2014/01/21

Jag tog ett snack...med Hampus Zackrisson

På en glaskrispig halvfrusen konstgräsplan vid Härlanda Park praktiserade sig A-laget genom dagens träningspass. 
Minusgrader rådde och stundtals var det så svårt att urskilja spelarna då de munderat sig i förklädnader så täckande tjocka att självaste Michelingubben såg ut som en fitnessmodell på väg ner mot stranden. 

Då stillhet kring laget, truppen, ledningen, ja hela jäkla föreningen råder blev dagens mest uppmärksammade händelse att Sobralense valde att bära shorts utan långkalsonger under passet - Något vi sett inte en, inte två, utan en himla massa gånger förut. 

Därför tog jag mig ett kort litet snack med en annan kille..
Nu får du förklara - vem är Hampus Zackrisson?
Hampus är en kille som fått A-lagskontrakt med IFK Göteborg fram till sommaren 2014. En hårt jobbande innermittfältare/mittback som aldrig ger upp. 

Vi backar bandet och summerar lite. 2013 - hur var det året för dig?
Det var ett bra år. Delvis ett SM-guld med U19-laget och en Allsvensk debut vilket senare mynnade ut i ett A-lagskontrakt. Fick även göra landslagsdebut och var med U20-gänget. Spelade bland annat 90 minuter när vi mötte Finland och vi gick segrande ur den striden med 2-1. Sammanfattningsvis var det ett bra år, så det är synd att klaga.

Hur känns formen nu? 
Den är stark faktiskt. Vi har tränat på bra nu i både December och Januari plus att vi var i Turkiet nu och körde dubbelpass varje dag. Inte riktigt lika gott att komma hem till kylan nu, men vi åker iväg en sväng på tisdag igen. Så det känns bra. 

Och träningslägret?
Det var skitbra. Fantastisk mat, otroligt bra planer. Vi hade ett lagom bra upplägg där träningen var välbalanserad. Varken för hård eller för slö. 

Hur ser kommande läger ut?
Det är ett matchläger där vi kommer spela tre matcher. Vi blir borta kring 12 dagar. Första matchen blir på torsdagen mot Steua Bukarest. Jag ser verkligen fram emot det. 

Lycka till!