2005/07/07

Silly Season sommaren 2005!

Då det i dagarna ryktas något sanslöst kring den Blåvita spelartruppens vara eller icke vara så sammanställer Baraben.com en short-list på de spelare det ryktas vara på väg till eller från Blåvitt. Vi har en femgradig skala som bedömer hur troligt ryktet är:

1- Kallt (Väldigt löst rykte som dykt upp bland dimmiga spekulationer eller redan avskrivits)
2- Ljummet (Löst rykte som kommer från flera olika håll)
3- Varmt (Rykte som via tidigare intresse eller logik är/borde/kan vara på ingång)
4- Hett (Rykte som Baraben.com kan verifiera via sina källor)
5- Kokpunkt (Killen är klar för Blåvitt, men ni vet bara inte om det än)

Dock tänker vi inte fylla den här artikeln från början utan låter alla supportrar som hört rykten, som fått tips, som känner en brevbärare som vet något eller som bor granne med Glenn själv att tipsa om vad som kan vara på ingång, tipsmailen är: kontakt@baraben.com, efter hand kommer vi även fylla på med vissa rykten

Ut från Kamratgården:
Fredrik Risp, John Alvbåge, Peter Ijeh.

På väg bort från Kamratgården?

Mikael "Sankan" Sandklef (3)- Sankan, som nyligen återvänt från långtidsskada kommer in i den enda lagdel där Blåvitt i år förstärkt före att man reat ut spelarna. Här har man införskaffat Samuel Wowoah och Martin Ulander, fler lär vara på väg. Frågan är om Sankan är beredd att acceptera ett kontraktsförslag som är en inbjudan med en armbågstackling?
Hans möjliga alternativ? Sanklef har dock som en vänsterfotad ytter säkerligen ett antal intressenter i den nedre delen av den Allsvenska tabellen och i Superettan som backup-alternativ.
Sankan har dessutom den goda smaken att som svensk fotbollsspelare våga både utmana och skjuta så han lär vara hett stoff för sin gamla klubb Västra Frölunda, om de nu mot alla odds lyckas hålla sig kvar i Superettan...

Dennis "Cliff" Jonsson (3)- Trots ett rekordsnabbt återvändande från sin långtidsskada, trots två mål i Intertotocupen och trots hans (livs?) bästa träningsvecka så bänkas trotjänaren (tio av sina 22 år i klubben) i Allsvenskan till förmån mot en helt oprövad nykomling. Satt i Arnes frysbox. "Cliff" har dock fortsatt att kämpa på i det tysta men kan inte gå mycket längre utan att situationen blir ohållbar för honom? Känns logiskt att Dennis söker sig bort inom kort för att få speltid och visa upp sina kunskaper. Alternativen för honom? Öis, Gais och Frölunda kan vara intressanta, men flertalet klubbar i utlandet har tidigare visat intresse för vår huvudstarke mittback, bland annat efter hans framgångsrika insatser (mål med ett monsterskott mot Ungern bland annat) i EM-kvalet för U21-landslaget.

Martin Smedberg (2)- Martin går en osäker höst till mötes då antalet inkommande mittfältsvärvningar kan avgöra om Martin ska stanna, gå på lån eller säljas från klubben. Smedberg fick en hel del speltid i början av säsongen när Mild gick sönder på mittfältet. Många trodde nog vår unge talang skulle ta chansen att få sitt genombrott här men tyvärr så bleknade han bort alltmer och petades till slut igen. Stor chans att han lånas ut under 2006.

Kalle Svensson (1)- Gazzetta dello Sport listade honom som intressant för Calgari men den italienska klubben verkar ha ett halvdussin mittbackar som man för närvarande rankar högre än Kalle. Kalle själv har inte hört något från Italien, ännu.

