lördag 1 juni 2013

#Matchdag vs #Krökadag

Att gå igenom det blåvita twitterflödet efter en match, kan vara ganska roande. Den samlade bilden om själva matchen, har redan beskrivits, så den lämnar vi. Särskilt roande var den inte heller.

Vad som diskuterade ganska friskt efter matchen i går kväll, men även på förmiddagen, var supportrarnas insats på Myresjöhus arena. Det har hänt genom årens lopp, att jag själv druckit någon liter för mycket av ölen innan match, och att insatsen därav kanske har sviktat en aning. Så kasta några stenar i glashus, det tänker jag inte göra. Ungefär så här kan det se ut på en match, om man får tro det som skrivs:

Hon eller han, som tycker om öl väldigt mycket. Och som gillar fotboll i allmänhet, och Blåvitt i synnerhet. Och se, det råkade sammanfalla! Så man träffar likasinnade på krogen innan, tjötar, sänker ett par kalla, och sedan går man iväg till matchen. Där sjunger man och gör sitt. Åtminstone de flesta.

Bussresenären 1: Som gillar att kröka. Ordentligt dessutom. Oavsett hur matchen går, är det ändå, med facit i hand, en toppenresa om promillehalten överstigit 2.0.

Bussresenären 2: Ungefär som hon eller han ovan. Ölar lite, berättar några roliga anekdoter från förr, sjunger upp sig och kommer lagom redo till matchen.

Bonnsupportern: Är av benämningen inte från Göteborg, utan företrädesvis från orten. I matchtröja. Dyngrak. Kan inte en enda sång. Men brölar med så gott det går. Eller sitter på nedersta raden, med huvudet mellan knäna.

Chaffisen eller bilföraren: Är nykter. Kör jävligt fort. Dit, då passagerarna vill komma fram och kröka lite med polarna, och hem, för då vill man bara hem. Fullt förståeligt.

Vilken är du av ovanstående? Vilken har högst rangordning? Vilka andra supportrar finns, som inte togs upp här? Ta dig en enkel funderare, försök att se dig själv där på läktaren. Use your imagination.

En för alla, alla för Blåvitt! För det är väl så vi brukar säga?