2008/02/02

BaraBen presenterar: Alternativ Liverapport Blåvitt- Man City

LIVERAPPORT Med start 11:00 spelar IFK Göteborg sin andra träningsmatch för säsongen. Den här gången står Manchester Citys B/Junior-lag för motståndet och Ifkgoteborg.se direktrapporterar från England. Men lita för guds skull inte på deras propagandarapportering, vi på BaraBen.com erbjuder er den verkliga sanningen från matchen i en "Alternativ Liverapport"!

Blåvitt startar idag med följande lag:

----------------------------David Stenman-----------------------------
Nicklas Carlsson, Mattias Bjärsmyr, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson
------Jonatan Berg, Jakob Johansson, Thomas Olsson, Tobias Hysén-----
-----------------Mathias Ranégie, Pontus Wernbloom-------------------

Manchester City startar idag med följande lag:
----------------------------John Gaphals------------------------------
-----Steve Bonebraker, Jonnie Killer, Larry Butcher, Ben Murderer-----
----Barry Ballbasher, Bevan Kicker, Sandhurst Zombie, Ryan Wrong----
----------------Eddie Egghead--------Ian Badass-----------------------


Väder: Normaltillstånd för England: Halv storm.

11:02- Matchen är igång. (Kursiv text = IFK Göteborgs rapport)

Matchminut 2: "1-0 till IFK. Pontus Wernbloom blev fälld i Manchester Citys straffområde direkt i matchinledningen. Domaren blåste straff. Pontus tog själv straffen och placerade in 1-0 till IFK Göteborg."
Vad som egentligen händer: Vilt tumult utbryter i Citys straffområde sedan en City-back försökt sparka ner Wernbloom men mer eller mindre bryter sitt eget ben i försöket.

Matchminut 4: "2-0 till IFK. Tobias Hysén fick en passning i djupled av Pontus Wernbloom. Hysén avslutar direkt med en vänster yttersida precis vid målvaktens stolpe."
Vad som egentligen händer: Konorna som ska föreställa ytterbackar i engelsmännens lag står och väntar på avspark. Samtidigt rör sig Tobias Hysén i ljusets hastighet längs med sin kant och trillar in ännu en boll bakom britten i mål. Den oreangefärgade bollen som används på grund av snötäckt plan ser ut som ett eldklot som flyger fram som en lavaström från vulkanen Hyéns fötter. Engelsmännen har inte förstått att matchen har börjat.

Matchminut 5: "IFK har börjat matchen mycket piggare än senast. Planen har snö och det är halt. IFK har varit mycket mer taggade i matchinledningen än mot Liverpool."
Vad som egentligen händer: Blåvitt spelar mot ett korplag. Planen är grön som den bästa sommardag och solen skiner genom de rosaaktiga molnen som guppar över horizonten. IFK dansar runt som balettflickor på planen.

Matchminut 13: "Efter en rivstart av IFK så har City tagit över mer av spelet. Spelarna i City är unga, men spelskickliga. Lite större i storleken än de IFK mötte när de spelade mot Liverpool."
Vad som egentligen händer: Efter medvind har stormen nu nyckfullt vänt åt andra hållet. Bollen flyger runt som en ballong som spruckit och spelarna i vild panik efter den rödaktiga bollfan. Spelarna vi möter ser ut som Rumänska tynglyftare anno 1985, hår växer ut från deras pannor, de är i snitt 196 centimeter långa och dör ett slags orchljud när de flåsar fram på planen.

Matchminut 18: "Frispark i bra läge för IFK Göteborg. Hjalmar Jonsson slår frisparken från högerkanten. Målvakten fångar bollen."
Vad som egentligen händer: Frispark vid defensiv hörnflagga för Blåvitt. Hjalmar Jonsson drar iväg en tjongare som sticker upp i luften, passerar ett par jumbojets vid Heathrow, studsar på Eifeltornet och vänder västerut, halvvägs ut på atlanten innan orkanen fångar bollen och drämmer tillbaka den till scouserland och målvakten kan enkelt ta bollen.

