2018/07/23

Därför erbjöd AIK provspel till IFK:s provspelande mittback

SILLY SEASON. När AIK tog in Daniel Björkman från BK Forward på provspel sammanfattade serieledarnas sportchef Björn Wesström beslutat så här:
"Han är här för att vi vill lära känna honom. Vi har haft ganska bra koll på honom sedan han var liten i Brage. Det är en spelare som vi har följt, och hans egenskaper är i grund och botten intressanta. Men vilken nivå som han är redo för, det vet vi inte. Det är något som vi vill titta på."
...i en intervju med Fotbollskanalen. Nu kritiseras IFK hårt från flera håll för att detta kommer som första drag under ett transferfönster då törsten efter "frälsare" är större än någonsin, med tanke på att "Blåvitt" är fast i botten av tabellen och dessutom fick stryk mot en bottenkonkurrent i helgen.

Men litar du inte på IFK:s scouting och tycker det är konstigt att ta in en kille på provspel i det här läget? Då kanske du ändå litar på serieledande ärkefienden AIK:s scouting, som enligt Wesström följt den här killen sedan sina ungdomsår? Ok, nej, AIK ville inte erbjuda honom ett kontrakt i nuläget. De tyckte inte han höll för spel i toppen av serien och det kan man väl köpa. Steget från Division 1 till Allsvenska toppen måste vara enormt.

Men glöm inte att IFK just nu slåss för sin överlevnad i allsvenskan. Därför kanske en Daniel Björkman är tillräckligt bra för att ta en plats i IFK? Det är ändå svårt att rent sportsligt likställa sig med AIK när vi slåss i botten av den tabell som de leder. Är det frustrerande som fasen att behöva se spelare som fått nobben av AIK hamna i IFK? Ja.  Men efter att Sebastian Eriksson flyttade utomlands och dess IFK experimenterat med att återgå till en fyrbackslinje i de två senaste matcherna har veteranen Boo Wiklander klivit in. Och Mats Gren är ute och letar provspelare till backpositioner. Med tanke på den här utvecklingen och offentliga efterlysningar av en "mittback med vänsterfot", samt nu provspel till killar som lirar flera serier lägre ner i systemet så kan det inte vara superkul att heta Kristopher Da Graca i dag.