2015/01/23

Låt sången höras ut till Hisingen

PREMIÄR. Fredagsmörkret har lagt sig över Göteborg. Utanför mitt fönster är det tyst och stilla. Man skulle kunna tro att det är början på vilken helg som helst. Att morgondagens höjdpunkt är lördagsgodis. Det är det kanske också. Godis i form av något annat. Diskutabelt om det är mer hälsosamt, men långt mer efterlängtat. Matchbiljetterna ligger på köksbordet. Årets första. Väderprognosen säger snöblandat regn och blåst. Riktigt skitväder med andra ord. Mina tankar är inte längre här och nu. Detta kan vara årets mest meningslösa fredagskväll. Jag vill bara ha imorgon.

Årets första träningsmatch har alltid extra krydda i form av debutanter. Imorgon startar fyra stycken. Aleesami tar plats till vänster i backlinjen, Pettersson startar på mittfältet, Zanjanchi på kanten och Boman på topp. Dessutom svämmar det nästan över av ungt blod på bänken. Vi lär få se fler debuter imorgon. Ett nyförvärv kommer dessutom stå vid långsidan och ge direktiv. Förväntningarna på Lennartsson kommer vara höga när han gör sin första match som tränare för IFK Göteborg. Morgondagens match är ett tillfälle att som åskådare "götta ner sig" i detaljer och diskutera helhetsbild. Har den nya spelaren ett fint tillslag? Fungerar spelare ihop? Hur ser de taktiska aspekterna ut? Många fotbollsfantaster kommer efter matchen (om inte redan under) att ha bestämt sig för om Mats Gren och Co gjort ett bra arbete eller inte. Det kommer finnas åsikter om klubben rekryterat rätt tränare och om IFK Göteborg är på väg mot SM-guld, mittenplacering eller Superettan. Ett råd: Ge laget, som är under försäsong, tid. Mycket kommer se annorlunda ut när den allsvenska premiären drar igång. 

Nu startar den svenska fotbollssäsongen. Dvalan är äntligen över. Vi ses imorgon. Låt Valhalla koka och låt sången höras ut till Hisingen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.