2018/07/23

Kommer du ihåg alla övergångar?

Namnet på mångas (allas?) läppar just nu - Mats Gren!

Vår sportchef sedan 2014 och mannen som har gjort korttidslån och spelarkarusell till en konst.

Men frågan är hur många handlar det om egentligen? Let's break it down så att säga!

Sedan 2014 ser det ut på följande sätt:

Antal spelare in (lån): 12
Antal spelare in (bosman): 10
Antal spelare in (övergång): 19
Antal spelare ut (bosman): 19
Antal spelare ut (övergång): 24

Antal övergångar 98.

Det finns en del fel i siffrorna, exempelvis har en spelare som först varit lånad och sedan fått en övergång räknad en gång (exempelvis Sakor), sen har några spelare avslutat sina karriärer under Mats Grens tid som sportchef. Dessutom har några av spelarna lånats ut i flera omgångar (exempelvis Mané), så det blir lite krångligt att hålla reda på allt! Men siffrorna ger en fingervisning i alla fall!

Jag skippar allt som har med pengar att göra, det vill säga, hur mycket köptes spelaren för och vad såldes han för? Det är svårt att få tag i korrekta siffror, och det är dumt att spekulera.

Det som är intressant, är att dels antalet inlånade spelare, majoriteten av dessa på halvsäsongskontrakt, och det faktum att under hans år som sportchef har det kommit och gått 98 spelare! Det är med andra ord svängdörrar på Kamratgården!

Är man intresserad av siffror och statistik rörande IFK Göteborg, så är man mer än välkommen att besöka min statistikblogg www.tankaromifk.se, där kan man dels hitta spelarstatistik för säsongen 2018 (något som jag definitivt kommer fortsätta med framöver), man kan hitta matchstatistik från alla Allsvenska matcher (1993 och framåt), och man kan efter varje match rösta på Man of the Match!

Mitt nästa inlägg kommer troligtvis efter nästa omgång då halva serien är spelad och jag kommer då sammanställa lite statistik och jämföra med tidigare år.

Twitter @tankaromifk

2 kommentarer:

  1. Intressant läsning! Har du någon koll på hur det ser ut i andra allsvenska klubbar så man kan jämföra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. På fyra år har i princip alla allsvenska lag bytt ut hela sina spelartrupper (kanske med undantag av 2-3 spelare).

      Radera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.