2008/02/07

Tv-kriget om Allsvenskan 2008

TV-KRÖNIKA I slutet av förra året så gick TV4 ut med att de skulle sända flera matcher i Allsvenskan kommande säsong, närmare bestämt 50 stycken. Matcher som skulle spelas på onsdagar och söndagar.

Som de flesta av er säkert redan vet så fick detta Canal Plus ledning att mer eller mindre gå i taket. Enligt Canal Plus avtal så får TV4 bara sända 14 matcher, matcher som de får välja i andra hand efter att Canal Plus valt sin "Veckans match".

- TV4 får sända 14 matcher per år, men välja dem i andra hand. Det kan vi leva med. Men vi kan inte leva med att de visar 50 matcher. Varför ska man då tittat på Canal Plus?, sa Canal Plus programdirektör Mats Örbrink till Dagens Media.

Efter att ha dragit Kentaro, som äger sändningsrättiheterna, inför Handelskammaren har Canal Plus preciserat sitt skadeståndskrav på Kentaro om de fullföljer sitt avtal med TV4 till runt 100 miljoner kronor. Samtidigt går Canal Plus nu till tingsrätten för att stoppa att matcherna skall visas i TV4.

Aftonbladet beskriver det hela som att tittarna "kan blåsas på matcher". Personligen så tycker jag inte det är nån större förlust att TV4 blir av med matcherna. TV4 må ha större spridning, men de har sämre experter, sämre kommentatorer, sämre produktion och Patrik Ekwall. Så jag hoppas på Canal Plus i "TV-kriget".

33 kommentarer:

  1. Är man på plats på samtliga blåvitts matcher har man inte tid att glo på burken ändå.
    Dessutom visar dom i vanlig ordning 90% stockhomsmatcher, vem vill se dom bonkegängen.

    SvaraRadera
  2. Tv4 gick ut med att man skulle sända 50 matcher kommande 3 säsongerna!

    SvaraRadera
  3. Jag vill se fotboll och inte vilken frilla någon i studion har, då funkar alla gratis matcher i TV4 kanon.

    SvaraRadera
  4. Jag kan betala skadeståndet till Canal+, bara jag slipper se Patrik Ekwall i rutan. Jävlar va dålig han är!

    SvaraRadera
  5. Klart att det gynnar fotbollen om den dessutom får visas i TV4. Ju fler fol som får möjlighet att se matcherna desto större blir intresset för Allsvenskan.

    Sedan håller jag med om att C+ är ljusår bättre än TV4 samt att jag förstår deras upprördhet, men faktum kvarstår, hur mycket man än ogillar pisskanalen så gynnas vi av att de också får visa foppoll.

    SvaraRadera
  6. Tro fan att Canal+ är förbannade, man har betalt en massa pengar för ensamrätt och så säljer Kentauren samma sak en gång till.

    Jag tror inte att vi skulle bli glada om vi köpte en spelare och sedan den säljande klubben säljer honom till ytterligare en klubb.

    SvaraRadera
  7. go canal+ :D

    SvaraRadera
  8. För det första: Jag betalar pengar för Canalplus, mest för att kunna se sporten. Inte fan vill jag då att TV4 ska visa matcher gratis, då finns det ju ingen anledning att ha kvar C+ abbonemanget.

    För det andra: Jag försöker se så många blåvitt-matcher som möjligt "på plats", men ibland funkar det inte att åka till exempelvis Malmö eller Stockholm med tanke på andra uppdrag. Ingen blåvit med hjärnan intakt kan då vilja se Pärlskog kommentera en bortamatch, samtidigt som Ekwall ska springa omkring nere vid bänken och ställa dumma frågor!

    DÖD åt tv4-koncernen!

    SvaraRadera
  9. Genomtänkt krönika, kan man inte se alla matcher live, alternativt har råd med canal plus så är man inte värd att se på fotboll. Helt rätt! Fantastiskt formulerat jag är full av avund...tack för din visshet/Mattias

    SvaraRadera
  10. Låt oss inte glömma i sammanhanget hur TV4 tvingade Malmö och Umeå att spela om de första 5 minutrarna av andra halvlek eftersom TV4 fortfarande visade reklam.

    TV4 är som Ellos, dom vill vara stora och stygga men gör bort sig gång på gång.

    SvaraRadera
  11. Äh låt matcherna gå på 4an. Mer blåvitt åt folket.

    SvaraRadera
  12. Jag är själv canalplus-abonnenent, men ser gärna att Tv4 och Tv4-Sport visar fler matcher eftersom det innebär att fler matcher kan ses utan att behöva betala ppv-avgift. Som flera tidigare också har nämnt ökar intresset för allsvenskan om fler kan se matcherna. Det är i mitt tycke även fler matcher än Blåvitts som som kan ha ett värde och därmed sevärda.

    Jag instämmer i att Canalplus generellt har bättre produktioner, men Tv4 har 'värvat' bra i Jesper Hussfeldt och Peter Jihde. Speciellt Hussfeldt tycker jag är en kunnig och duktig kommentator som jag gärna hör i samband med allsvenskan.

    Angående avtalet är det givetvis omöjligt att veta vad som är skrivet osv, men hoppas bara inte vi fotbollskonsumenter blir drabbade, som i allsvenska uppstarten här om året.

    SvaraRadera
  13. Canal + är hästlängder före TV4 när det gäller produktionen. sämsta tänkbara läge uppstår ifall hälften av blåvitt långväga bortaresor går på fyran o hälften på canal +. då tvingas man köpa sässongskortet för att se vad..? 3-4 matcher per år?

