2005/07/25

Supporterns vision: Supporterfonden 2006!

Då den ekonomiska konkurrensen bland de Allsvenska klubbarna för varje år blir tätare och mer konkurrensutsatt så är det inte en självklarhet för en klubb med IFK:s meriter att dominera i den "ekonomiska allsvenskan". Trots Kurt Eliassons ekonomiska stålbad för ett par år sedan åts vår kapital från Champions League-åren upp i hög takt på slutet av 1990-talet. Bromsen sattes på lite för sent. Nu är chansen här att för dig som supporter vara med och hjälpa IFK att vända den eknomiska stagnationstrenden.

Vi talar om "Supporterfonden 2006".

Baraben.com har till dags datum haft 47 000 unika besökare. Och över 90 000 återkommande besök av sidan. Detta väcker hos oss frågan:

Vore det inte på sin plats att starta en "supporter-hink" modell gigantisk?

Exempel: 10 000 personer som lämnar 100 kronor var i snitt till fonden innebär 1 miljon kronor. Säg att en sådan insamling tar 12 månader och att vi supportrar kan skänka en sådan summa till klubben märkt: Nyförvärv. Vid en framgångsrik planering av detta kan den potentiella inkomsten vara långt större än ett par miljoner för projektet. Det skulle med rätt planering och smart genomförande kunna bli Sveriges största (grupp av) riskkapitalist(er) i den Allsvenska fotbollen.

"Supporterfonden 2006" skulle eventuellt kunna skriva ett avtal med klubben att vi (alla bidragande supportrar) går in som en finansiär av ett spelarköp i form av en fond. Avtalet kan även innehålla klausuler kring att den spelare man satsar våra pengar på ska vid försäljning ge åter exempelvis 5-20% av övergångssumman i avkastning till supporterfonden.
På så vi kan man få fonden att växa trots att man investerar i klubben. De Blåvita supporterskarorna som vi tillhör skulle kunna fungera som en riskkapitalist precis som de miljonärer som backat klubbar som Ellos och Dif. Skillnaden är att klubben inte skulle låta en eller ett par privatpersoner få stort inflytande över IFK utan istället får ett inte efterfrågat ekonomiskt stöd från oss supportar. Självfallet skulle fonden även kunna betala tillbaka pengarna till första rundan av riskkapitalister som begär detta vid en ekonomisk framgång (tex. en proffsförsäljning av en spelare helt eller delvis finansierad av Supporterfonden).

Varje person som skänker pengar till fonden blir på så vis röstberättigad för fondens årsstämma vi planerar att hålla i slutet av 2006 års fotbollssäsong. Då ska vi som en enad fondskara slutgiltigt besluta på vilket sätt pengarna ska investeras i den Blåvita verksamheten.

Vid första kontakt med idén har dussintals supportrar hört av sig och varit positiva till både att skänka engångssummor och att få pengar dragna månadsvis till fonden via autogiro. Potentialen för att väcka intresse hos rika supportrar som kan skänka större summor till fonden växer självfallet med att en bred massa av "vanliga" supportrar intresserar sig för idén.
Baraben.com vill inte på något sätt vara ensamt med organiserandet av fonden utan bjuder in alla supportergrupper och organisationer till samtal kring visionen om en "Supporterfond".
Tekniska och marknadsföringsmässiga bitar är redan satta i rullning för att undersöka de pratiska möjligheterna till att genomföra detta.

Känner du att du kan bidra med dina kunskaper? Kan du koda avancerad html? Har du erfarenhet av bankaffärer? Jobbar du med skatter och ekonomi? Eller har du rutin från marknadsföringsmässiga bitar på ditt arbete? Eller känner du att du har en annan specialkunskap som skulle kunna bidra till fondens etablerande?

All hjälp är välkommen för att ro Supporterfonden 2006 i hamn.
Så ta kontakt med oss på kontakt@baraben.com!

En för alla- alla för Blåvitt!

Mer info löpande...


UPDATE: Supperterfonden har i väntan på att få igenom olika ansökningar och tillstånd hos myndigheterna startat en insamling via våra reklambanners på Baraben.com. De länkar som ger avkastning till fonden finns i högermarginalen på www.baraben.com och är tillgängliga framöver. Antalet kommer variera men inkomsterna går direkt till driften av supporterfonden!

27 kommentarer:

  1. Låter som en lockande idé. Alla som har hjärtat hos Blåvitt borde kunna avstå en hundring i månaden för att öka kvaliteten i truppen.

    Sedan kommer ju problemen med om fonden skall ha åsikter kring vem man värvar för pengarna.

