2014/01/08

Ny chef merchandise tillsatt. Vad vill du ändra på?

Jag nås idag av information om att en ny chef för merchandise/Blåvittshopen är tillsatt. Lisa F, tidigare chef vilken varit också mammaledig har i sin tur vandrat vidare på nya uppdrag. 

Detta är ett guldläge för dig att få din röst hörd. Vad saknar du?

Merchandise-avdelningen står för en liten del av föreningens omsättning – Detta borde ändras på.
Först och främst genom att skapa ett större flöde i butiken. Det skall vara en självklarhet att ta sig till butiken mer än en gång per säsong för uthämtning av årskort och köp av halsduk. Kanske fler autografskrivningar i butiken vore på sin plats. Fler tävlingar. Några riktigt riktigt bra klippvaror? Fler happenings i butiken utanför matchdatum?

Likväl behövs därför ett bredare, mer attraktivt, varierat sortiment anpassat efter de olika kulturer som utvecklar sig på arenan. Vi kan väl nånstans enas om att sortimentet var lite.. hur ska man säga.. trashigt, och i många fall väldigt skrikigt. 

Hur gick det till när denna t-shirt fotograferades? Vad hände egentligen?

Varför inte variera mer - plocka in mer modesta, men ändå märkta kläder. Lite mer Allround, som faktiskt dessutom fungerar utanför arenan, med bra passform. Det har stundtals funnits sådana plagg, och de har sålt slut direkt. 
Varför inte fortsätta sälja julgranskulor? Varför inte sälja ballonger till barnkalas? Varför inte sälja signerade planscher? Detta är bara ett axplock av de idéer som snurrar i min skalle. 

Misstro mig inte, det finns gott om fina produkter att inhandla och stolt visa upp för kamraterna på arbetsplatsen, på skolan och i hemmet - detta inlägg handlar inte om att stimulera de som redan shoppar frenetiskt - utan de som väljer att inte göra det.
Jag föreslår att ni, precis som IFK Göteborg och den nyanställde klickar in på följande länk; http://www.fcsp-shop.com/ och ser hur FC St. Pauli arbetar i samma ärende, för att finna lite inspiration. 

Sedan önskar jag att du, som har en röst precis lika viktig som min, lägger dina tankar och idéer kring Blåvittshopens utveckling i en kommentar här nedan. 

Tillsammans är vi starka, eller något..