2005/07/15

Två timmar av regn, rusk och jugoslavisk spänst...



TRÄNINGSRAPPORT Då både Martin Ulander och Darko Lovric idag gjorde sina premiärträningar (med boll) var Baraben.com åter uppe på Kamratgården imorse för att ge er bevakning. Lovric som i gårdagens GT av sin agent utmålades som en Schwarz-kopia och till det yttre ser ut som en typisk ryss döptes snabbt till "Schwarski" medan regnmolnen började tona ihop sig över Delsjöområdet.

Träningen påbörjades med den roterande passningsövningen där ett och två tillslags passningar körs i "ringar". Här ser man tydligt vilka spelare som är vän med bollen och vilka som har en enkel bollteknik som behöver arbetas med. Det mest slående i denna simpla passningsövning är att Wowoah varje träning helt enkelt glänser med sitt tillslag på bollen. Både hans känsla för att mjukt och precist träffa bollen och hans förmåga att slå anpassat hårda passningar (istället för de strumprullare vissa gubbar emellanåt ger ifrån sig) är härlig att se. Det finns mycket boll i den här killen. George såg idag redan från början av träningen ut att vara på ett mycket bättre humor rent spelmässigt, den George som hängt med huvud och kropp i någon vecka nu verkar ha fått energi av uppehållet då han såg ut att ständigt vara på tårna.

Dock kollade vi självfallet in vårt nyförvärv Ula och Jugoslavien-lånet "Schwarski" lite extra. Ulander visade under påföljande inläggs och avslutsövning prov på både ett bra go i benen som i attityden. Hans inlägg höll ständigt hög kvalité och han ser ut att ha bra tempo i benen trots att han vilat från tuff träning en längre period.

"Schwarski" började träningen lite försiktigt för att sedan växa in i träningen allt mer. Han ökade bolltempot rejält ett par gånger och vid ett tillfälle gjorde han en smått fantastisk glidtackling framför fötterna på ett par åskådare för att rädda bollen kvar på plan. "Schwarski" fick chansen att visa upp sig i avslutningsövningen och visade prov på ett riktigt härligt häng i luften vid flera tillfällen. Han har en förmåga att hänga kvar i luften med sin spänst som ingen annan Blåvit mittfältare för dagen ens kunde komma i närheten av. Vid ett par tillfällen tog han i rejält i avsluten med och ser ut att ha ett bra klipp i vänsterdojan. Dock ska man påminna sig om att "Schwarski" spelar för ett kontrakt och därför ligger mycket närmare sin maxkapacitet i övningarna än övriga spelare dessa provdagar.

Kalle imponerade lite offensivt ett tag tills han i ett helt öppet läge med Bengan totalbrände avslutet varpå Bengan snabbt slängde ur sig:
- Haha nu känner vi allt igen daj Kalle!
I sekvensen efter missade Sankan bollen och fick den på smalbenet så att den studsade haffsigt mot Bengan i mål. Studsen ställde Bengan och bollen rullade precis över mållinjen varpå Sankan högljutt jublade och fick en liten applåd från skogsåskårarsidan.
- Den var det inte mycket fart på du Benga, pikade han tillbaka till Bengt.

Alexandersson visade prov på vilken magnifik fotbollspelare han är och verkade ett tag vara helt omöjlig att stoppa. Han stryde, sköt, nickade och skarvade bollarna i mål på inlägg efter inlägg. Mats Persson kom ner och tog ett snack bakom ena målet med Arne. Baraben.com misstänker att han kan ha kommit ner för att berätta att Thomas Olsson kanske inte kommer trots allt. Möjligheten finns ju i alla fall för när Arne Erlandsen på sitt (som alltid lika förvirrande) vis försökte förklara nästa övning för laget så flyttade han direkt in Darko som central mittfältare i övningarna som följde.

Här förstog dock inte "Schwarski" hur övningen skulle gå till (en anfallsövning med uppspel längs yttrarna) och frågade Håkan Mild kring det hela. Mild såg ut att försöka peka fram en förklaring till han slog ut med armarna och sa:
- Look at how I do it.
Två minuter senare gjorde "Schwarski" bra ifrån sig i övningen där han löpte dels som spelfördelare dels som djupledslöpande mittfältare i anfallsposition. Mild såg fortfarande lite konfunderad ut kring hur han skulle genomföra övningen och sprang lite fel ett bra tag innnan han hittade positionerna.

Mild såg för övrigt ganska pigg ut men gick inte för fullt i något av momenten. Under det påföljande tvåmålsspelet stog han ganska passiv i alla närkamper men genomförde både djupledslöpningar och avslutsmoment på ett galant sätt. Förstaelvan som ska spelas ihop till söndagens cupmatch såg ut såhär:

-------------Bengan------------
Ölme--Kalle--Bjärsa--Wendt
J Berg---Alex---Seb---Lovric
-------Mourad---Sella---------


Dock spelade "Schwarski" där endast för att få spela med "det bättre" laget och testas. Med all sannolikhet spelar Wowoah till vänster på söndag.

Baraben.com noterade hur både massör och klubbdirektör gick och gömde sig under ett träd i det piskande regnet och försökte kolla med Mats Persson hur det stog till. Men på frågan om de frös klarade Mats knappt sluta huttra när han klämde ur sig ett skratt. Det är inte lätt att vara tunnhårig och utan paraply i ett sådant Göteborgsväder...

Länk till bildarkivet med bilder från dagens träning.

4 kommentarer:

  1. Lovric låter riktigt bra måste jag säga! Gör en Kwedi Mats!

    SvaraRadera
  2. Inga panikvärvningar nu. Juggen imponerade inte ett skit. Hejdå till han.

    SvaraRadera
  3. Juggen är ju (utan att ha sett honom i matchsituation) klassen bättre som fotbollsspelare än tex Seb på samma position.
    Ett grymt klipp i vänsterdojan, bra inlägg och härlig spänst kommer man långt med...

    SvaraRadera
  4. Har du ett telefonnummer till den lilla kommunistbruden, Hankins? Jag är numera socialist och lesbisk...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.