2015/02/03

Ett litet steg avklarat...

ANALYS. Gårdagen kantades av ett uns ångest kombinerat med lite WTF?! och mynnade ut i att jag inte pallade uppdatera Twitterflödet ända till att "de stora ligornas fönster" stängde vid midnatt. Morgonens oroliga men ganska starkt hoppfulla ditoscrollande påvisade ju att steg ett på den snåriga vägen faktiskt är avklarat. Tänker självklart på vikten i att åtminstone inte tappa "No Vibe, No Party"-dansken just nu. I synnerhet inte efter allt sillysnack om brögäng i den engelska andraligan.

Att Vibe som sagt (eller i själva verket Gren/klubben) i själva verket inte gick vidare med någon annan klubb i detta skedet länder ju ju samtliga inblandade till heder. Även om man såklart insett mellan raderna att Vibe faktiskt varit sugen på att prova vingarna någon annanstans efter föregående års monstersäsong i antal mål mätt. Anyway, grejen är ju den att "faran ännu inte kan anses som avblåst". Han kan ju fortfarande hamna i Portugal (stänger 4/2), Argentina (15/2), Brasilien (1/4), Bulgarien (2/3), Island (15/5), Kina (28/2), Polen (1/3), Ryssland (27/2), Serbien (13/2), Schweiz (16/2), Ukraina (2/3) eller USA (12/5).

Samtidigt, Vibe verkar vara en intelligent person som till största sannolikhet (getting jinxin' with it) inte lär hamna i Ryssland, Kina eller USA. Övriga länder ovan är väl mest listade för kosmetikans och min personliga kick i att skriva mycket dravels skull. Vad vi dock inte ska förringa är ju givetvis att det obehagliga fönstret drar upp sina eurooljade gånggärn till sommaren igen, men förhoppningsvis sitter han på ett blankt blåvitt papper vid det tillfället.

Som jag då knappade in på Twitter imorse under högtidsstunden på det varma klinkergolvet är ju att "nu har Gren/klubben/Vibe gjort sitt för den här sekunden, nu är det upp till oss". Så skrev jag väl kanske inte riktigt men poängen är ju den, om vi hårddrar det, det oerhört engagerade sociala medie-flödet fullkomligt kokade över av oroliga personer som (med all rätt) inte ville att Vibe skulle lämna oss, och, nu är det vår tur att leverera. Dags att kanalisera och konkretisera allt tyckande i handling. Dags att visa att Gren/klubben och Vibe gjorde rätt i att stanna med oss ett tag till (som sagt, jag jinxar fortfarande Ryssland, Kina och USA). Detta visar vi tillsammans genom att fortsätta snacka blåvitt. På Twitter, på Facebook, på Trendpattras och Heath Pearce's Instagram, i fikarummet, i bamba, på ICA, utanför bolaget (yeah right, höhö) och i förlängningen på läktaren.

Nu är det dags att visa alla att vi fanimej är något att räkna med. Och då har jag inte ens kommit på några smarta rader att skriva om Ankersen och den tilltänkta centrala mittfältaren som kommer. För, Gren är garanterat inte klar ännu.

Tillsammans mot nya mål! Tillsammans mot kødbollar, snøhelvide, snus och ABBA. Köp ditt årskort idag. Framåt. Før helvide!