2013/05/23

Straff?

SKANDAL Förra året var det ett antal mycket tveksamma domslut (tillsammans med ett par riktiga skräpinsatser) i inledningen av säsongen som tidigt krossade våra gulddrömmar. I år har vi så här långt varit skonade från tvivelaktiga domslut som resulterat i poängtapp... fram till igår.

I en svårspelad bortamatch mot Gefle har vi lyckats kriga in ett ledningsmål, utan att på något sätt imponera. Antalen chanser för de båda lagen är ytterst begränsade en sån här kväll. Matchen står och väger.

Då skjuter Tobias Hysén ett skott från distans som Mattias Hugosson i Gefle-målet släpper retur på. På väg mot bollen syns Emil Salomonsson rusa, med två försvarare emot sig.


Den främre försvararen syns här med sin arm hindra Emil på ett sätt som inte är regelrätt i min bok. Om man inte skulle hålla med mig redan här kan vi ju gå in på försvarare nummer två. Det är här det riktigt ledsamma kommer in. I första fallet kan man hävda att det är kamp om bollen, men när försvarare två slänger sig i en glidtackling för att slå bort bollen är det ganska solklart vad som gäller tycker jag. Han missar bollen och fäller istället den framrusande Emil. Han missar bollen och träffar spelare. Direkt frispark och förmodligen ett gult kort. Tillhör man kritikerna kan man hävda att Emil inte hade ramlat om det inte vore för den andra försvararen, men i så fall skulle jag vilja påstå att Salomonsson blir mer nedriven snarare än att han förlorar en närkamp.

Det ska vara straff. Matchen skulle ha varit stängd. Tillräckligt många vassa lägen för att hämta upp två mål skapades inte i den här matchen. Domare Mohammed Al-Hakim och hans stab ger Gefle chansen att ta poäng, när de inte skulle ha haft den. Det är min åsikt.

Vad säger ni? Straff eller ej?

/patricw
@patricwestberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.