2005/07/16

"Men det är ju rena straffar de får slå ju!"

TRÄNINGSRAPPORT Idag stog teknik, bollövningar, stafett och spel på schemat. Man började med en härlig passningsövning där alla spelarna stog i ring och passade bollen till valfri spelare inom ringen för att sedan löpa över och ta passningsmotståndarens plats i ringen. Här började dagens träning med många skratt och flin när folk försökte undvika att krocka med varann och samtidigt hålla ett högt bolltempo.

Samma övning fick efter det dimensionen att man skulle driva med bollen fram till sin motståndare och lämna över den. Vi specialbevakade även idag Darko Lovric lite extra och intrycken varierade. När det var dags för tvålagsstafett så fick vi se Darko skjuta, något han behärskade mycket väl med sin vänster. Han trycker till bra och placerar oftast bollarna lågt utifrån det vi såg idag. Högst målprocent av mittfältarna kan man nog säga under dagens stafett.

Under stafetten fick vi för övrigt se en hel del skratt och en hel del fuskande. Laget med bland annat Sella gick i den andra stafettrundan (som gick ut på en kort löpning mellan stavar och sedan skott) gick upp i en ledning där de bland annat visade prov på hur det ser ut när Bengan kan ha en dålig dag.
Bengans ungar som satt en bit bort frågade efter övningen sin pappa varför han inte räddade så många bollar varpå Bengan ylade:
- Men det är ju rena straffar de får slå ju!

Darko fick sedan under en positionsövning och i tvåmålsspelet idag lira som mittback bredvid Dennis. Igår spelade han mest innermitt och vänster ytter under spelmomenten och bara ytter under "arsenalen" så den nya positionen var väl dels för att se honom i en ny situation, dels för att det var träning dagen innan match idag. Darko imponerade dock med under gårdagen när han låg i offensiv position då han idag fick till en del ganska dåliga passningar och krossbollar. Vid två tillfällen hamnade de i skogen.

Men Darko fick efter ett tag ordning på bollarna där han tvingade Dennis att ta fram sin engelska från Ijeh-tiden och förklara positionerna och Arnes insturktioner för honom. Arne själv röt till vid ett flertal tillfällen, speciellt när spelarna inte förstog hans tankar kring spelövningen där försvaret ska falla över när bollen finns på kanten.
- Vi missade på detta mot Ungern, eller ja Papa då. Arnes intruktioner handlade om att man ska ligga rätt i banan vid spelvändningar och vid defensivt kantläge.

Vid tvåmålsspelet fick vi se följande blåa förstauppställning:

----------Bengan-----------
Ölme-Kalle-Bjärsa-Ozzy
Adam-Alex-Seb-J Berg
-------Mourad-Sella-------

Sella blev av sina lagkamrater vid ett flertal tillfällen "lämnad" längst fram så att han fick springa på omöjliga bollar som Darko och Dennis enkelt spelade upp via sina yttrar (främst via Sankan och Wowoah på vänsterkanten).
- Va fan ni får ju snacka me mig så jag slipper springa där helt i onödan, skrek han mot George och gänget vid minst tre tillfällen. Sella är som alltid en av de mest aktiva och verbala killarna på träningarna. Igår hoppade han över sina stenhårda hyss (sköt hårda bollar i baken på Wernblom och Bjärsa vid strechingen igår) utan verkade mest bra fokuserad inför matcherna.

Kalle såg lite orolig ut bredvid Bjärsmyr idag som släppte till ett par bra defensiva nicklägen genom ett par felaktiga positioner. Arne gick dock in och försökte intruera upp misstagen som nästan ledde till att Wernblom kunde nicka i mål två gånger om. Och Håkan som spelade bredvid Vasquez röt till mot sin yngre kolleka med rejäl ton:
- Va står du där för? Det är ju dom som har bollen!

Efter träningen lät Nadj George, Berg och några till skjuta på honom från distans. George dundrade på och bollen gick strax över två gånger. Sen stegade Darko upp och dunkade till med sin vänster så att den satt otagbart nere vis stolproten varpå Nadj pikade George:
- Kolla sicket skott han har. Jag tror han fan har bättre tillslag än dej ju!

Vid nerjoggningen sparkade Björn till Cliff rejält över benet varpå han skrattande gormade:
- Va fan din jävla bonne.

En skön dag på ett ganska varmt och soligt Kamratgården, dagen innan Europamatch.

Länk till bilder från dagens träning.

6 kommentarer:

  1. En hel del bilder var ju grymma. Vem var den andra fotografen som sunkade ner kvaliteten på bilderna? ;)

    SvaraRadera
  2. Fuck you din tattare. Din bilder må ha haft bättre närhet genom zoom men vilken skärpa och färgkontrast det är på mina... ;)

    Snart kommer videosnuttarna med!

    SvaraRadera
  3. Är detta Bloggens internchatt eller? Så nu skapades det hemliga forumet till slut... ;)

    SvaraRadera
  4. Wooohoo, jag vill ha ett så hemligt forum att jag inte ens själv kan hitta dit...

    SvaraRadera
  5. Numret till tjejen var det, ja...

    SvaraRadera
  6. Ingbritt/ Håll händerna (och de smutsiga tankarna) borta från min flickvän! :P

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.