2008/02/09

feldgraus femma - sillyspecial

FELDGRAUS FEMMA Jag har sakta men säkert börjat vakna upp ur mitt tre månader långa vinteride, präglat av så ohyggligt spännande sporthändelser som 29 betydelselösa omgångar i den där serien där man kan förlora hälften av matcherna och ändå titulera sig svenska mästare i slutändan, en skidtävling där man mot allt förnuft tydligen skulle staka sig upp för en backe istället för att ta liften, ett handbollsmästerskap där spelarna var så urusla att det får anses ett mirakel att de knep en femteplats, och nu senast ett evenemang i USA där runt hälften av de sammanlagt 140 miljoner amerikanerna som tittar främst sitter och väntar på reklamen och halvtidsunderhållningen. Då känns det skönt att veta att om bara 50 dagar, ja, då sitter jag nervös och spänd och längtar efter en morgondag då jag tar bil, buss eller tåg ner till Malmö för att för första gången på elva år bevittna en säsongspremiär med Blåvitt som regerande svenska mästare. Frågan är bara vilka spelare som befinner sig i vilka lag vid den tidpunkten. För förutom de redan nämnda evenemangen så har vi fått bevittna en helt fantastiskt jävla osannolikt och otroligt... intetsägande silly season. Därför är det inte mer än rätt att utse årets vinnare i denna prestigefyllda tävling om vem som kan köpa sämst spelare för högsta pris.

Silly season 2008
5 poäng: Hammarby IF - Jag vet inte hur länge som Rami Shaaban har varit klar för Bajen, men så många gånger som media har basunerat ut att "Shaaban är klar för Hammarby" så skulle det inte förvåna om Hammarby har lurat oss alla och faktiskt värvat en hel startelva med killar som heter Shaaban. Detta till priset av bara en Eguren. Vilket som så får man ändå konstatera att Hammarby alltid spelat i en helt egen klass när det gäller spelarövergångar. Det började med att man sålde 'Nacka' Skoglund för tusen kronor, en kostym, en överrock, en kappa och en matta, fortsatte med två legendariska videojuggar, och nu befinner vi oss mitt i ännu en fantastiskt skött övergång...
3 poäng: AIK - Med en alltid lika fascinerande förmåga att ta vara på det sämsta inom svensk fotboll och förädla det till något än värre, har AIK i vinter stärkt sina aktier [lägg in valfritt porr-skämt här] på den fronten. Ett tag var man oroliga för att förlora sin golden boy Dulee Johnson och därmed tappa värdefull mark, och säkrade därmed upp bakåt genom att plocka hem Bojan 'jag fick aldrig chansen' Djordjic. Nu visade det sig att Dulee gick att behålla och AIK har med dessa två stjärnor därmed redan innan säsongen säkrat segern i kategorin 'flest artiklar i kvällspressen'. Grattis!
2 poäng: Malmö FF - Med Roland Nilsson vid rodret fruktade de flesta utomstående att det skulle påbörjas en upprensning i det snår av svårkontrollerade personligheter som kännetecknat MFF de senaste åren. Först var det Tobias Grahn, sen Joseph Elanga och nu senast Junior. Men så kunde alla dra en lättnadens suck när klubben direkt värvade hem Jeffery Aubynn. Nåja, så illa är det kanske inte. Han har väl mognat med åren, och dessutom är han en riktigt bra fotbollsspelare... de där 55 minuterna innan han får kramp, det vill säga.
1 poäng: IF Elfsborg - Det får erkännas att Boråsklubben kanske stod för vinterns mest spektakulära transfer när man lyckades göra sig av med Fredrik Björck efter bara ett drygt halvår i klubben. Imponerande! De flesta pratar om att Elfsborg bara värvar gamlingar. Själv är jag mer intresserad av att få beskåda en höst där Elfsborg kommer stå med i runda slängar fyra, fem, sex någonting, relativt meriterade anfallare som ska samsas om en forwardsplats. Det kallar jag en sund värvningsstrategi!

