2014/01/22

Supporter - Ta ditt ansvar.

Malmö FF gick igår ut med följande information via sin twitter..

"Stjärnan används för att symbolisera att klubben har vunnit fler än tio inhemska titlar."
Det som fått supportergrupper från hela Sverige att reagera är de två stjärnorna som så elegant pryder tröjan strax ovanför klubbmärket. Det ligger en enorm prestige bakom stjärnorna och flera Allsvenska klubbar tävlar om att vara först i Sverige med stjärna nummer två.
Malmö FF besitter tack vare förra året (grattis igen) 17 SM-guld. Ändå påstår de sig ha rätt att nu pryda tröjan med stjärna nummer två. Detta då de anser sig ha gått segrande ur serien ett par vändor när Allsvenskan hade slutspel - eftersom de låg etta innan slutspelet började där de sedan åkte ur/ej vann. 
Ja, du läste rätt. De räknar så. På riktigt.
Man kan jämföra det lite med hockeyn. Även om du går segrande ur grundspelet kan du knappast titulera dig som mästare innan du tagit dig genom slutspelet - eller hur?
Hur kan du titulera dig som vinnare om du inte fått lyfta bucklan?

Nej, skäms för fan. Allsvenskan är ingen het historia om vi ser globalt och de regler samt den etik och moral som finns inom ligan skall bevaras för att någon form av heder skall finnas.

Det är därför vår plikt att få saken ur världen och se till så att de säkerligen redan tryckta tröjorna aldrig kommer i bruk. 

Sänd in din anmälan till ro@reklamombudsmannen.org 
Om detta inte klassas under "falsk marknadsföring" kan vi lika gärna lägga ner vårt rättssystem.