2015/01/05

2015 - nu börjar det

IDAG KL 10:30, VALHALLA. 2,5h till årets första träning. 2,5h kvar tills säsong 2015 drar igång på riktigt. Ut med skumtomtar, nyårsraketer och barrande julgranar. Nu börjar det!

Som vi har väntat.. Idag har alla lediga själar chansen att välkomna IFK Göteborg anno 2015 välkomna till ytterligare en säsong. Har du inget inbokat är det ett ypperligt tillfälle att ta sig till Valhalla och känna på det som komma skall.

Det sorgliga i det hela är att det inte är någon hype kring säsongsupptakten ( i år heller). I Sthlm rapporteras 2000 ha följt råttornas första träning, förlagd på en söndag, och i flera andra sporter rapporteras det årligen om tusentals besökare vid första träningspasset. Vad har vi?

Vi ska nog vara glada om det dyker upp 50 extra blåvita änglar som vill följa årets första träning. Dels för att alla inte känner till att den börjar om mindre än 3h och dels för att vi inte gör en stor grej av det hela. Varför är det så?

Det finns en jättepotential i att samla supporters, visa upp världens bästa klubb och få en hype kring laget vid varje extra tillfälle som ges, men som vanligt gör vi inget av det. Är det så att vi supporters måste dra igång saker för att det ska hända? Borde klubben vara mer aktiv?

Enligt mig är klubben alldeles för passiv. Min känsla är att föreningen allt som oftast lutar sig tillbaka mot klubbnamnet och tror att det i sig ska locka folk och nya supporters. Man förväntar sig att supporters ska dra supporters och att det är vi som ska göra jobbet. Det kanske är så? För att något ska hända får vi ta tag i det själva?

Igår började folk hetsa på sociala medier (Twitter) om att folk ska komma till dagens träning. Det är inget fel i sig, men det borde gjorts redan för en månad sedan. Vi löser något provisoriskt, men inte grundproblemet. Hur löser vi det?

Många frågor, inga svar.. Har ni några bra så dela gärna med er. Förslag på olika supporterinitiativ hade heller inte varit fel (#fullfredag och Köpenhamn borta är riktigt bra initiativ!).