2013/05/06

Viktiga matcher

UPPMANING. Så här timmar före den stora bortamatchen mot Solna AIK skrev IFK Göteborgs officiella Twitter-konto att man för närvarande har 8000 sålda biljetter till lördagens match mot Halmstad BK. Jag tänkte därför ta tillfället i akt, innan vi vet hur kvällens match slutar, att belysa förutsättningarna inför dessa två matcher.

AIK borta är aldrig en match som måste vinnas för att IFK Göteborg ska vinna SM-guld. Åtminstone inte i omgång 7. Förutsatt att man vinner mot de lag man förväntas vinna mot ska man i alla fall inte behöva vinna mot AIK i Solna. Den här matchen är viktig för att hävda sig. Lagen och deras supportrar vill visa att de fortfarande är en stormakt i svensk fotboll. Det är en kamp om ära, en hederssak.

Med detta som bakgrund hoppas jag verkligen inte att någons gulddrömmar dör om det skulle bli så att vi står på lika många poäng imorgon bitti som vi gjorde när vi vaknade imorse. Det är inte borta mot AIK som man vinner Allsvenskan. Det är genom att slå lagen man måste slå. Som till exempel Halmstad BK.

Jag har länge ifrågasatt varför så få väljer att se en match mot t.ex. Halmstad, Syrianska, Gefle. De som stannar hemma från en sådan match är dessutom oftast de som klagar på att IFK spelar för tråkigt/dåligt och aldrig vinner när man går dit. De verkar sällan reflektera över effekterna på spelet som kommer av vilket motstånd som står på andra sidan. En match mot ett lite sämre lag har större chans till roligt spel, en större chans till många mål och en större chans till seger och tre poäng. Som jag tidigare sagt så är det även de här matcherna man måste vinna för att ha chans på guldet. Därför skulle jag vilja ställa ett par frågor till alla som kan tänkas läsa detta:

I vilka matcher behöver IFK publikens stöd mest, tror ni? De matcher som redan handlar om stolthet och ära eller de matcher som känns lite avslagna, de som bara ska avverkas på vägen till guldet, de som trots detta måste vinnas? När behöver du mest hjälp med motivationen? När du sitter i bilen på väg till flygplatsen och en semesterresa eller när du sitter i bilen på väg till jobbet för fyrtionionde veckan i rad, för att kunna uppnå den där resan?

Gör det bara!

/patricw
@patricwestberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.