Matchminut 22: "Manchester City spelar bra på IFK:s vänsterkant. Ett hårt, lågt inlägg kom in och David Stenman kunde inte hålla bollen. Mattias Bjärsmyr rensar undan."
Vad som egentligen händer: Tobias Hysén häckar vid offensiv hörnflagga. Hjalmar Jonsson häckar på den plats där han kan känna lite sälblodsdoft och City-orcherna kan drulla fram och tillbaka med bollen. Men Blåvitts runtinerade fantommålvakt Stenman plockar allt de skickar in mot vårt mål...

Matchminut 25: "Farligt frisparksläge för City från IFK:s vänstersida. Efter petning går bollen i kryssribban. Bollen ligger fri i IFK:s straffområde, men Blåvitt rensar undan."
Vad som egentligen händer: Citys tolvåringar får bollen i Hjalmar och Hysse-land. Frisparken är dock mer eller mindre ofarlig då vår gigant, titan och onåbara gud Fidde Stenman går upp och klackar bort bollen i en fantastisk piruett. Helt ofarligt.

Matchminut 30: "Jämnare spel igen och inga nya målchanser."
Vad som egentligen händer: Blåvitt tokdominerar just nu matchen och leker med pojklaget som City ställer upp med. Anfallsparet radar upp målchanser och spelar just nu vägg med Citys stolpar och ribba. Sanslös otur att vi inte petat in 4-5 kanske 12 mål de senaste minuterna.

Matchminut 32: "Utspark från Stenman. Nickduell mellan Ranegie och en City-försvarare som Ranegie vinner. Wernbloom fångar upp skarven, skjuter, men skottet bryts av en försvarare."
Vad som egentligen händer: Stenman drar en utspark utsökt levererad till offensiv straffområdeskant där Ranegie studsar bollen på axeln innan han nickar den med bakhuvudet mot Pontus som vänder sig om och karatesparkar bollen i volleyläge mot mål. Rent oflyt att det inte blir tidernas mål.

Matchminut 37: "Bättre spel av IFK Göteborg nu och flera fina intentioner. Avsevärt piggare Blåvitt i dag än i matchen mot Liverpools reserver i veckan som gick."
Vad som egentligen händer: IFK Göteborg spelar fotboll i internationell supervärldsklass just nu. Våra spelare liknar maskiner på oljeanabola som inte kan stoppas om man så drar undan planen från under deras fötter. Den oljade blixten som döpts till Blåvitt har börjat röra sig igen.

Matchminut 39: "Jakob slår en perfekt genomskärare fram till Pontus Wernbloom. Pontus vinner duellen med sin försvarare, men målvakten kommer ut och fångar bollen."
Vad som egentligen händer: Jakob som ägnar första halvtimman att mumsa på nappflaskan tåpajjar nu bollen framåt till landslagsmannen Wernbloom. Wernbloom firar dock SM-guldet 2009 och står och hoppar omkring varpå bollen rullar under honom till en motståndarslaktare.

HALVTID- Blåvitts spelare står kvar i bar överkropp på matchplanen. Jonas Olsson kommer ut med lite värt krossat glas för spelarna att knapra på. Citys tolvåriga anabolaorcher flyr in i sitt spa för en helkroppsmassage och lite sushi.

Matchminut 52: "City gör 2-1. Hemmalaget spelar in bollen från IFK:s högersida. Blåvitt försöker rensa men bollen stoppas med handen av en City-spelare. Domaren missar detta och en City-spelare snappar upp bollen och placerar in den lågt vid Stenmans högersida."
Vad som egentligen händer: PANIK! Mot räddningsbåtarna! På med flytvästarna! Skutan sjunker, helveeeeeeeteeeee! Högerkanten måste avgå.

