2005/07/17

En ny Jimmy med i den Blåvita gängen...

SILLY SEASON Precis som det i Blåvita rykteskanaler snackats om under kvällen ikväll är det Jimmy Gatete som är den av Alltid Blåvitt döpte "Mr Y". Jimmy är inte bara landslagsman för det krigshärdade Rwanda utan även lite av en kändis hemma i sitt fädnersland eftersom han är en av få uppmärksammade utlandsproffs inom landets fotbollskrets.

Jimmy Gatete är 22 år gammal och har under den senaste månaden via sin agent ryktats vara på väg till Sverige och främst Malmö FF. Enligt två olika uppgifter till Baraben.com så har dock IFK bland annat genom Gatetes svenska förbundskapten "Rogge" Palmgren förmedlats till klubben.
Spelaren har för närvarande en olycklig position i sin nuvarande klubb Marlsburgh United i tvåan i Sydafrika där han inte kan konkurera på en hög nivå för att behålla sin ordinarie landslagsplats. Det faktum att Gatete spelar i en medioker klubb väcker självfallet misstankar om att hans nivå som spelare kanske inte håller det där absoluta toppmomentet men ser man till hans senaste landslagsinsats kan man få en pekpinne till en annorlunda uppgift.

Gatete kvitterade nämligen till 1-1 i prestigematchen mot det forna Afrikanska storlaget Nigeria i veckan och har efter detta framträdande vuxit fram som en het Silly-lirare på den eskalerande svenska transfermarknaden. Gatetes kontrakt är dessutom utgående nu i sommar så övergången vore i det närmaste gratis för den klubb som har mod/smartness att kontraktera honom.

Malmö FF har genom sin lagledare Bosse Nilsson och klubbdirektör Hans Borg aviserat att man via agenters bud fått upp intresse för Gatete och följt hans utveckling under längre tid. Dock sa man sig väldigt nyligen i en Aftonbladet-artikel inte anses ha honom som förstaval i jakten på ytterligare spelare, kanske för att man redan fått signaler om att han är hetare för att bli kontrakterad av Blåvitt? Det kan se ut som att klubben än en gång blåser MFF på en av sina hetaste förvärv och ser till att kvalitetsliraren (precis som Ijeh) hamnar i Götet istället för gröthalsland. Det verkar som om MFF:s desperata försök att sabotera för Blåvitt i Thomas Olsson-affären kommer tillbaka för att bita dem i arslet nu, speciellt om Gatete visar sig att vara hälften av den spelare det ryktas om.

Killen ska vara en äkte killer som älskar att gå på avslut och har en väldig känsla för direkta målchanser. Alså en spelare som kan gå ett bra tag och vara "osyling" för att sedan kliva in och avgöra matcherna med ett härligt klipp.

Men då namnet genom ren uteslutningsmetod redan florerat i Blåvita rykteskretsar försvann överraskningsmomentet med vår presentation av honom så lämnar vi er här ett par länkar till infomation om spelaren i fråga om ni inte redan granskat dessa. Att han dessutom ursprungligen kommer från ett land som haft stora inre motsättningar och folkmord gör att han skulle bli en medialt intressant spelare, för att inte tala om den eventuella politiska infektion han skulle kunna skapa genom diverse uttalande, av media tolkade uttalanden eller sin blotta närvaro på Kamratgården. I alla fall ska det bli intressant att följa honom på måndagsträningen då specialbevakning (och förhoppningsvis med hjälp av fransk tolk) och intervju ska reda ut vem den här killen är.

En rwandisk landsman och medlandslagsman till Jimmy är Olivier Karekezi som sägs ha hypat Sverige och det svenska samhället för honom.

Här är lite länkar till den senaste i raden av MFF-intressenter som Blåvitt snappat upp före gröthalsarna:

BBC varnar för Jimmy när han lirade i Rwandas "militärlag" (klubblag)

New Times analyserar fram att Jimmy är Rwandas bästa "striker"

Info om Jimmy på franska

Anledningen till att Baraben.com först nu kan konfirmera det rykte som florerat inom Blåvita supporterkretsar är att vi gett löfte till denna källa att hålla på nyheten till natten mellan den 16:e och 17:e Juli.

4 kommentarer:

  1. Rosa läppstift... mmm varför inte :)

    SvaraRadera
  2. Varför inte? Kostar han inga direkta pengar så tycker jag Mätz & CO skall slå till!

    SvaraRadera
  3. Nej, det e la inget å tveka på eller?

    SvaraRadera
  4. trpkigt om mff tar honom:P

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.