2015/01/22

#mittfältsgate + lite gött

ANALYS. Nu kanske man inte ska gå ut och wajna ihjäl sig direkt här nu efter gårdagens mediala upptståndelse kring blåvitts slutbud (?) på supermegachocklandslagslöftet Marius Lundemo. Dels för att man till 99% inte har alla detaljer kring vad som hänt, vad som pågår och vad som eventuellt är på gång att hända i den värvningskarusellen och dels för att jag vid något stilla litet ögonblick lovade mig själv att sluta gnälla och sluta anamma defaultskeptikern i mig. Vänder man på steken känns det ju faktiskt som man har alla detaljer kring denna eventuella övergång med tanke på hur det sett ut i media...

Om detta är en medveten strategi från vårt håll och/eller LSK's (i detta fallet) håll kan man ju såklart bara sia om, men det börjar kännas lite pajigt att man "i princip" kan läsa allting om bud, förslag, motförslag, och personliga tyckanden etc. Även om det såklart är exakt det man trånar efter som fotbollstörstig blåvittabstinent vid denna tiden på året. Tunn jävla balansgång, det är det. Givetvis landar ju denna känsla av pajighet i att vi ännu inte löst någon innermittfältare, att "vårt förstaspår" ännu inte är klart (och kanske inte blir det innan kommande läger?) och att vi dessutom kängat iväg åtminstone tre stycken dugliga innermittfältare p.g.a. att de inte passar in i lagbygget...

Jag vet inte riktigt hur mycket mer man ska och kan orda om detta, men onekligen börjar det ju puttra lite i leden att bristen på en "stjärnvärvning", inflationen i "vårt förstaspår", "tiden flyger iväg gällande lagbygget" och att desperationen verkligen känns påtaglig. Det känns inte riktigt som vägen att gå just nu för att nå 15000 i snitt på matcherna och en herrejössesökning av sålda årskort. Givetvis är ju dessa parametrar på ett sätt helt skilda från varandra (man kan såklart inte styra hur den andra parten agerar i en eventuell övergång), men när man tänker på det lite längre, ur ett "word of mouth"-perspektiv bidrar ju såklart denna osäkerhet (varför gör den det, egentligen? Det är ju bara en mittfältare... Eller?) till zurr, snack, orolighet, gnällighet och i förlängningen säkerligen till en dip eller hickup i alla poster av inkomster till blåvitt. Oavsett om vi snackar merch, årskort, biljetter till lördagens match, eller what so ever. Det är ju själfvallet inte bra.

Så, hur bidrar jag till ett bättre klimat genom att skriva denna analysen? Ptja, inte direkt, men kanske och förhoppningsvis blir detta inlägget helt inaktuellt vilken dag som helst när det utannonseras att det ska vara en PK på KG, eller något sådant. För, en mittfältare måste vi ju ha. En "lösning" på problemet som man läst i sociala medier kan ju vara att flytta in Sören till innermittfältet och jaga rätt på en ytter istället, då det kanske finns fler dugliga alternativ på marknaden än just spelförande, kompetenta, hårt arbetande, kvalitativa och viljestarka tvåvägs/box-to-box-spelare. Typ May. Typ Pontus F (eller kanske såklart rentav Pontus W för den delen).

Jag vill intala mig att Gren har stenkoll på läget. I princip alla intervjuer, snack, poddar och zurr med/om/kring Gren har man ju fått uppfattningen om att han ändå är en lurig gubbe med många strängar, kontakter och skruvar på sin lyra. Upp till bevis nu.

Avslutningsvis kan vi väl då bara försöka att förena leden lite, hålla våra skallar på plats ihop, vända desperationen till en kontrollerad aggressivitet, köra som fan och se till att vi löser åtminstone 3000 på lördag, okej? Biljett köper du här eller i shopen.


- - - baraben.com - baraben.com - baraben.com - baraben.com - - -
 
 
För att dra vidare på lite gött positivt då måste jag ändå bara framhäva intervjuserien (avhandlade ju sittningen med mysjörgen för ett tag sedan) "Rakt på" där Emil var den senaste personen att svara öppenhjärtigt på en mängd frågeställningar. Älskar formatet! Älskar upplägget. Älskar hela grejen med det där. Framförallt, för att fortsätta ta till kraftord, älskar fanimej Emil också. Se intervjun här.
 
 
- - - baraben.com - baraben.com - baraben.com - baraben.com - - -
 
 
I all jävla uppståndelse i kaosmedia om att blåvitt minsann satt på flera miljarder trycka tröjor med Prio... äh, jag minns inte vad företaget heter, på bröstet som just nu var helt värdelösa måste man ju ge marknad och shopen kredd i att nästan per omgående halvera priset på dessa underbart vackra blåvita tröjor. Bra! Din snorbilliga tröja köper du såklart här. Att gå in i diskussionen kring den gäng retarderade sorgliga människor som kommenterade under shopens Facebook-tråd om realisationen av tröjorna orkar jag inte göra en gång till...
 
 
- - - baraben.com - baraben.com - baraben.com - baraben.com - - -
 
 
Och, om du mot all förmodan inte gillar utbudet som finns i den officiella shopen finns det fortfarande ett gäng goa grejer som man kan feppla ihop i barabens alternativa shop. Den hittar du här. Nu lär väl inte trycket med Sana vara en storsäljare i år, men det finns som sagt en del annat gött där som passar både till vardag och till fest.
 
 
- - - baraben.com - baraben.com - baraben.com - baraben.com - - -
 
 
Avslutningsvis. Tänk på att håll hårt på hygienen i tider som dessa. Nys i ditt armveck, tvätta och sprita dina händer, dela artiklar och inlägg med omsorg, var källkritisk på Internet, krama varandra på Twitter och framförallt, akta dig för digerdöden!