    SvaraRadera
  2. Det bästa vore ju om vi kunde värva exempelvis "Wilton" från Gais, med just en gigantisk internethink av Gaismodell... ;-)

    SvaraRadera
  3. Godmorgon alla grudar!!! :) En mycket bra ide.. Lugn Stellham.. jag håller mä!!

    SvaraRadera
  4. Även jag som bor låångt upp i norr kommer att sätta in pengar.

    SvaraRadera
  5. Gött med alla positiva reaktioner!

    Vi jobbar nu hårt på att få igång detta inom kort!

    SvaraRadera
  6. Frankie; Igår sa du att du inte visste hur stora och starka "bara ben" kunde bli.. Idag annonseras motsatsen eller. Kan bara ben sponsra IFK med 2,2 milijoner så måste väl det vara ett sätt att kunna lobba för supporter intressen för IFK. Väcker bara frågan!! :)

    SvaraRadera
  7. Gött mos!
    Lätt, att man t.o.m. skulle kunna avsätta ett par hundringar i månad för en sån grej!
    I långa loppet så kan det ju räknas på nöjeskontot i min "budget" eftersom jag kommer ju må mycket bättre om Änglarna återigen lyfter måt skyarna! :)

    SvaraRadera
  8. Go supporterfonden! Hundra spänn är ju typ vad två öl kostar ute..det avsätter man lätt åt Blåvitt ifall man inte är alkis. Hoppas nu inte detta är en utopi som stannar på idéstadiet.

    SvaraRadera
  9. Skulle lätt kunna lägga någon hundring då och då om man kan vara säker på att pengarna går direkt till spelarköp.

    Dock inte så mycket som 100 kr i månaden. Har det redan tajt som det är med pengarna(studerar på gymnasie).

    SvaraRadera
  10. Max/ Alla bidrag blir självfallet lika välkomna!

    SvaraRadera
  11. En femtiolapp, hundring i månaden, eller liknande kan man självklart bidraga med!

    SvaraRadera
  12. Räkna in mig. Det är ett underbart initiativ och kan nog bli grymt om det görs rätt, med lite duktigt folk. Ser fram mot hur det är tänkt att pengarna skall investeras?

    SvaraRadera
  13. roligt att frankie använder ordet riskkapitalist i positiv bemärkelse då han är marxist-leninist, go frankie go frankie... Jag bidrar

    /

    SvaraRadera
  14. anonym/ Jag är gangsterkapitalist. Läs boken, lev livet... ;)

    SvaraRadera
  15. Jätte bra idé! Jag kommer att avsätta 300 kr om det blir nån fond.

    SvaraRadera
  16. låter som en fantastisk idé. Som en tidigare kommentar löd: "Hoppas nu inte detta är en utopi som stannar på idéstadiet."

    Ser personligen fram emot att sponsra med ett par hundralappar i månaden.

    Ser bara positivt på detta förslag. Lycka till!

    SvaraRadera
  17. Detta låter som en jättebra idé. Räkna med pengar från mig och andra delar av Högsbohöjd.

    SvaraRadera
  18. längtat efter ett liknande initiativ. "Det är ju bara nåt som gaisare sysslar med" fick jag höra sist jag tog upp det.. Sen blir det engångsbelopp från mig, är inte särskilt förtjust i autogiro. Får verkligen hoppas det blir av nu.

    SvaraRadera
  19. Absolut kan jag tänka mig gå med på detta, jättebra idé!!

    SvaraRadera
  20. Jag är med på några riksdaler.

    SvaraRadera
  21. Fixar autogiro på 1000:- månaden så fort ni kommit igång!

    SvaraRadera
  22. jag är garanterat med!!!!! Kommer avsätta hundra spänn i månaden om detta blir verklighet.

    SvaraRadera
  23. Fixa så man kan se om det finns några pengar o fonden tack

    SvaraRadera
  24. jag vill gärna se en stapel över de pengar som finns och ett bank konto som kan ta pengarna man vill bli av med. Måste säga att det e sådan jävla bra ide att man kan bli lite mörkrädd. Hoppas att ledningen i IFK tycker om iden också och att det blir dom som bestämmer var pengarna sattsas. Finns ju en risk att dom som styr fonden har för mycket att säga till om i frågan var man ska sätta in pengarna...

    SvaraRadera
  25. Think that could give you some Search Engine popularity, and traffic???

    SvaraRadera
  26. Hur går det med fonden?
    kommer den startas upp inom en snar framtid?
    Tycker det verkar vara en otroligt bra idé.

    SvaraRadera
  27. Hoppas det kommer mera i detta ärende.
    Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att stödja IFK.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.