerna 2010-2012 tilldelades Darijan Tommy Svenssons pris som går till unga, lovande idrottare i närregionen.

Grabben beskriver sig själv som teknisk, har god spelförståelse och säger sig vara en väldigt glad
person. Darijan Bojanic värvades under årets säsong till vårt vackra IFK Göteborg och har redan hunnit göra allsvensk debut efter bara några veckor i klubben. Debuten gjordes i segermatchen på Gamla Ullevi mot BK Häcken, där han under de sista 5 minuterna av matchen blev inbytt och ersatte Sam Larsson och visade sig för första gången i den blåvita matchtröjan inför 11 118 åskådare.

Jag tog nu i dagarna tillfället i akt, och kontaktade vårt nyförvärv i hopp om att få göra en intervju - så blev det.

 

Så, Darijan. Hur har tiden i Blåvitt och Sveriges vackraste stad varit än så länge?
- Tiden i blåvitt har varit bra än så länge och jag trivs väldigt bra. Staden är magisk alltid något som händer på stan och ja allt är bara positivt.

Vad kul och höra. Men hur kändes det att debutera på Gamla Ullevi i segermatchen mot BK Häcken?
-
Jo det kändes bra, grym atmosfär och ser framemot att få spela mer i blåvitt tröjan.

Härligt värre du! Tycker du att det var ett stort steg att gå ifrån Öster till IFK Göteborg om du tänker på hur de olika föreningarna arbetar? Är det en stor skillnad mellan klubbarna?
- Om jag ska vara ärlig så tycker jag det är väldigt stor skillnad på hur klubbarna arbetar.
Det känns mycket proffsigare här i IFK, men samtidigt hade jag det väldigt bra i Öster också.

Vilken är den största skillnaden mellan föreningarna?
- Det är proffsigare och mycket mer seriöst.

Och hur ser dina individuella mål och drömmar ut under fotbollskarriären?
- Jag tänker inte så mycket på det utan jag kör bara så får vi se vart man kommer som längst.

Nu när du debuterat och har fått uppleva stämningen på Gamla Ullevi så måste jag bara fråga: Vad tycker du om supportrarnas insatser på läktarna?
- Fansen här är helt otroliga det är en grym stämning på matcherna.

Och  IFK Göteborgs inmarsch låt då – Snart skiner Poseidon?
-
Jag tycker den är grym.

I lördags besegrade ni IF Elfsborg i det så kallade västkustderbyt med 3-1, hur går tankarna efter matchen trots att din speltid uteblev? Hur tycker du att laget presterade, och var det något i ert spel som saknades?
-  Ja, det är ju alltid tråkigt och inte får spela men samtidigt tog vi en jävligt skön vinst, så nu är vi med i toppen och ska fightas om guldet. Laget presterade bra tycker jag inte lätt och slå Elfsborg men vi gjorde det. Ja tycker vi ska våga spela mer fotboll och inte tjonga bollar utan rulla bollen på backen och jobba med brytpass att försöka hitta ett pass till en egen spelare istället för o rensa 1000 meter.
 
Och vad tror du om era chanser i guldstriden? Får vi se ett formstarkt Blåvitt ute i Europa 2014?
-  Jag tror det kan gå hela vägen det gäller bara och fortsätta som vi gjort nu, så kan de nog gå!

Härligt, tack för att du tog din tid Darijan och välkommen till Blåvitt!
- Tack så mycket!