14 kommentarer:

  1. Feldgrau - Du missade Elfsborgs chockvärvning av hemvändaren Joakim Sjöhage som tycker att han utvecklats under sitt år som 4:e forward i Brann. Hur många minuter spelade han? 60? Klart att han är en bättre fotbollspelare efter ett år på bänken i kuk-fitt-i-helvete-landet Norge!!

    SvaraRadera
  2. anonym 22:38/ Han räknas in i den där skaran av "meriterade" anfallare. ;) Även om han kanske förtjänat en separat kommentar, ja.

    SvaraRadera
  3. Inte konstigt att hela Borås hatar er mer än allt annat. Maken till dryga och otrevliga människor får man leta efter. Vad fan har ni själva värvat? Jo en samling värdelösa bänknötare. SUG KUK!

    SvaraRadera
  4. Jag lever på bonne hat.
    Jag blir bara nöjdare och nöjdare ju fler bönner som hatar mig.

    För bönnerna vet att jag pissar på dom, och jag kan pissa på dom, dom behöver mig, inte tvärt om.

    SvaraRadera
  5. "Maken till dryga och otrevliga människor får man leta efter."

    Och man hittar dom i Borås.

    SvaraRadera
  6. Gulsvart sa...

    Inte konstigt att hela Borås hatar er mer än allt annat. Maken till dryga och otrevliga människor får man leta efter. Vad fan har ni själva värvat? Jo en samling värdelösa bänknötare. SUG KUK!

    10/2/08 09:14


    AAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAA! Snälla sluta, snäääälla sluta. AHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

    SvaraRadera
  7. Vet ni vad "Dating" kallas i Borås?



    Bonne söker fru.

    SvaraRadera
  8. Vad fan har ni själva värvat? Jo en samling värdelösa bänknötare. SUG KUK!

    Konstaterande 1: Baraben-hetsen fungerar.
    Konstaterande 2: Bönderna i Borås är en aning avundsjuka.
    Konstaternade 3: 2007 års bästa laguppställning står kvar.

    SvaraRadera
  9. Åh, jag blir så ledsen när ullhararna kommer in på denna sidan och kränker oss. Snälla p-bönder, sluta! Vi är bara jätteavundsjuka på er Pinocchiostaty och era gula tröjor med ellos-tryck. Och så har ni så fina frisyrer också. Och en jättefin och meriterad högskola där man lär sig ... ... ... ja, vafan, ... ja, och alla fina sjöar. Vädret - det regnar aldrig. Och så är det så lätt att konversera med er för ni är så allmänbildade.

    SvaraRadera
  10. Glöm inte att dom är världsmästare på att spela banjo.

    SvaraRadera
  11. Hur många poäng blir det om man värvar en 28årig bänknötare från elfsborg för samma övergångssumma som Shabaan...?

    Om man sen som bonus värvar en kille, vars enda talang är att springa snabbt, från huvudkonkurrenternas bänk, blir det ännu fler poäng då?

    Det var nåt man inte skulle göra med sten i glashus..men jag minns inte vad..

    SvaraRadera
  12. Senaste anonym.

    Du verkar inte ha så bra koll?

    Shaabanaffärens total kostnad ligger snarare på uppemot 15 miljoner. Att just övergångssumman är på 4 miljoner är inte speciellt relevant i det fallet. Och vem vill inte hellre lira i Blåvitt? Skall bli intressant vad DjupledsDanne kan tillföra... Ni kanske kommer sakna honom?

    SvaraRadera
  13. Spelar banjo.
    Äter med sugrör.
    Tar traktorn till jobbet.
    Sätter på grisen.


    Någon som kan fylla på vad dom kära bönderna mer är kända för?

    SvaraRadera
  14. Å Hammarbys vägnar vill jag framföra en ursäkt över att vi inte basunerar ut allt innan det är klart. Oproffsigt, jag vet, men vi försökte faktiskt få Ramis farsa att skrika ut nyheten redan i höstas!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.