2014/10/20

Ingen förtidspension!

ILLUSTRATION. Under veckan som gått rapporterades att Hjalmar Jonsson får nytt kontrakt. Hjalmar, sedan länge en omdebatterad spelare men som år efter år fortsatt göra sitt bästa för klubben, har nu tillbringat mer än en tredjedel av sitt liv i IFK Göteborg. Under guldåret 2007 utsågs han till årets ärkeängel och har sedan dess spelat minst 15 matcher varje säsong fram tills i år, då han likväl troget funnits med på bänken i nästan alla matcher. 

Hjalmars vara eller icke vara i truppen har diskuterats länge och väl och han vinner sällan popularitetsomröstningar av annat än ironiska skäl, men Hjalmar förblir vår Hjalmar i åtminstone ett år till. Sportchef Mats Gren har under det s.k. supervalåret 2014 valt att förnya kontraktet med den man i truppen med längre blåvit historia än någon annan. 

Hjalmar har varit med om ökenvandring, kvalspel, mellanår, guldmatcher och när kontraktet nu förnyats för ännu en säsong i de vackraste av färger lånar vi för detta en illustration ur ett annat historiskt val:

 

Hjalmar Jonsson. Gärna pension, men först en rejäl medalj.

Mot guld 2015.