2014/10/05

Matchtankar - peking borta, 5/10

ANALYS. Orka leverera en vettig analys en sådan här dag. Bedrövligt jävla genomförd plattmatch på plast, mff löser sitt hundratjugotredje guld i rad och alla andra "rivaler" bommar sina matcher. Vi har alltså chansen att rida vidare på vågen, befästa andraplatsen (det är ju inom målsättning/ambition) och fortsätta dra huvudet i väggen och hoppas på "nästa år, då jävlar". Icke då.

Jag ska erkänna att jag (likt kamraterna i #bbpodd) såg matchen i en röten Viaplay-app på telefonen och det var kanske lika bra att både uppkoppling och appens stabilitet lämnade mer att önska. Fy fan vilken jävla pinsamt genomförd match. Allvarligt? När man snart summerar säsongen slås man av (återigen) att vi dels är minst sagt bedrövliga på bortaplan (gärna i kombination med plast), att vi förlorar så innihelvete mycket poäng mot "klara brögäng" och att vi står och faller med enskilda spelares prestationer. Gång efter annan. Och, inte minst, ojämnheten i bra matcher, dåliga matcher, bra prestationer, dåliga prestationer, huvuden på plats, huvudlösa huvuden på plast och de allmäna nivåskillnaderna är smärtsamt tydliga att se på.

Och det värsta i kråksången är, igen (ni som tycker att Stahre minsann är Micke Mourinho himself får nog hålla för både ögon och öron nu) att det är tränarens förbannade uppgift att se till att gruppen genomför sina matcher enligt en tydlig spelidé (?), att gruppen presterar tillsammans och att gruppen minsann fanimej ser till att ha skallarna på plats. Både i vardag och i match. Det har, andraplatsen till trots, Stahre misslyckats med i majoriteten under sina år av sketmatcherna (likt dagens) där vi kryssat eller torskat. Att avsaknaden av en sån som Mahlangu är såpass tydlig i en match mot ett lag som ligger där de ligger och hur destruktivt, både spelmässigt och inställningsmässigt, laget beter sig är mycket ledsamt. För att inte tala om frustrerande, irriterande och jävligt tröttsamt.

Dravel och käbbel. Micke Mourinho har kontrakt över nästa säsong också, vi lär således inte ha sett det sista av detta. Gren vill säkert ändra och sätta prägel på tränarposten också, men lär inte ha medhåll från övriga "korridorslaget", så flosklerna kommer att bestå.

Några korta från matchen då:

+ Søren Rieks brytning i 45+1.

- JJ och Gurra Swede på innermittfält funkar inte.
- Inställning?
- Byten?
- Spelidé när May är borta?
- Murens placering i matchminut 3?

Klen tröst i mellanmjölksambitionerna är ju att de andra "topplagen" torskade också som sagt. Krossa häcken.