Oscar Wendt (1)- "Ozzy" fick lite tidningsrubriker efter att ett visst intresse för honom uttalats av Heerenveen (läs uttalats av hans agent). Detta är naturligtvis lagom tajmat till att Ozzy vill tvinga fram en kontraktsförhandling med Blåvitt och även sätta press på Mats Persson som i vanlig Blåvit ordning går och velar väldigt länge med kontraktserbjudanden...

Hjalmar Jonsson (3)- Hjalmars öde ligger mycket i utvecklingen av truppen inför framtiden. Om både Cliff och Ozzy mot förmodan är kvar i klubben blir Hjalmars situation ganska svår. Hans utgående kontrakt kanske pekar på att det är dags att flytta hem till Island? Inte helt otroligt att Hjalmar dock vill stanna här i stan där han verkar trivas och då kanske Frölunda varför inte Ljungskile kan vara intressanta alternativ?

Sebastian Johansson (2)- Kanske den enda personen kring Blåvitt som önskar att Håkan Mild en gång för alla lägger skorna på hyllan. Sebastians situation är väldigt osäker den med, mycket beroende på om Thomas Olsson blir klar innan säsongsslutet eller först till nästa år. Ska han våga skriva på ett kontrakt där han vet att han blir petad i förmån för Arnes specialla favorit T Olsson? Mer om denna utveckling inom kort...


På väg in till Blåvitt?

Magnus Kihlberg, Molde- (4) Norgesvensken sägs bli Mildersättare till nästa år om Tjalle väljer att lägga av.
Thomas Olsson, MFF- (4,5) Var i princip klar för IFK när Malmö höjde kravet på vad man ville ha för Thomas. IFK har därför ännu inte gett ett officiellt bud men i flera omgångar förhandlat om prislappen med MFF.
Fredrik Söderström, Cordoba- (3) Den ständigt aktuelle Söderström är en av Sveriges mest medialt hypade spelare, faktum är att få ens sett honom spela de senaste två åren och affären blir kallare för varje minut som går?
Oliver Occean, Odd G- (3) En önskeersättare (Arnes) till Ijeh. Dock dyr, men inte så dyr som Mats Persson ljuger och sägar att han är, det är ett pris Odd Grenland har satt för att sälja honom till en konkurrent, inte till en utländsk klubb. Dock krävs förmodligen hela Ijeh-affärens inkomst för denna Kanadensiska landslagsman och det har ändå inte IFK råd med i dagsläget?
Mårten Fevang, Odd G- (1) En defensiv mittfältare som var intressant under en tid i våras men då hans lönekrav inte passade IFK:s betalningsvilja/förmåga så är han inte längre aktuell.
Gustaf Andersson, HIF- (1) Ett rykte som började från ingenstans och verkar inte heller vara speciellt aktuell mer än hos Aftonbladets konspiratioriska sektion.
Arash Talinbinejad, AIK- (2) Enligt ett rykte från två olika AIK-källor så har IFK åter visat intresse för Arash. Han var ju aktuell när han spelade för Frölunda och att Mats Persson har en sjuklig kärlek till sina Frölundaspelare är väl ingen hemlighet. Kanske Mats polare Kenta Carlzon lockar ner ynglingen till hemstaden igen?

Detaljerad info om "På väg in?"- spelarna kommer uppdateras löpande.

3 kommentarer:

  1. "Hjalmar dock vill stanna här i stan där han verkar trivas och då kanske Frölunda varför inte Ljungskile kan vara intressanta alternativ". Eller hur, din gamle Hjalmar-dissare, han hamnar nog knappast i supertettan om han nu skulle bli kvar i stan (o inte i Blåvitt). För egen del är jag ganska säker på att han blir kvar i klubben då han är ordinare och som sagt verkar trivas bra.

    SvaraRadera
  2. Ge gärna förslag på vilka andra allsvenska klubbar här i stan som vill ha en tjongande islänning i truppen? Ordinarie? På vilken planet då?

    SvaraRadera
  3. Hjalle har väl visst varit ordinarie?

    För övrigt har både Kalle och Ölme fler (och mer sevärda) uppspels-tifon än Hjalmar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.