2014/10/27

Matchtankar - helsingborg borta, 27/10

ANALYS. Gött jävla jobbat! På alla positioner. Ingen gör en dålig insats ikväll, inte ens Stahre och nån av Strömbergssons. Då vet man att det har varit en bra genomförd match från blåvitt perspektiv.

På pappret innan matchstart fanns ju vissa farhågor, i synnerhet Adam och Emil på halvnya ställen, Accam klar för spel och den ständiga ångesten för helsingborg och kroniskt überflyt från Lindström. Ingen av dessa gjorde ju dock sig gällande. Adam var riktigt fin i defensiven. Emil var visserligen lite vilsen emellanåt, men hästjobbet i stort (får han inte ärkeängeln i år, då avgår fan jag!) och förarbetet innan Sørens köngjäveldanskmål är klass rakt igenom, Accam var rätt under isen och gjorde en riktigt stilig sistashow (?) på olympia när han bytte ut sig själv (pajasfasoner), och Lindström var helt omvänd och använde sitt überflyt till bjudningar istället. Tacka och ta emot.

Således inte direkt mycket att gnälla om från matchen alltså. Vad hände där? Samtidigt, det går inte att sluta gnälla om alla jävla kryss hittills och att, varför spelade vi inte såhär i fler bortamatcher under säsongen? Och, det som är det största frågetecknet och i viss mån ångesten/generella gnället för nästa säsong är ju helt klart, hur ska May och Vibe ersättas? För, de kommer ju till 99,9% inte att spela med laget nästa år. Det är ledsamt.

Vidhåller fortfarande att Vibe hade kunnat bli en av de absolut största i blåvitt. Han har precis alla attribut som behövs för att kvala in i den förhållandevis lilla skaran personer som faktiskt ryms i ett blåvitt hall of fame. Nu är det ju såklart inte givet till hela hundrade procenten att han faktiskt lämnar, men pessimisten i mig har på något sätt redan vinkat adjö till den mest ödmjuka dansk som man någonsin skådat.

När det gäller May är det ju mest hans sjuka flow och speed (för att använda internationella ord) som lär bli extremt svårt att ersätta. Nyttan av May (på hans position) och hans spel har ju gjort sig extremt talande under hela denna säsongen, speciellt när han inte har lirat såklart, men även när han totalt missbrukades (Stahres fel!) som högerytter i Europaspelet. Det är verkligen Mays kvalitéer som har varit motorn och anledningen till att vi kunnat ställa om snabbt, fördela boll, vinna boll över många platser i banan och det ska bli både skrämmande och spännande att se hur firma Gren/Stahre löser detta.

Sista anmärkningsvärda från matchen är ju också att det är några fler (förutom May/Vibe) som inte lär, eller är klara att spela vidare nästa år. Hektisk tid för ovan nämnda firma att lösa detta.

Ludde ersätts rakt med Aleesami, det är gött. Kjetil ersätts rakt med Tom, det känns blandat, men blir nog bra. JJ lär ju till 80/20 lämna han också, och där är ju Gurra Swede den naturliga ersättaren. Hampus lämnar ju han också, men känns i och för sig enklare att ersätta.

Anyway, några korta från matchen då:

+ Laginsats. Riktigt jävla bra krigarjobb.
+ May. Oj vad bra han är.
+ Adam. Bra defensiv. Lugn.
+ Søren. Bra insats. Fint jävla mål.
+ Vibe. Ständigt jobb. Ständigt hot.
+ Emil. Hjärta och lungor.
+ Att inte behöva klaga på Strömbergsson.
+ Blåvit klack. Klass.

- Svårt att hitta något negativt faktiskt. Att vi inte ledde med 4-0 i paus var mest oflyt och inte så mycket man kan skylla på dåliga avslut eller oskärpa.
- Att sista matchen blir ett ledsamt avslut för nyckelspelare.

Nu ser vi till att lösa ett jävla herrejösseskaostifo mot Halmstad. Och, som sagt, ett värdigt avslut för våra nyckelspelare.