    I framtiden hoppas jag att en kanal får ALLA matcherna i allsvenskan. Vilken spelar mindre roll även om canal + helt klart toppar min lista

    SvaraRadera
  14. Men blir ni aldrig trötta på ert TV4-hat. Lundh och ekwall är fan vettiga nuförtiden och fotbollskanalen satsar stenhårt på svensk fotboll.

    Så jävla slentrian att såga TV4 för sakens skull.

    SvaraRadera
  15. Anonym 15.27:
    Nej, det hatet blir man inte trött på. Inte förren TV4 gjort sig av med Pärlskog och Ekwall... Jag sågar inte TV4 "för sakens skull", jag sågar de för att de är inkompetenta att skaffa fram godkända kommentatorer (till alla sportevenemang bör påpekas)

    SvaraRadera
  16. Tv4 är inte bara värdelösa på sport. De är värdelösa på allt.

    Radera kanalen.

    SvaraRadera
  17. Mer intervjuer direkt efter mål medans resten av spelarna får vänta på att sätta igång spelet. Verkligen.

    Tv4 is the shit.

    De är skit alltså.

    SvaraRadera
  18. Mer Let's Dance åt folket!

    SvaraRadera
  19. TV4 e som aftonbladet, de bara finns men till ingen nytta

    SvaraRadera
  20. Det är väl bra att TV4 visar fler matcher! Jag är själv C+ abbonnent men tycker personligen att dom visar alldeles för lite matcher från allsvenskan!

    Mer matcher i TV åt folket!

    Mattsson

    PS. Är för övrigt årskortsinnehavare så jag betackar mig för kommentarer såsom ppv supporter osv.

    SvaraRadera
  21. Robert Perlskog och Putrik Ikwall mot Anders Fredriksson och Jonas Dahlqvist, svårt val...
    TV4 - Sämsta sportkanalen någonsin.

    SvaraRadera
  22. Det är skönt en stund att kissa i byxan när man fryser. Sedan blir det ganska obehagligt.

    Det samma gäller det här avtalet det skall omförhandlas igen. Om då TV4 har saboterat Canal+ kundbas och slagit sönder affären för säsongskortet till nästa förhandling....

    Så tror jag att Lagrell har slutat och lämnat över problemet att få bra betalt för Svensk fotboll i nästa TV avtalsförhandling.

    SvaraRadera
  23. Tror inte att alla försvarare av Billy Olsson och Robert Pärlskog här inne riktigt fattat hur onda TV4 är.

    Död åt dom.

    SvaraRadera
  24. Skit i att det är sämre experter osv osv, det är fotbollen man vill se. Vilken annan chans har en fattig student som bor i Stockholm att följa sitt älskade Blåvitt än på nån av dom kanaler som finns i basutbudet! Heja Tv4!

    SvaraRadera
  25. Fattiga studenter kan spara in på några öl i månaden istället. Det är bara en prioriteringsfråga. När jag pluggade hade jag Canal +. Om blåvitt betyder tillräckligt så skaffa ett extrajobb för fan.

    SvaraRadera
  26. Det är därför jag går på matcherna. Då slipper man bry sig om den där skiten.

    SvaraRadera
  27. Så länge inte Robert Pärlskog kommenterar matcherna så skiter jag fullständigt i vilken kanal som sänder fotbollen. Tv4 gör ett jättebra jobb i sin satsning. Byter de bara ut ett par sk. experter så kommer de lyckas etablera sig som nr 1 i Sverige som fotbollskanal!

    /Kimpaa

    SvaraRadera
  28. Ett litet tillrättaläggande: Samma liga av fotografer, ljudtekniker, bildingenjörer mm jobbar med PPV, TV4 och C+. Tekniken skiljer en del - inte minst med tanke på C+ HD-satsning.

    När det gäller valet av matcher styrs TV4:s lördagsmatch dels av att C+ har förtur och dels att polisen inte vill ha högriskmatcher på lördagar, dvs derbyn och möten Sthlm-Gbg. C+ veckans match tablåläggs ganska sent. Möten man brukar kunna räkna med att se i C+ är alla sthlmsderby, MFF-HIF och rätt många matcher med IFK.

    SvaraRadera
  29. "Personligen så tycker jag inte det är nån större förlust att TV4 blir av med matcherna. TV4 må ha större spridning, men de har sämre experter, sämre kommentatorer, sämre produktion och Patrik Ekwall. Så jag hoppas på Canal Plus i "TV-kriget"."

    Värdelöst argument. Sedan när brydde man sig om kommentatorn när blåvitt lirar fotboll?
    Vinsten är att hela Sverige får tillgång till Allsvenska matcher, chansen att en större publik vaknar är enormt mycket större, sponsoravtal plötsligt mycket värdefullare.

    Den enda stora skillnaden är. Hos det svenska folket har nästan 100% TV 4, men bara en liten del Canal+.

    SvaraRadera
  30. Förstår inte riktigt varför vi INTE vill ha större chans att se Blåvitt oavsett kanal?

    C+ visar upp till 3 PL-matcher SAMTIDIGT, och ca 6 PL-matcher en vanlig lördag.

    När C+ visar Allsvenskan är det EN match åt gången, resten går på PPV.

    Jag har C+, jag säger inte upp C+ om TV4 visar fler matcher än dom. Har jag däremot att välja mellan ett sketet Stockholmsderby på C+ och Åtvidaberg - Blåvitt på TV4 skiter jag fullständigt om det är PA Gullö eller Lasse Kinch som kommenterar.. jag kollar på Blåvitt ändå.

    Fler kanaler som visar Allsvenskan = Större chans att en av dom visar Blåvitt.

    SvaraRadera
  31. daniel:

    Ord! Eller word som kidsen säger.

    SvaraRadera
  32. Klart TV4 skall ha en spark på pungen. C+ har rättigheterna och då kan inte TV4 också ha rättigheterna. C+ och PPV = TOPPEN!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.