2015/02/21

Matchtankar - Trollhättan borta 21/2

ANALYS. Inte nog med att man redan på förhand är förbannad en sådan här pissdag med gråväder, totalt pajad högrev och en kväll med fucking melodifestivalen. Så kommer 2 jävla 2 mot division 2-laget (!) Trollhättan. Man kan ju försöka hålla sig lite beskedlig, analytisk, snäll och resonabel i summeringen av matchen på Edsborg, eller så kan man vara helt ärlig och säga att oavsett plan, väder, träningsdos eller vindriktning ska man fan inte spela två två mot ett lag som är såpass mycket sämre rankat. I synnerhet inte med en till synes säker 2-0-ledning.

Mycket var dåligt. Tyvärr. Skärpan, kylan och effektiviteten i avsluten lämnar extremt mycket att önska. Resoluthet, hetta, dominans och finess i försvarsspelet lös med lika stor frånvaro det också. Vissa grejer var okej, men okej duger inte om man spelar kryss en sådan här dag.

Att vi spelar Hjalle istället för lill-dyre (i synnerhet efter den sistnämndes insats mot exempelvis Moskva) mot ett sådant här motstånd är tråkigt. Likaså att vi inte försöker bryta nåt mönster (Bohm?) när slöheten lyser igenom vid vår ledning är såpass för mycket likt "matchcoachningen" från Lennartssons företrädare att jag nästan borde kopiera ett inlägg från föregående säsong. Såpass mycket kunde man känna igen av de trötta jävla sidorna vi sett för ofta från vår sämsta nivå. Håglöst, räddhågset och fantasilöst allt för ofta. Kreativitet genom mittfältet? Mr. X, var är du?

Skit samma. Mycket var dåligt. Några saker rätt okej. Ankersen i anfallsspel var kul (förutom trött straff. Orka den!). Densamme i defensiv mindre skoj. Boman i nickskarvar till en för dagen iskall Vibe borde lett till mer. Sören gjorde förvisso mål, men borde gjort minst ett till. Som sagt, ups and downs. För brett, tydligt och uppenbart hos för många dock.

Några korta från matchen då:

+ Emil. Rejält jobb.
+ Boman. Gör sitt jobb. Kan mer, iofs.
+ Tom Petting. Tryckte på bra.
+ Markus Mäkinen. Eller ja, vi sköt på honom.

- Lägstanivån får inte vara så låg. Oavsett allt.
- Matchcoachning?
- Spelidé?
- Att behöva skriva ett inlägg som i princip är copy paste föregående år.
- Sluta spela vid 2-0-ledning? Hallå?

Till sist. De personer som utger sig veta vem Mr. X är (vilket förefaller sig lite konstigt i synnerhet när inte NÅGON i media kunnat läcka det), och har säkra källor på detta, men inte vill röja "av respekt". Varför ens säga nåt från början, alternativt, det känns som bullshit. Av respekt för vem? I sådanafall kan man ju tycka att det är lika respektlöst från början att ens säga nåt över huvud taget. Undulaten är i alla fall klar. Och det har jag läckt av respekt.

Hem och träna nu.