2013/06/25

Matchtankar, Mjällby hemma - 24/6

ANALYS/MATCHTANKAR. Seger. Sommarväder (på de soliga sektionerna). Tobbe agerar kapten som sig bör. En Söder som är tillbaka (igen). Sobralense som spelar bra och släpper bollen (!). 6 mål! Och Hjalmar.

Självfallet gläds vi över tre poäng, i synnerhet efter den bedrövliga starten där Mjällby får anfalla "fritt" på deras högerkant där Adam backar, backar, backar och sedan släpper förbi Radetinac som serverar Haynes som använder Hjalmar. Känslan var dock när deras 0-1 kom att detta skulle inte bli några större problem. Trots Adam och trots Hjalmar. Mjällby uppträdde inte direkt som ett lag som skulle mala ner Blåvitt.

Att vi sedan ställer om snabbt, rycks med i ett bra publiktryck (bra ös, trots pinsamt låga 8594 åskådare) och levererar vändningen på dryga två minuter är nyckeln till att få kvittera ut ett godkänt resultat i en av många måstematcher denna säsong. Tobbes andra i slutet av första var en underbar påminnelse om vilken könglig striker han är. Sen blev det ju onödigt spännande när Hjalmar valde att dunka in den där Mjällbyreduceringen i början av andra halvlek, vilket i och för sig får anses som ett jäkligt snyggt mål, men renderade i en viss ängslighet hos undertecknad under en ganska bra stund.

Samtidigt och återigen kändes det dock inte jättefarligt, eller direkt risk för ras. Annars har vi ju under senare säsonger sett de bärande väggarna falla som korthus så fort lite motgång och ångest kommit in på plan. Inte denna gång. Inte när Söder och Tobbe visade att man ville mer. Inte när Logi (!) kom in på Adams bekostnad och gjorde det förjävla bra. Och inte när Hjalmar fortsatte langa mindre hårda och flacka långbollar (till inkast och till motståndare, om vartannat) från sin mittbacksposition.

Det blev ändå ett mycket trevligt slut på en period av hårt matchande, intressanta spelarkaruseller i DMK, Vibe och framförallt Bjärs (harrejävlar så viktigt) och givetvis en intressant start på vårt europaäventyr. Och med Hjalmar som vår ständige surhajätare tillsammans med Dyre ändå löst mittbacksvakanserna helt OK. Inte utan nedbitna naglar, inte utan ångest, panik och med drösvis med svordomar. I det stora hela ändå helt godkänt med tanke på slutresultaten.

Korta plus/minus från matchen igår.

+ Seger
+ Söder
+ Sobralense
+ Spelidén/matchen ändrades till det positiva när Sam och Söder bytte plats

- Publiksiffran (dock plus till att vi som faktiskt var där höll igång)
- Adam (en amerikansk försäsong gör ingen sommar, uppenbarligen)
- Första 15

Den nitiske noterar givetvis att jag inte sätter Hjalmar på minuslistan, vilket man kan tycka, och vilket kanske borde vara fallet. Dock är det som vanligt, för jag älskar Hjalmar såpass mycket att det inte går att sätta honom på minus. Punkt.