Matchminut 59: "Snyggt spel av IFK när Jonatan Berg spelar in bollen i straffområdet till Thomas Olsson. Olsson spelar snett inåt bakåt till Pontus Wernbloom. Anfallaren hittar i sin tur kollegan Ranégie i bra läge. Ranégie skjuter, men bollen går högt över."
Vad som egentligen händer: Sattelit, sattelit, oooohooohooo sattelit sattelit upp i de blååååå...

Matchminut 60: "Snabb omställning av City på IFK:s vänstersida leder till ett bra skottläge, men skottet går högt över."
Vad som egentligen händer: Tobias Hysén och Hjalmar Jonsson har gått i strejk. De vägrar att spela försvarsspel tills City slutar anfalla på deras kant.

Matchminut 63: "Jämnt spel i matchen. Hårda och tuffa tag och domaren tillåter det mesta. Inga kort så här långt."
Vad som egentligen händer: Svennis dömer matchen. Men han har tappat bort sina glasögon (som sitter på hans huvud) och springer förvirrat runt på fel plan för att försöka ge sken av att han håller koll. Samtidigt pågår en tvåvägsslakt av fotbollsdobbar och benskydd i vår match...

Matchminut 65: "Jonatan Berg slår bollen längs högerkanten till Pontus Wernbloom som skär in i straffområdet och stöter på en försvarare. Målvakten kommer ut och bollen ligger helt fri för ett ögonblick, men City lyckas rensa innan Pontus får tag i den."
Vad som egentligen händer: Jonatan Berg slår bollen längs högerkanten till Pontus Wernbloom som skär in i straffområdet och stöter på en försvarare. Försvararen är dock heterosexuell, så han tackar artigt nej till den lilla bimetrosexuella inviten till Sellas och Pontus hotellrum.

Matchminut 70: "3-1 till IFK. Stenman kastar ett långt utkast till Hysén på vänstersidan. Tobias slår en lång boll till Wernbloom som skär in i planen och passar snett inåt bakåt till Mathias Ranégie. Ranégie skjuter, bollen touchar Jonatan Berg och går in i hemmalagets mål."
Vad som egentligen händer: Stenman kastar bollen via Jonatan Berg i mål. Stenman växer snabbt fram som en kandidat till alla tiders bästa fotbollsmålvakt.

Matchminut 85: "City har en bra chans när de spelar in bollen från IFK Göteborgs vänstersida. Citys anfallare Marshall skjuter ett bra skott, men David Stenman räddar."
Vad som egentligen händer: David "Levengood" Stenman har just blivit klar för världslaget.

Uppdatera www.baraben.com för senaste tolkning av matchen!

40 kommentarer:

  1. Vad har ni på andra sidan?

    SvaraRadera
  2. Kom igen nu Blåååvitt! Ranégie goal getter!

    SvaraRadera
  3. faan vad bra ni uppdaterar ;-) 0-2 redan....

    SvaraRadera
  4. Något säger mig att deras namn inte riktigt stämmer? ^^

    SvaraRadera
  5. Ja, man kan ju undra varför dom inte slängt in Jack the Ripper i startelvan...praktskandal ifrån Svennis

    SvaraRadera
  6. hahahaha frankie du är helt sjuk, grym rapport!

    SvaraRadera
  7. Nog för att rapporteringen är rolig som fan.. men inte särskilt intressant. -trodde det skulle vara bra rappotering här. iofs tycker jag officiellas rapport är bättre idag

    SvaraRadera
  8. anonym 11:42- officiellas rapportering finns ju här med... sedan kanske du har missat att det är inte är en rapportering från england utan en rapportering av rapporten...

    SvaraRadera
  9. JO det har jag lagt määrke tll. Men när man skriver att man ska ha en liverapportering uppfattar jag det som en liverapportering, inte en rapportering av liverapporteringen. rapportering.
    Blev lite besviken.

    SvaraRadera
  10. Anonym 11:58, Har du aldrig besökt baraben innan eller? Här är det sällan så att det blir som man tror. Men hets det kan man räkna med...........................

