2018/07/22

Vem var sämst, IFK eller Al Hakim?

Vem förlorade matchen mot Sirius, egentligen? Det går nästan inte att sammanfatta en sån här drabbning utan att landa i ett av dessa två svar. Många fokuserar naturligtvis på domaren efter en förlust där domaren gjort allt i sin makt för att hamna i centrum. Eller vad kallar du det annars när han dömer ut tre straffar och ett rött kort?

Mohammed Al-Hakim hade inte en av sina bättre dagar och det skulle inte ha varit någon skandal om inte en enda av de tre (inklusive IFK:s) straffarna inte dömdes. Frilägesutvisningen däremot var solklar, men till skillnad från i förra matchen mot Örebro kom utvisningen i slutskedet av matchen, när IFK redan låg under och inte i början av matchen då IFK hade ledningen. Därför hjälpte inte överläget nämnvärt i dag. Sirius bara backade hem i slutet och bortsett från att Giorgi fick ett kanonläge från nära håll och sprang till sig ett friläge lyckades IFK inte skapa särskilt mycket i jakten på en kvittering.

Så är det domarens fel att IFK förlorar borta mot Sirius? Nja, han hjälpte naturligtvis inte till. Däremot kan man nog konstatera att om man inte lyckas ta ens en poäng när man leder med 0-2 i matchminut 45, dessutom mot ett bottenlag, ja då är det något väldigt väldigt ruttet i Danmark, för att bli Shakespeariansk.

Jag undrar verkligen vad gubbarna sa i omklädningsrummet i pausen...

Vad sker med IFK när de inte lyckas förvalta det bästa läget att rycka ifrån bottensörjan ens när de har två måls ledning i första halvlek? Varför kollapsar de igen? Varför syns inte rutinen från våra backar när de kommer bakom eller mot en bortvänd spelare i yttersta utkanten av straffområdet? För även om det var extremt billiga straffar behöver man faktiskt inte hjälpa Sirius att få dessa lägen. Varför lyckas de inte rensa undan en rätt kass nick rakt ner i marken vid Sirius frisparksmål? Varför är det bara en ung georgier som verkar ha fighting spirit i laget? Frågorna är många och jag har en till, en fråga som jag inte riktigt kan svara på nuläget.

Vem var sämst, IFK Göteborg eller Mohammed Al-Hakim?