    SvaraRadera
  11. hehehe bästa rapporten på länge ;)

    SvaraRadera
  12. vi verkar ju vinna matchen i alla fall, men det är ju heeeelt omöjligt att veta hur bra laget är vi spelade mot...

    SvaraRadera
  13. Om man misstycker så kanske man ska lägga upp en rapport av rapporten av live rapporten OOOoOOoooOOO....

    SvaraRadera
  14. Fan va kasst! Grabbar, detta va det sämsta på BB sedan bra länge... Inte roligt någonstans tyvärr, trots ett tappert försök att göra en sån där "90-tals-jag-e-vuxen-grej"...

    SvaraRadera
  15. varför "Levengood" Stenman?

    e han gay? knappast?

    SvaraRadera
  16. Vafan, försöker du antyda att Boom-Boom skulle vara en förtäckning för homosexualitet eller? Boom-Boom är jävligt straight och jag vill inte höra nåt annat från blåvita!

    /Roffe

    SvaraRadera
  17. Anonym 13:32, Haha!

    SvaraRadera
  18. Detta var en stor besvikelse, ohyggligt tråkig rapport

    Marcus

    SvaraRadera
  19. hahahaha en sak är säker, baraben är den enda blåvittsidan där det händer nåt kul.

    SvaraRadera
  20. dagens skratt valfri dag:
    barabens kommentarer.

    SvaraRadera
  21. Roffe//

    Däremot har ju Frankie Homoerotiska känslor för Wernbloom;)

    SvaraRadera
  22. marcus 14:44, vadå dålig rapport. rapporten kommer ju från ifkgoteborg.se, kallar du dem dåliga? jääääävla gaisare!!!!!!!!

    SvaraRadera
  23. Det goaste skratt jag haft på hur länge som helst!
    Tack!

    SvaraRadera
  24. Hahahaha, detta var underbar läsning! Garvade hela vägen in i mål ;)

    SvaraRadera
  25. hahaha Man Citys lag. haha fan vad klockrent!

    SvaraRadera
  26. Werner: Alla av oss har väl homoerotiska tankar om Boom-Boom, men jag reagerar på hans antydan att Boom-Boom själv skulle ha liknande dragningar som oss.

    /Roffe

    SvaraRadera
  27. Jag försökte, men jag lyckades aldrig garva. Det var ju inte så kul.

    SvaraRadera
  28. Hahaha! Kungligt Frankie!

    SvaraRadera
  29. Gosse, så intressant. Grattis!

    SvaraRadera
  30. hahaha, Det med svennis som domare var ju klockrent. Hankins for president!

    SvaraRadera
  31. sov bara sov...

    SvaraRadera
  32. Hittade inget kul i det.

    SvaraRadera
  33. Så jävla bra blogg!

    SvaraRadera
  34. Så jävla bra!!!

    SvaraRadera
  35. när änglarna
    när änglarna
    TAR CL-GULD
    TAR CL-GULD
    när änglarna TAR CL-GULD på ullevi då bli det jubel
    när änglarna TAR CL-GULD

    SvaraRadera
  36. Synd att jag inte åkte o kolla den matchen när jag ändå var där borta i England i veckan.

    SvaraRadera
  37. Bra tanke.. Sämre genomfört.. Svennis-kommentaren var bra, sen fanns det inte mycket mer att glädjas åt i denna posten.. Tyvärr

    SvaraRadera
  38. besökte baraben första gången i samband med rapporteringen av vad som hände under Vm i Tyskland, bråket som då var. Trodde då baraben var en informativ sida med av bra kvalite. Visst, man kan inte avslöja nyheter varje dag men nu efter snart 2 år så inser jag att det var en helt ren lyckoträff och att sidan har ingen grävande journalistik, utan handlar mest om att försöka var rolig (som denna rapporeteing om matchen) och sedan skriva om nån poker rätt ofta.

    SvaraRadera
  39. Jag fattade verkligen inget. Var vi kassa och ni ha hatar alla i Blåvitt? Ni älskar laget men var sådär 'ironiska'?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.